Eu

EU zabranila još jedan pesticid jer je opasan za ljude i pčele

Zemlje članice Evropske unije (EU) uvrstile su na popis zabranjenih pesticida i četvrtu neonikotinoidnu supstancu zbog procjene da predstavlja ozbiljnu opasnost za ljude i pčele.

Evropska komisija odlučila: Hrvatska spremna za Šengen

BRISEL - Odluka Evropske komisije pozitivna po Hrvatsku trebalo bi da bude objavljena danas, tvrdi neimenovani izvor "Bloomberga", prenose hrvatski mediji.

Junker: Brexit gubljenje vremena i energije

STRAZBUR - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas da je Brexit "gubljenje vremena i energije".

Junker: Brexit gubljenje vremena i energije

STRAZBUR - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas da je Brexit "gubljenje vremena i energije".

EU za migrantsku krizu dala 44 miliona evra, a problema sve više

Iako je EU od 2007. godine dala 44,8 miliona evra za pomoć u rješavanju ili makar ublažavanju migrantske krize, problema u BiH sve je više, a najviše u Unsko-sanskom kantonu.

Ulrike Hartman za "Nezavisne": Nije kraj proširenju EU

Odbijanje početka pregovora za Sjevernu Makedoniju i Albaniju je loš znak za cijeli region, ali ne znači da je to kraj proširenja, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Ulrike Hartman, ambasadorka Austrije u BiH.

Moguć Brexit za 10 dana

PARIZ - Velika Britanija bi i dalje mogla da napusti Evropsku uniju u roku od 10 dana, rekla je francuska ministarka za ekonomska pitanja Agnes Panije-Runaše.

Da li je proširenje EU mrtvo?

BON - Da li je proširenje EU zauvijek mrtvo? - pita Dojče vele nakon što je Francuska stavila veto na početak pregovora o pristupanju Sjeverne Makedonije i Albanije EU.

EU: Britanska vlada da nas informiše o narednim koracima

BRISEL - Evropska unija saopštila je danas da je na britanskoj vladi da "što je prije moguće" informiše preostalih 27 država članica Unije o akcijama koje će preduzeti, nakon što poslanici nisu glasli za sporazum o Brexitu.

Džonson: Neću sa EU pregovarati o odlaganju Brexita

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da neće pregovarati sa EU o odlaganju Brexita, nakon što su poslanici podržali prijedlog kojim se povlači podrška njegovom sporazumu o Brexitu dok on ne bude formalno ratifikovan.

Najčitanije