Engleski

Engleski više nije jezik pop muzike

Pop zvijezde prethodnih decenija su morale da pjevaju na engleskom jeziku ako su željele da osvoje globalno tržište. Ipak, dominacija ovog jezika na svjetskim top listama je postala stvar prošlosti, dok španski polako preuzima prva mjesta na svim top listama.

OS BiH dobile opremu za učenje engleskog jezika

SARAJEVO - Holandija je Oružanim snagama BiH donirala opremu kojom će nastavni standardi na kursu engleskog jezika biti podignuti na viši nivo.

Nastavnici engleskog odbijena viza jer ne zna engleski

Nastavnici engleskog je odbijeno pravo da se pridruži svom vjereniku u Velikoj Britaniji nakon što je konzulat zaključio da njeno vladanje engleskim jezikom ne dostiže zadovoljavajući standard. Alehandra Santijago iz Meksika se prijavila za vizu u martu i trebalo je ove godine da se uda za svog partnera Pita O Haru, koji živi u Britaniji.

Djeda iz BiH oduševio Amerikance genijalanom tehnikom učenja engleskog

Kćerka i unuk čovjeka iz Bosne i Hercegovine koji se za vrijeme rata odselio u Ameriku pronašli su nekoliko njegovih rokovnika u kojima je, sa 70 godina, bilježio riječi na engleskom jeziku i njihov prevod na maternji.

Djeca prvo progovore engleski

BANJALUKA, SARAJEVO - Sve veći broj majki djece predškolskog uzrasta u BiH primjećuje da njihovi mališani određene pojmove prvo nauče na stranom, uglavnom na engleskom, pa tek onda na maternjem jeziku.

Stanovnici BiH na 26. mjestu po poznavanju engleskog jezika

SARAJEVO - BiH je na mapi poznavaoca engleskog jezika zauzela 26. mjesto od ukupno 72 zemlje koje se nalaze izvan engleskog govornog područja, objavljeno je na portalu "EF English Proficiencdž Indedž".

Najčitanije