Epidemija

U Sarajevu bez javnog dočeka Nove godine

SARAJEVO - Gradsko vijeće Sarajeva je izglasalo otkazivanje dočeka Nove godine u ovom gradu zbog mogućeg pogoršanja epidemiološke situacije.

Epidemija kovida 19 mnoge žene ostavila bez posla

BANJALUKA - Epidemija kovida 19 ostavila je bez posla veliki broj žena u BiH, posebno u oblastima trgovine, ugostiteljstva i turizma, izjavila je zamjenik direktora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Gordana Latinović.

Ingrid Mekdonald za "Nezavisne": Brža vakcinacija vraća i život i ekonomiju

Što prije svi budu vakcinisani, prije će se ekonomija i život vratiti u normalnost, ističe Ingrid Mekdonald, rezidentna koordinatorka UN-a u BiH.

Francuska vlada traži produženje vanrednog stanja do sljedećeg ljeta

PARIZ - Francuska vlada zatražiće od parlamentaraca da produže vanredno stanje u vezi sa pandemijom do 31. jula sljedeće godine, kako bi se izborila sa kontinuiranom krizom virusa korona, izjavio je danas portparol francuske vlade Gabrijel Atal.

Tiodorović: Ako vakcinišemo 80 odsto skidamo maske

BEOGRAD - Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović ocijenio je danas da ukoliko vakcinišemo 80 odsto ljudi, da će maske skinuti na proljeće.

Raste broj novozaraženih i umrlih u regionu

BEOGRAD - Zemlje regiona ponovo bilježe trend rasta novozaraženih, hospitalizovanih i preminulih od posljedica korona virusa, a u 90 odsto slučajeva riječ je o pacijentima koji nisu primili vakcinu.

Kon: Situacija krajnje ozbiljna

BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon ocijenio je da je epidemiološka situacija "krajnje ozbiljna" i da je zbog toga medicinski dio kriznog štaba zahtijevao da se uvedu restriktivnije mjere.

Trivić: Prosvjetni radnici stoički izdržali uslove pandemije

BANJALUKA - Prosvjetni radnici u Republici Srpskoj stoički su izdržali sve uslove koje im je diktirala pandemija virusa korona i maksimalno su se zalagali da učenicima prenesu znanja, rekla je povodom Svjetskog dana prosvjetnih radnika potpredsjednik Ujedinjene Srpske Natalija Trivić.

"Kovid propusnice realnije od zabrane slavlja"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je u Beogradu prvom dozom vakcinisano 57,5 odsto građana, a drugom 55,5 i da glavni grad nikako da dostigne željeni procenat od 70 odsto vakcinisanih.

Amerika ukida restrikcije za strane putnike

VAŠINGTON - SAD će početkom novembra otvoriti svoje granice za sve putnike avionom iz Kine, Indije, Velike Britanije i mnogih evropskih zemalja koji su primili vakcine protiv kovida 19, saopštila je danas Bijela kuća.

Najčitanije