Energetski samit Neum

Poruke iz Neuma: Energetika može biti lider, a ne kočnica

NEUM - Energetski sektor mora da krene naprijed i bude nosilac i motor razvoja cijele zemlje, a ne da bude plijen političkih elita za zadovoljavanje stranačkih vojski, poručio je u petak Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, posljednjeg dana 4. Energetskog samita u Neumu.

Energetski samit: Legislativa prepreka za razvoj sektora električne energije i gasa u BiH

SARAJEVO - Glavna prepreka za razvoj sektora električne energije i gasa jeste postojeća legislativa i regulativa u BiH, odnosno zaostatak u prenošenju i sprovođenju EU zakonodavstava, ocijenjeno je na četvrtom Energetskom samitu u BiH, koji je počeo danas u Neumu

Energetski samit počinje danas u Neumu

NEUM - U Neumu danas počinje 4. Energetski samit u BiH koji će okupiti više od 400 učesnika, a glavne teme panela biće održivi razvoj energetskog sektora, tržište energije, investiranje u energetski sektor, te obnovljivi izvori energije.

Krajem aprila u Neumu 4. Energetski samit u BiH

Četvrti Energetski samit u Bosni i Hercegovini biće održan od 25. do 27. aprila u Neumu, u organizaciji USAID-ovog projekta Investiranje u sektor energije (USAID EIA) u BiH i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju - GIZ.

Treći energetski samit od 4. do 6. aprila u Neumu

SARAJEVO - Treći energetski samit u Bosni i Hercegovini bit će održan od 4. do 6. aprila u Neu

Najčitanije