Erik Nelson

Erik Nelson: Nema smisla odlagati slanje ANP-a

SARAJEVO - Odlagati reforme, odnosno slanje Nacionalnog godišnjeg plana za NATO (ANP) nema nikakvog smisla i ne bi bilo produktivno, kazao je danas u toku razgovora sa predstavnicima nekoliko medija u BiH Erik Nelson, ambasador SAD u BiH.

Ambasador SAD: Iskoristićemo svaku priliku da se sastanemo sa Dodikom

SARAJEVO - Ambasador SAD u BiH Erik Nelson rekao je da SAD žele da što prije bude formirana vlast u BiH, Federaciji BiH i kantonima, jer reforme čekaju i neophodno je što prije početi da se radi za bolju budućnost zemlje.

Nelson uručio pismo NASA, Ružičićeva se nada naučnom centru u Jezeru

JEZERO - Ambasador SAD u BiH Erik Nelson uručio je danas načelniku opštine Jezero Snežani Ružičić pismo američke agencije NASA kojim je potvrđeno da je krater na Marsu, na koji bi sljedeće godine trebalo da sleti jedan rover, dobio naziv po ovoj opštini u Republici Srpskoj.

Erik Nelson: VSTS ne radi dobro svoj posao

SARAJEVO - Ministarstvo pravde BiH treba odmah da izradi nacrt dopuna Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH kako bi se postigao viši stepen odgovornosti bh. pravosuđa, napisao je Erik Nelson, ambasador SAD u BiH, na blogu Ambasade.

Sastali se ambasador SAD u BiH Erik Nelson i Aleksandar Vučić: Mir i stabilnost su ključni

Ambasador Sjedinjenih Američkih država Erik Nelson susreo se jučer u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nelson: Cilj BiH je napredak ka članstvu u NATO-u i EU

SARAJEVO - Intoniranjem himni Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine večeras je u Sarajevu svečano obilježen 4. juli, Dan nezavisnosti SAD-a i proslavljen 243. rođendan ove države.

Cvijanovićeva sa Palmerom i Nelsonom na radnoj večeri

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je sa pomoćnikom zamjenika državnog sekretara SAD-a Metjuom Palmerom i američkim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Nelson: Imao sam važne razgovore o partnerstvu BiH i NATO

BRISEL - Američki ambasador u BiH Erik Nelson boravio je danas u sjedištu NATO u Briselu, a javnost je o svom boravku u sjedištu Alijanse izvijestio putem Instagrama.

Američki ambasador odlikovao tjelohranitelja iz BiH

SARAJEVO - Američka ambasada u BiH objavila je na svojoj Facebook stranici zanimljivu informaciju u kojoj se javnost obavještava da je američki ambasador Erik Nelson odlikovao sada već bivšeg tjelohranitelja koji je bio na usluzi ovoj ambasadi.

Završena izgradnja novog objekta OŠ "Đura Jakšić" u selu Podnovlje

DOBOJ - Američke zastave i aplauz dočekali su u dobojskom selu Podnovlje Erika Nelsona, ambasadora SAD-a u BiH koji je sa Milanom Čobanovićem, direktorom Osnovne škole "Đura Jakšić" presjekao crvenu vrpcu i tako ozvaničio završetak projekta izgradnje novog objekta ove škole.

Najčitanije