Entoni Blinken

Blinken pozitivan na koronu

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken pozitivan je na virus korona i ima blage simptome, saopštio je večeras Stejt department.

Blinken pozvao Čavušoglua na razgovore

ANKARA - Turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da ga je njegov američki kolega Entoni Blinken pozvao na razgovore 18. maja, na kojima će dvije članice NATO prvi put u posljednje tri godine pokušati da poboljšaju odnose.

Blinken: Evropa da se oslobodi energetske zavisnosti od Rusije

TALIN - Američki državni sekretar Entoni Blinken tvrdi da je imperativ za evropske zemlje da prestanu da se oslanjaju na ruske energente.

Blinken: Rusija nikad više izolovana, mi nikad više ujedinjeni

BRISEL - Rusija nikada nije bila tako izolovana, a mi nikada nismo bili tako ujedinjeni, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken nakon sastanka sa ministrima spoljnih poslova iz EU povodom invazije Moskve na Ukrajinu.

Borel i Blinken: EU i SAD zajedno čine sve da rat stane

​BRISEL - Šef diplomatije EU, Žosep Borel, i američki državni sekretar, Entoni Blinken, koji zajedno učestvuju na varednom sastanku Savjeta EU posvećenom ratu u Ukrajini, kažu da su jedinstveni u zahtjevu da rat stane i da sve čine da do toga dođe.

Blinken: SAD spremne pregovarati ako Rusija povuče vojnike

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države spremne su na diplomatiju o Ukrajini ako Rusija povuče vojnike i takođe uđe u pregovore, rekao je danas na konferenciji američki državni sektretar Entoni Blinken.

Blinken: Ruski zločini u Ukrajini povećavaju se iz sata u sat

ŽENEVA - Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je pred Savjetom za ljudska prava Ujedinjenih nacija da se ruski "zločini u Ukrajini povećavaju iz sata u sat" i da se gađaju bolnice, škole i stambene zgrade.

Blinken: Diplomatija sve dok se ne pokrenu tenkovi i avioni

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da sve što se dešava na terenu oko Ukrajine, uključujući najavu produženja vojnih vježbi Rusije i Bjelorusije, sugeriše da je svijet na ivici "ruske invazije" na Ukrajinu.

Blinken: Priznavanje Donjecka i Luganska bilo bi nezakonito

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken kritikovao je odluku ruske Dume kojom je zatraženo od predsjednika Vladimira Putina da prizna samoproglašene teritorije Donjeck i Lugansk i nazvao je taj postupak nezakonitim.

Blinken: Potrebna značajna i provjerljiva deeskalacija Moskve

​VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken poručio je danas ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu da SAD imaju stalnu zabrinutost u vezi sa sposobnošću Moskve da pokrene invaziju na Ukrajinu i da je potrebno da vide "provjerljivu, vjerodostojnu i značajnu deeskalaciju", saopštila je Bijela kuća.

SAD premještaju iz Kijeva preostalo diplomatsko osoblje u Lavov

VAŠINGTON - SAD premještaju svoje preostalo osoblje iz ambasade u Kijevu u Lavov, grad na zapadu Ukrajine, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken, navodeći "da je primjetno dramatično ubrzanje gomilanja ruskih snaga".

Blinken: Ako bi Moskva izvršila invaziju na Ukrajinu, to bi rezultiralo ujedinjenim odgovorom

VAŠINGTON, MOSKVA - Američki državni sekretar Entoni Blinken danas je, tokom 35-minutnog razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, naglasio da put za diplomatski angažman ostaje otvoren u eskalirajućoj krizi između Zapada i Moske, saopštio je Stejt department.

Lavrov Blinkenu: Propaganda SAD ima provokativne ciljeve

​MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas, u telefonskom razgovoru sa američkim kolegom Entonijem Blinkenom, da američka propagandna kampanja o navodnoj agresiji Rusije na Ukrajinu ima provokativne ciljeve, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Blinken saopštio da će razgovarati sa Lavrovom

​SUVA - Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da će u danas razgovarati sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

Blinken: SAD fokusirane na Indo-pacifik

​MELBURN - Američki državni sekretar Entoni Blinken je izjavio danas da Sjedinjene Američke Države ostaju dugoročno fokusirane na region Indo-pacifika uprkos, kako je rekao, zabrinutosti zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Najčitanije