Epidemija

Slovenija ublažava mjere, klubovi rade do ponoći

LJUBLJANA - U Sloveniji se od ponedjeljka zbog bolje epidemiološke situacije ponovo dopušta rad svih trgovina, pružanje uslužnih djelatnosti, s time da će rad noćnih klubova i diskoteka biti ograničen do ponoći, objavila je danas slovenačka vlada.

Korona konačno posustaje

BANJALUKA, SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini juče je od testiranih 1.044 uzorka virus korona potvrđen kod tek šest osoba, evidentirana su i četiri smrtna slučaja, što je jasan pokazatelj da pandemije kovida-19 posustaje, ali prema riječima nadležnih još nismo u situaciji da proglasimo pobjedu nad virusom, za to će nam trebati makar 20 dana bez ijednog novog slučaja zaraze.

Mediji: Slovenija proglašava kraj epidemije

LJUBLJANA - Slovenija je danas potvrdila 24 nova slučaja korone, što je najniži broj dnevno zabilježen od kraja avgusta prošle godine, a agencija Hina prenosi da će sutra Slovenija proglasiti kraj epidemije.

Evropski parlament odobrio digitalne sertifikate za putovanja od 1. jula

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta odobrili su zakonodavni rad EU na digitalnom sertifikatu za kovid 19 radi olakšavanja putovanja unutar Unije i doprinosa ekonomskom oporavku, saopšteno je na veb sajtu ove institucije.

U Francuskoj ublažene mjere, skraćen policijski čas

PARIZ - Stanovnici Francuske od danas će moći da posjećuju restorane u zatvorenom i ostaju napolju do 23.00 časa prvi put poslije nekoliko mjeseci, pošto na snagu stupa ublažavanje restrikcija povezanih sa kovidom 19.

Građani BiH tokom pandemije se zaduživali uz veće kamate

BANJALUKA, SARAJEVO - Smanjen je broj kredita koje su građani prošle godine, koju je obilježila pandemija, koristili kod banaka u BiH, ali je, istovremeno povećan broj takvih zaduženja u mikrokreditnim organizacijama (MKO).

Treći talas korone u BiH: Nema opuštanja iako je sve manje oboljelih

SARAJEVO - Iako je u Bosni i Hercegovini došlo do popuštanja mjera u borbi protiv korona virusa jer je broj oboljelih rapidno pao u odnosu na mart ove godine, kada je treći talas pandemije bio u punom jeku, epidemiolozi i ljekari kažu da nema opuštanja, da virus nije pobijeđen, ali da je njegova ekspanzija u ovom trenutku zaustavljena.

Janša: Epidemija u Sloveniji biće pobijeđena do ljeta

LJUBLJANA - Slovenački premijer Janez Janša najavio je danas da će u Sloveniji epidemija kovida-19 biti "obuzdana" za nekoliko nedjelja i dodao da smatra kako je na bolest imuno već oko 40 odsto stanovništva.

Premijer upozorio: Treći talas pandemije zahvatio zemlju

TORONTO - Kanadski premijer Džastin Trudo upozorio je danas da je treći talas pandemije virusa korona zahvatio zemlju.

Kazne za kršenje mjera na Bandićevoj sahrani

ZAGREB - Zbog nepoštovanja epidemioloških mjera na sahrani gradonačelnika Zagreba Milana Bandića kažnjeni su Zagrebački holding i v.d. šefa podružnice Gradskih groblja Roko Gruja, piše hrvatski portal Index.

Najčitanije