Evakuacija

Iz Avganistana evakuisano više od 2.200 diplomata i civila

KABUL - Više od 2.200 diplomata i ostalih civila do sada je evakuisano vojnim letovima iz Kabula, rekao je danas Rojtersu zapadni bezbjednosni zvaničnik u glavnom gradu Avganistana.

SAD šalju 3.000 vojnika u Avganistan da pomognu evakuaciju

VAŠINGTON - SAD će privremeno poslati oko 3.000 vojnika kako bi obezbijedili sigurno smanjenje broja zaposlenih u američkoj Ambasadi u Kabulu, saopšteno je iz Pentagona.

Sa Evije evakuisano oko 300 srpskih turista

BEOGRAD - Sa grčkog ostrva Evija, pogođenog požarima, evakuisano je oko 300 srpskih turista, a oni koji su još tamo bezbjedni su, izjavila je ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Srbije Tatjana Matić.

Evakuacija u Sibiru, gori 155 požara

MOSKVA - Ruske vlasti započele su evakuaciju dva sela u Sibiru, gdje je trenutno aktivno 155 šumskih požara.

Ponovo aktivirani požari oko Atine, dodatne evakuacije

ATINA - Šumski požari ponovo su se danas aktivirali izvan Atine i izvršene su dodatne evakuacije na jugu Grčke jer su se vremenski uslovi pogoršali i vatrogasci se neprestano bore sa stihijom kako bi spriječili da vatra stigne do Olimpije gdje je održana prva Olimpijada.

Atinu prekrio dim, zbog požara evakuisano nekoliko oblasti

ATINA - Grčke vlasti evakuisale su nekoliko oblasti sjeverno od Atine zbog požara koji je zahvatio šumu u brdima i prijeti kućama uprkos velikoj operaciji vatrogasaca.

Hiljade evakuisane zbog nevremena u Kini

ŠANGAJ - Zbog kiše i poplava na hiljade ljudi su evakuisane u kineskoj jugozapadnoj provinciji Sečuan, a vlasti su danas upozorile stanovništvo širom zemlje da se pripremi na nove padavine.

Najezda miševa evakuisala zatvorenike

KANBERA - Zbog najezde miševa posljednjih mjeseci u Novom Južnom Velsu, australijske vlasti prinuđene su da evakuišu zatvorenike.

Englez priveden u Beogradu, odbio evakuaciju zbog uklanjanja bombe

BEOGRAD - Policija u Beogradu privela je jednog engleskog državljanina jer nije htio da se evakuiše iz stana na Banovom brdu, gdje se sprovodi uklanjanje avio-bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Stanovnici i studenti evakuisani zbog požara u Kejptaunu

KEJPTAUN - Južnoafrički vatrogasci su počeli da evakuišu stambenu zgradu od 17 spratova u Kejptaunu, kada je izbio požar na obližnjoj planini, nacionalnom parku te zemlje, a jak vjetar samo rasplamsava vatru, rekli su danas gradski čelnici.

Najčitanije