Erik Nelson

Nelson: Imao sam važne razgovore o partnerstvu BiH i NATO

BRISEL - Američki ambasador u BiH Erik Nelson boravio je danas u sjedištu NATO u Briselu, a javnost je o svom boravku u sjedištu Alijanse izvijestio putem Instagrama.

Američki ambasador odlikovao tjelohranitelja iz BiH

SARAJEVO - Američka ambasada u BiH objavila je na svojoj Facebook stranici zanimljivu informaciju u kojoj se javnost obavještava da je američki ambasador Erik Nelson odlikovao sada već bivšeg tjelohranitelja koji je bio na usluzi ovoj ambasadi.

Završena izgradnja novog objekta OŠ "Đura Jakšić" u selu Podnovlje

DOBOJ - Američke zastave i aplauz dočekali su u dobojskom selu Podnovlje Erika Nelsona, ambasadora SAD-a u BiH koji je sa Milanom Čobanovićem, direktorom Osnovne škole "Đura Jakšić" presjekao crvenu vrpcu i tako ozvaničio završetak projekta izgradnje novog objekta ove škole.

Govedarica: SDS će insistirati na izmjeni Izbornog zakona

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ponovio je danas prilikom susreta sa ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom da će ova stranka insistirati na izmjenama Izbornog zakona, navodeći da postojeći otvara prostor za izbornu prevaru.

Radojičić sa Nelsonom: Uspješna saradnja grada i međunarodnih organizacija

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je, tokom sastanka sa američkim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom, uspješnu saradnju grada i međunarodnih organizacija i ambasada.

Šarović sa Nelsonom: BiH na pragu Svjetske trgovinske organizacije

SARAJEVO - Tek u zadnje tri godine su napravljeni konkretni ključni pomaci, u dvadesetogodišnjim naporima da Bosna i Hercegovina postane dio Svjetske trgovinske organizacije (WTO), i sada smo pred samim ciljem, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erika Nelsona.

Mektić s Nelsonom: Potrebno ojačati istočnu granicu BiH

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić upoznao je danas američkog ambasadora u BiH Erika Nelson o planovima BiH da se suprotstavi očekivanom novom talasu ilegalnih migranata, prvenstveno povećanjem broja policajaca i nabavkom savremene tehnike za efikasniju kontrolu i nadzor istočne granice.

Novalić i Nelson o privlačenju stranih investitora

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić i američki ambasador u BiH Erik Nelson razgovarali su danas o stvaranju što povoljnijeg poslovnog okruženja izmjenom zakonskih rješenja, što bi omogućilo veće prisustvo stranih investitora, posebno onih iz SAD.

Čović s Nelsonom: "Neophodne izmjene Izbornog zakona"

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u razgovoru sa ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom naglasio neophodnost izmjene Izbornog zakona BiH.

Nelson: BiH potrebni hrabri lideri okrenuti ka budućnosti

SARAJEVO – Sjedinjene Američke Države ostaju garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, rekao je Erik Nelson, ambasador SAD u BiH.

Najčitanije