Evropa

Doktor sa Oksforda: Drugi talas stigao, gubimo kontrolu

Iako potvrđeni slučajevi virusa korona dostižu rekordne nivoe i Evropa prolazi kroz drugi talas pandemije, smrtnost je i dalje znatno ispod vrhunca u aprilu. Međutim, stručnjaci upozoravaju kako postoje znakovi da bi ove zime razvoj događaja mogao biti tragičniji, piše CNN.

Kia Stinger sprema V6 samo za Evropu

Kia Stinger nedavno je lansiran u Južnoj Koreji, a do kraja godine očekuju ga u ostatku svijeta.

Stiže i "Snaga Sibira 2": Treba li Evropa da strepi?

Ruski "Gasprom" je počeo projektovanje magistralnog gasovoda "Snaga Sibira 2", koji će faktički objediniti gasno-transportne sisteme Zapada i Istoka. Taj gasovod će omogućiti Moskvi da brzo preusmjeri na Kinu količine gasa koje trenutno idu u Evropu, pa ta činjenica nameće pitanje - da li bi Evropa trebalo da strahuje da će ostati bez ruskog gasa.

Vučić: Na evropskom smo putu, ali očekujemo više poštovanja

BLED - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Bledu da Srbija ostaje posvećena evorpskom putu, ali da očekuje više poštovanja od Evropske unije i da to neće da krije.

Veliki povratak korone u Evropu: Italija i Francuska na udaru

Sa drastičnim povećanjem novih slučajeva virusa korona posljednjih dana, nameće se u javnosti teza da je nakon "zatišja", u toku veliki povratak virusa COVID-19 u Evropu. Među Italijanima još nema panike, a Francuskoj prijeti novi policijski čas. U Srbiji, sa druge strane, brojke ohrabruju.

Litvanci voze najstarije automobile u EU, a ko vozi najmlađe?

Najstarije automobile u Evropskoj uniji voze Litvanci, a najmlađe Luksemburžani, pokazuje analiza Evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) o prosječnoj starosti vozila u Evropi.

Evropa se gospodskim gestom oprostila od Zvezde

Bili su kivni na suđenje kod prvog gola, ali su bili i svjesni da nisu imali šta da traže na "Marakani"

Zvezda "petardom" do drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su gibraltarsku Evropu rezultatom 5:0 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i plasirali se u narednu rundu takmičenja.

Zvezda na poluvremenu vodi 2:0

Fudbaleri Crvene zvezde vode 2:0 na poluvremenu utakmice sa gibraltarskom Evropom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbaler Evrope zaražen kovidom-19 pred duel sa Zvezdom

Jedan fudbaler gibraltarske Evrope, koja se sutra sastaje sa Crvenom zvezdom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, zaražen je virusom korona.

Najčitanije