Etna

Etna ponovno eruptirala

Vulkan Etna na ostrvu Sicilija ponovno je eruptirala nakon vrlo aktivne godine za jedan vulkan.

Katanija pod pepelom, Etna lavu bacala do 1.000 metara u visinu

RIM - Zbog debelog sloja pepela koji izbacuje vulkan Etna, a koji se tokom noći nataložio na ulice i krovove kuća Katanije i okolnih mjesta, lokalne vlasti upozorile su stanovništvo da budu oprezni, jer su ulice klizave i opasno je ići kolima i pješice, javlja agencija Agi.

Erupcija Etne, zatvoren glavni aerodrom na Siciliji

RIM - Aerodrom Katanija na Siciliji danas je obustavio letove nakon erupcije vulkana Etna zbog čega je pista bila prekrivena vulkanskim pepelom.

Etna ponovo aktivna

RIM - Vulkan Etna na italijanskom ostrvu Siciliji ponovo je proradio izbacujući lavu i pepeo, drugi put u posljednjih nekoliko dana.

Proradio vulkan Etna

TULUZ - Vulkan Etna na Siciliji proradio je tokom noći i izbacivao je gust pepeo i lavu, saopšteno je iz Savjetodavnog centra za vulkanski pepeo u Tuluzu.

Porodica Konjić iz Zenice uzgaja biljku 40 puta slađu od šećera

ZENICA - Edina Konjić iz Zenice i njena porodica imaju mali kućni obrt "Eko Etna" i proizvodi od voća i povrća, ljekovito i začinsko bilje dio su palete njihovih proizvoda.

Povećana aktivnost vulkana Etna

RIM - Aktivnost vulkana Etna je povećana, saopšteno je iz italijanskog Državnog instituta za geofiziku i vulkanologiju, nakon što je jedan od najaktivnijih vulkana počeo da izbacuje pepeo i dim.

Etna izbacuje lavu i pepeo

Vulkan Etna, na Siciliji, u Italiji, ponovo je aktivan.

Broj povrijeđenih u zemljotresu na Siciliji porastao na 30

KATANIJA - Najmanje 30 ljudi povrijeđeno je u zemljotresu jačine 4,8 stepeni po Rihterovoj skali sjeverno od italijanskog grada Katanije, na obroncima vulkana Etna, izjavili su neimenovani zvaničnici.

Zemljotres potresao Siciliju u oblasti vulkana Etna

PALERMO - Zemljotres jačine 4,8 stepeni potresao je noćas Siciliju u oblasti vulkana Etna, a italijanski mediji javljaju da su najmanje dvije osobe povrijeđene.

Najčitanije