Evropa

Dodik: Evropa nije vratila Srbima za doprinos koji su dali njenoj slobodi

VIŠEGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da Evropa u proteklih 100 godina nije vratila Srbima za doprinos koji su oni dali njenoj slobodi.

Čemu se Evropa nada na američkim izborima?

VAŠINGTON - Nikada do sada međuizbori u SAD nisu izazivali toliku pažnju u Evropi.

Njemački mediji: Tramp cilja Rusiju, misli na Kinu, pogađa Evropu

BERLIN - Političari gotovo svih njemačkih stranaka kritikuju planove predsjednika SAD Donalda Trampa da istupi iz ugovora INF o zabrani proizvodnje i korišćenja nuklearnih raketa kratkog i srednjeg dometa.

Američki gas biće 40 odsto skuplji za Evropu

BRISEL Američki gas biće 40 odsto skuplji za Evropu, rekao je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev nakon razgovara sa belgijskim premijerom Šarlom Mišelom.

SWE: Miholjsko ljeto u Evropi do sredine oktobra

BRISEL - Kako najavljuju evropski hidrometeorlozi, "Miholjsko ljeto" će potrajati, a u drugom polovini ove sedmice očekuju se temperture od 7 do 10 stepeni više u odnosu na prosječne za ovo doba godine.

Grip najopasnija zarazna bolest u Evropi

BRISEL - Najteža zarazna bolest u Evropi je grip, koji ima relativno visoku smrtnost, i to 5,89 na 100.000 stanovnika, navedeno je u studiji Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

Starim traktorom putuje po Evropi

VELIKA KLADUŠA - Kurt Klukner, neobični avanturista iz austrijskog grada Lojtaša, odlučio je da postavi neslužbeni svjetski rekord u putovanju traktorom, pa se polovinom aprila ove godine odlučio na put dugačak više hiljada kilometara kroz nekoliko evropskih država.

Ovo su najjeftiniji i najskuplji gradovi Evrope

Skoplje je najjeftiniji grad u Evropi. Slijede ga Priština kao druga, a 10 mjesto zauzima Sarajevo.

Pariz i Brisel predlažu dan bez automobila u cijeloj Evropi

U Briselu i Parizu danas se obilježava dan bez automobila, a čelnici tih evropskih prijestonica pozivaju da se ta praksa uvede u cijeloj Evropi.

NATO vježba odvraćanje ruskih aviona iznad zapadne Evrope

LONDON - Britanski, francuski i njemački borbeni avioni simulirali su danas presretanje leta iznad zapadne Evrope, u okviru vježbi NATO s ciljem odvraćanja ruskih aviona od ulaska u saveznički vazdušni prostor i pokazivanja evropskih napora na polju integracije vazdušne odbrane.

Najčitanije