Evropa

Orban: Moguća "era recesije" u Evropi

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da postoje izgledi za dolazak "ere recesije" u Evropi pošto se kontinent bori s rastućim cijenama energije i visokom inflacijom zbog rata u Ukrajini.

Oboljelo zdravstvo Italije, pacijenti prinuđeni da se odreknu liječenja

​Zbog neizmjerno dugih lista čekanja na preglede i operacije, jedna od deset osoba u Italiji odustaje od liječenja u javnom zdravstvu. Ali u privatnim domovima zdravlja cijene su i do deset puta veće.

Džon Li novi lider Hongkonga, Evropa negoduje

​Džon Li je danas izabran za novog lidera Hongkonga jer je osvojio više od 99 odsto glasova na tajnom izjašnjavanju Izborne komisije.

"Evropa postaje centar kokainske industrije"

​BRISEL - Evropa sve više postaje centar za proizvodnju i transfer kokaina u druge regione svijeta, pored toga što je glavno tržište potrošnje, saopštile su danas agencije EU, upozoravajući i na širenje industrije metamfetamina.

Rusima će možda biti zabranjeno da kupuju nekretnine u EU

Evropska komisija (EK) predlaže prekid poslova u sektoru nekretnina s ruskim državljanima, rezidentima i poslovnim entitetima.

Obnovljene isporuke gasa preko gasovoda Jamal-Evropa

VARŠAVA - Protok gasa na istok preko gasovoda Jamal-Evropa od Njemačke do Poljske nastavljen je danas, poslije prekida u ponedjeljak, pokazali su podaci operatera ovog gasovoda Gaskad.

Cijena gasa porasla za 24 odsto

Cijena gasa u Evropi porasla je za 24 odsto nakon što je ruski energetski gigant "Gasprom" obustavio isporuke Poljskoj i Bugarskoj zbog neplaćanja ovog energenta u rubljama, piše "Dejli mejl".

Objavljena lista hemikalija kojima slijedi zabrana u Evropi, neke i u proizvodima za bebe

BRISEL - Evropska komisija objavila je listu oko 12.000 potencijalno otrovnih ili štetnih hemikalija koje bi uskoro mogle biti zabranjene u Evropi, a koriste se u kozmetici, igračkama, čak i u proizvodima za bebe.

Evropska komisija: Između 60 i 80 odsto Evropljana imalo kovid 19

BRISEL - Evropska komisija saopštila je da se pretpostavlja da je između 60 i 80 odsto stanovništva bilo zaraženo kovidom 19.

Cijena gasa u Evropi ponovo iznad 1.100 dolara

Cijena gasa u Evropi porasla je danas iznad 1.100 dolara za hiljadu kubnih metara, prema podacima sa londonske ICE berze.

Islamska država poziva na "blagosloven pohod" i u Evropi

BEČ - Islamska država pozvala je svoje pristalice na terorističke napade sa ciljem osvete ubistva njihovog bivšeg vođe Abu Ibrahima Al Hašemija Al Kuraišija.

Dragi: Evropa može da smanji zavisnost od ruskih energenata

RIM - Evropa može da ograniči svoju zavisnost od ruskih energenata kroz diverzifikaciju i to u relativno kratkom vremenu, izjavio je danas italijanski premijer Mario Dragi.

Medvedev: Bankrot Rusije može da izazove bankrot Evrope

MOSKVA - Bankrot Rusije mogao bi da izazove hiperinflaciju i bankrot Evrope, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev povodom tvrdnje predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da je "bankrot Rusije samo pitanje vremena".

Kraj za Ford Mondeo u Evropi

Ford Mondeo završava svoju karijeru u Evropi i, bar za sada, nema naznaka da će se vratiti na Stari kontinent. Prva generacija ovog modela predstavljena je 1992. godine, a automobil se dobro kotirao na evropskom tržištu.

Gasprom nastavlja snabdijevanje Evrope gasom preko Ukrajine

MOSKVA - Ruski državni energetski gigant Gasprom saopštio danas da nastavlja da snabdijeva Evropu prirodnim gasom preko Ukrajine u skladu sa zahtjevima evropskih kupaca, prenosi Rojters.

Najčitanije