Europol

Razbijena balkanska kriminalna grupa u akciji Evropola

HAG - U međunarodnoj policijskoj akciji u koordinaciji Evropola, razbijena je balkanska grupa trgovaca kokainom i pokrenuta je istraga protiv više od 61 osumnjičenog pripadnika te kriminalne organizacije.

Europol: Pola timova u moldavskoj ligi namještalo utakmice

Pola klubova Prve fudbalske lige Moldavije uključeno je u namještanje utakmica, a četiri osobe su privedene, objavili su Europol i moldavski zvaničnici zaduženi za borbu protiv korupcije.

Hapšenja zbog milionskih prevara sa zaštitnim maskama

BRISEL - Evropska Agencija za saradnju u primjeni zakona (EUROPOL) kaže da su dvije osobe uhapšene u Holandiji pod sumnjom da su dio kriminalne mreže koja je planirala višemilionsku prevaru prodajući nepostojeću medicinsku opremu u Evropi.

Kriminalci u EU koriste pandemiju, sve organizovaniji

HAG - U EU je povećana stopa kriminala tokom pandemije virusa korona, a kriminalci i bande se brzo organizuju, upozorava Evropol.

Krijumčari zaradili dva miliona evra prevozeći migrante u kamionima

HAG - Evropska policijska agencija (Europol) objavila je da je policija širom kontinenta zaključila dvogodišnju istragu o velikoj kriminalnoj mreži koja je koristila kamione za krijumčarenje migranata u zapadnu Evropu.

Uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca

ZAGREB - Policijski službenici kriminalističke policije PU primorsko-goranske i PU bjelovarsko-bilogorske u saradnji s FAST jedinicom MUP-a RH su jutros oko 10 sati na crikveničkom području uhapsili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina D.H.

Udar na evopsko tržište narkotika: Oduzeta droga vrijedna 85 miliona evra

HAG - U zajedničkoj akciji policija 16 zemalja EU uhapšeno je 411 osoba i oduzeta je droga vrijedna 85 miliona evra, saopštio je danas Evropol.

Evropol upozorava na porast nasilja ektremne desnice

BERLIN - Evropska policijska agencija Evropol bilježi povećan broj hapšenja povezanih s desnim terorizmom, stoji u povjerljivom "Strateškom izveštaju" Evropola do kojeg su došli njemački mediji, list "Zidojče cajtung" i javni TV servisi NDR i WDR.

Zaplijenjene 24 tone steroida u prahu u akcijama širom Evrope

HAG - Europol je u akcijama širom Evrope zaplijenio 24 tone sirovih steroida u prahu i zatvorio devet ilegalnih laboratorija u kojima su se proizvodili steroidi i druge ilegalne supstance.

Najveća zapljena droge u EU: Europol oduzeo 800.000 tableta

HAG - Španska civilna garda i austrijska federalna policija zaplijenili su oko osam miliona evra u kriptovalutama bitkoin, IOTA i lumen, kao i oko 800.000 tableta droge LSD, što je najveća zapljena te droge u Evropskoj uniji, navedeno je u saopštenju Evropola.

Najčitanije