Evolucija

Evolucijska načela: I mravi praktikuju fizičko distanciranje

U svijetu je od virusa korona oboljelo više od 31 milion osoba. Preminulo je više od 965.000 pacijenata, a oporavljenih je više od 23 miliona. Najviše zaraženih i dalje ima u SAD, a potom slijede Indija i Brazil.

Upoznajte kanadskog risa: Neobična mačka ogromnih šapa

Kanadski ris ima neobične, ogromne šape koje izgledaju nezgrapno i disproporcionalno. To je jedan od oblika prilagođenosti za hodanje po snijegu.

Kabina nove E klase coupe donosi mnoštvo noviteta

Uprkos najavama kako bi ponuda coupea i kabrioleta u budućnosti trebala biti redukovana iz Mercedesa otkrivaju prvi detalj novog modela.

Evolucija: Kako se mijenjao automobilski volan u proteklih 120 godina

Mercedes je u nešto više od dva i po minuta prikazao evoluciju jedne od najvažnijih komponenti svakog motornog vozila, volana.

Štetni toksini iz vazduha uticali na evoluciju?

Pod naslovom "Zašto je zagađenost vazduha tako opasna" New York Times je objavio članak čiji autori tvrde da zagađenost vazduha nije moderan problem i poručuju da se "odgovor možda nalazi u našem DNK".

Imam na Kosovu dobio otkaz jer je prihvatio teoriju evolucije

Kada nije vodio molitvu u svojoj seoskoj džamiji, imam Drilon Gaši pisao je neke 'nepravovjerne' statuse na društvenim mrežama - poput onog da vjeruje u teoriju evolucije.

Evolucija kupaćeg kostima: Od vunenih haljina do bikinija

Iako ne postoje tačni zapisi o razvoju kupaćeg kostima kroz istoriju, odjeća koja je pokrivala plivače od glave do nogu s početka 20. vijeka pretrpjela je velike promjene. A kroz zanimljiv razvoj moderne istorije može se pratiti i razvoj kupaćeg kostima.

Biljke su nastale 400 miliona godina ranije nego što se mislilo?

Fosili pronađeni u Indiji 2017. godine stari su 1,6 milijardi godina i nalik crvenim algama, mogli bi da budu najstarije biljke na svijetu, objavili su naučnici koji će zbog tog otkrića možda morati da izmjere i vrijeme nastanka života na zemlji.

Južnoamerički gušteri ruše "zlatno pravilo" evolucije?

Dejmijen Eskere, istraživač s Australijskog nacionalnog univerziteta koji je porijeklom iz Čilea, tvrdi da je došao do istorijskog otkrića koje ruši "zlatno pravilo" evolucije po kojem životinjska vrsta ne može da povrati karakteristiku koju izgubi tokom evolucije.

Sedam dijelova ljudskog tijela koji će evolucijom uskoro nestati

Neka ljudska obilježja su ostaci prošlih vremena, a stručnjaci navode sedam dijelova tijela koji će nestati

Najčitanije