Evropa

Jagma za maskama u svijetu pretvorila tržište u "Divlji zapad"

BERLIN - Globalna jagma za zaštitnim maskama neophodnim u suzbijanju epidemije korona virusa pretvorila je tržište u "Divlji zapad", gdje su Sjedinjene Američke Države često spremne da ponude više nego kupci koji su već potpisali ugovore, kažu zvaničnici od Evrope do Sjeverne i Južne Amerike, piše Reuters.

Kineska medicinska oprema stiže u Evropu ruskim vozom

VUHAN - Ruska teretna željeznička kompozicija transportuje kinesku medicinsku opremu ka Evropi, javio je danas Reuters.

Eksperti tvrde: Evropa nije bila spremna za pandemiju

LONDON - Sve veći broj bolnica u Evropi bori se sa desetinama hiljada pacijenata zaraženih virusom korona, a kriza je pokazala iznenađujući paradoks - evropske zemlje, koje imaju najbolje zdravstvene sisteme i bolnice, nisu u stanju da se nose s pandemijom virusa korona.

Slabiji saobraćaj poboljšao kvalitet vazduha u evropskim gradovima

Od momenta kada su uvedene mjere ograničenog kretanja zbog virusa korona, u urbanim područjima Evrope smanjen je nivo zagađenosti vazduha, pokazuju najnoviji satelitski snimci.

Šefica Evropske centralne banke "očitala bukvicu" liderima EU

BRISEL - Šefica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard pozvala je nejedinstvene lidere EU da odlučnije rade na ublažavanju udara pandemije virusa korona na ekonomije, pošto se evropski blok podijelio u vezi s tim koliko daleko treba ići s mjerama, rekla su danas za Reuters tri izvora upoznata s dešavanjem.

Njegoš Sikiraš, iz Madrida za Nezavisne: Ovdje je loše, poštujte pravila

Situacija u Španiji je jako loša, tako da želim stvarno da apelujem da ljudi u Bosni i Hercegovini situaciju u vezi s virusom korona shvate ozbiljno, da poštuju pravila i da ne izlaze iz stanova bez razloga, poručio je ovo iz Madrida, jednog od najvećih žarišta u Evropi, košarkaški reprezentativac BiH Njegoš Sikiraš (21).

Fijat staje na dvije sedmice u Evropi, uključen i Kragujevac

Kompanija Fijat-Krajsler Automobili (FCA) obustavlja proizvodnju na dvije nedjelje u većini svojih evropskih fabrika kako bi zaštitila radnike od pandemije virusa korona i prilagodila poslovanje padu tražnje, najavio je danas italijansko-američki proizvođač vozila.

Korona zatvorila granice u Evropi

LONDON - Sve je više evropskih zemalja koje zbog širenja virusa korona zatvaraju svoje granice ili najavljuju nove restrikcije narednih dana.

SZO: Evropa postala epicentar širenja zaraze

ŽENEVA - Evropa je, osim Kine, postala epicentar globalne pandemije COVID-19, uz sve veći broj slučajeva zaraženosti i žrtava zaraze virusom korona, izjavio je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus.

Tramp: Morao sam brzo da djelujem

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da nije mogao da se konsultuje s evropskim partnerima prije donošenja restrikcija u putničkom saobraćaju zbog virusa korona, jer je morao brzo da djeluje.

Najčitanije