Evropa

Tramp prijeti Evropi: Vratićemo vam teroriste

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je da će "hiljade terorista Islamske države koji su zarobljeni u Siriji vratiti u Evropu".

Lotus Evora GT - više snage na manju kilažu

Dok se svijet još uvijek divi prvom Lotusovom električnom hiperautomobilu, britanska kompanija je predstavila zamjenu za modele Evro 400 i Evora Sport 410 sa V6 agregatom.

Island najskuplja zemlja u Evropi, Bosna i Hercegovina na 34. mjestu

Prema posljednjim podacima Eurostata najskuplja zemlja za život u Evropi je Island, a Bosna i Hercegovina našla se na 34. mjestu.

Evropa gori, u Francuskoj pet žrtava

PARIZ, AMSTERDAM - Francuski mediji izvještavaju danas da su vrućine u toj zemlji najvjerovatnije do sada odnijele pet života, prenio je BBC.

Visoka temperatura prijeti dijelovima kontinenta

PARIZ - Dijelovi Evrope i danas očekuju veoma visoku temperaturu tokom drugog toplotnog talasa ovog ljeta.

Zrinjski večeras igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige Evrope

Nakon što su uspješno apsolvirali dvomeč protiv Akademije Pandev (dva puta po 3:0), fudbaleri Zrinjskog u četvrtak nastavljaju evropsku avanturu, prvom utakmicom drugog pretkola Lige Evrope protiv holandskog Utrehta.

Požari ozbiljna prijetnja Evropi

LISABON - Zbog izuzetno visokih temperatura širom Evrope ovih dana bjesne požari, a Evropska unija ih opisuje kao "ozbiljnu i rastuću prijetnju".

"Vodafonu" odobreno širenje u Evropi

BRISEL - EU je odobrila telekomu "Vodafonu" kupovinu poslova firme "Liberti global" u Njemačkoj, Češkoj, Mađarskoj i Rumuniji, ali je postavila određene uslove.

Zrinjski uvjerljiv u Skoplju

Fudbaleri Zrinjskog uspješno su počeli ovosezonski nastup na međunarodnoj sceni.

Odobren početak izgradnje autoputa između Evrope i Kine

​MOSKVA - Početak izgradnje novog autoputa, dugog 2.000 kilometara, koji će preko Rusije povezivati Evropu sa Kinom, dobio je zvanično "zeleno svjetlo".

Najčitanije