Etna

Proradio najaktivniji vulkan u Evropi

RIM - Italijanska Etna, najviši i najaktivniji vulkan u Evropi, proradio je na spektakularan način, osvjetlivši noćno nebo eksplozijama i svjetlocrvenom rastopljenom lavom.

Etna ponovno eruptirala

Vulkan Etna na ostrvu Sicilija ponovno je eruptirala nakon vrlo aktivne godine za jedan vulkan.

Katanija pod pepelom, Etna lavu bacala do 1.000 metara u visinu

RIM - Zbog debelog sloja pepela koji izbacuje vulkan Etna, a koji se tokom noći nataložio na ulice i krovove kuća Katanije i okolnih mjesta, lokalne vlasti upozorile su stanovništvo da budu oprezni, jer su ulice klizave i opasno je ići kolima i pješice, javlja agencija Agi.

Erupcija Etne, zatvoren glavni aerodrom na Siciliji

RIM - Aerodrom Katanija na Siciliji danas je obustavio letove nakon erupcije vulkana Etna zbog čega je pista bila prekrivena vulkanskim pepelom.

Etna ponovo aktivna

RIM - Vulkan Etna na italijanskom ostrvu Siciliji ponovo je proradio izbacujući lavu i pepeo, drugi put u posljednjih nekoliko dana.

Proradio vulkan Etna

TULUZ - Vulkan Etna na Siciliji proradio je tokom noći i izbacivao je gust pepeo i lavu, saopšteno je iz Savjetodavnog centra za vulkanski pepeo u Tuluzu.

Porodica Konjić iz Zenice uzgaja biljku 40 puta slađu od šećera

ZENICA - Edina Konjić iz Zenice i njena porodica imaju mali kućni obrt "Eko Etna" i proizvodi od voća i povrća, ljekovito i začinsko bilje dio su palete njihovih proizvoda.

Povećana aktivnost vulkana Etna

RIM - Aktivnost vulkana Etna je povećana, saopšteno je iz italijanskog Državnog instituta za geofiziku i vulkanologiju, nakon što je jedan od najaktivnijih vulkana počeo da izbacuje pepeo i dim.

Etna izbacuje lavu i pepeo

Vulkan Etna, na Siciliji, u Italiji, ponovo je aktivan.

Broj povrijeđenih u zemljotresu na Siciliji porastao na 30

KATANIJA - Najmanje 30 ljudi povrijeđeno je u zemljotresu jačine 4,8 stepeni po Rihterovoj skali sjeverno od italijanskog grada Katanije, na obroncima vulkana Etna, izjavili su neimenovani zvaničnici.

Zemljotres potresao Siciliju u oblasti vulkana Etna

PALERMO - Zemljotres jačine 4,8 stepeni potresao je noćas Siciliju u oblasti vulkana Etna, a italijanski mediji javljaju da su najmanje dvije osobe povrijeđene.

Vulkan Etna ponovo proradio, izbacuje lavu i pepeo

SICILIJA - Jedan od najaktivnijih vulkana na svijetu Etna ponovo je proradio i počeo izbacivati užarenu lavu i pepeo.

Etna se ponovo "probudila", izbacuje lavu i pepeo

RIM - Vulkan Etna na Siciliji ponovo je u spektakularnoj vulkanskoj aktivnosti, jer izbacuje lavu i pepeo.

Iznenađujući podaci nove studije o najaktivnijem vulkanu Evrope

Vulkan Etna, jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Italiji, spušta se ka Mediteranu stopom od 14 milimetara godišnje.

Lunarni roboti "treniraju" na Etni

Etna je testni poligon za otprilike metar visoku robotsku mašinu na četiri točka, budućeg putnika na Mjesec. Ispitivanje provodi njemačka svemirska agencija.

Najčitanije