Erbas

U karantinu oko 500 radnika "Erbasa" u Hamburgu

BERLIN - Evropski proizvođač aviona "Erbas" saopštio je danas da je oko 500 članova osoblja u karantinu nakon što je 21 radnik postrojenja u Hamburgu pozitivan na virus korona.

"Erbasov" helikopter u slobodnom letu bez pilota

Prototip "Erbasovog" bespilotnog helikoptera VSR700 imao je prvi autonomni slobodan let. Testiranje je obavljeno u centru za testiranje dronova ja jugu Francuske, a let je trajao deset minuta.

Propust pilota i kontrole leta uzrok pada aviona u Karačiju

ISLAMABAD - Istraga povodom pada aviona u Pakistanu, koja se dogodila prošlog mjeseca i u kojoj je 97 ljudi izgubilo život, pokazala je da piloti i kontrola vazdušnog saobraćaja nisu ispoštovali niz procedura, saopštili su zvaničnici.

Zbog prijetnje avion prinudno sletio na daleki istok

MOSKVA - Avion erbas A-330 ruskog Aeroflota, na putu od Vladivostoka ka Moskvi, prinudno je danas sletio u Habarovsk na dalekom istoku zbog anonimne prijetnje, javio je Tass.

Erbas predstavio model Maverik, budućnost dizajna putničkih aviona

Kompanija Erbas predstavila je model Maverik za koji vjeruje da će možda biti budućnost dizajna putničkih aviona.

Boing više nije najveći proizvođač aviona

NJUJORK - Američki proizvođač aviona Boing u prošloj godini suočio se s brojnim problemima, a najveći je prizemljenje njihovog najprodavanijeg aviona "Max 737", do čega je došlo nakon dvije fatalne nesreće.

Erbas dolazi na beogradski Sajam naoružanja i vojne opreme

BEOGRAD - Kompanija Erbas učestvovaće na devetom međunarodnom Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019", koji će se održati u Beogradu od 25. do 27. juna.

Zavirite u unutrašnjost Erbasovog helikoptera H145M

Kada srpsko RV i PVO uvede u naoružanje nove Erbasove helikoptere dobiće drugu letjelicu sa EASA tip sertifikatom.

Ljuti Saudijci skidaju njemačke dijelove sa svojih aviona

Frustrirana njemačkom zabranom izvoza oružja Saudijskoj Arabiji, kompanija Erbas redizajniraće vojni transportni avion C295 koji pravi u Španiji.

Pad akcija Erbasa: I SAD otvorile istragu o korupciji

PARIZ - Akcije evropskog proizvođača aviona Erbasa su opet pale, nakon što je francuski list "Mond" prenio da su SAD otvorile istragu o korupciji u toj kompaniji.

Najčitanije