Evropa

Druga pandemijska zima u Evropi: Haos na istoku, neizvjesnost na zapadu

Lokdauni, porast broja zaraženih i podjela u vezi s vakcinom obilježili su početak druge pandemijske zime u Evropi, donoseći, kao u istočnoevropskim zemljama, neizvjesnost i na zapadu kontinenta.

Kraj za Mazdu CX-3 u Evropi

Proizvodnja Mazde CX-3 za evropsko tržište okončaće se u decembru.

Nevrijeme širom Evrope nanijelo štetu, četvoro stradalo u Poljskoj

VARŠAVA - Snažna oluja zahvatila je danas više dijelova Evrope, a u Poljskoj su četiri osobe izgubile život.

"Hvala Evropi na sankcijama, naročito u poljoprivredi"

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je Evropi na sankcijama koje su uvedene Moskvi, posebno u poljoprivredi, i istakao pozitivan efekat za zemlju od uvedenih kontramjera i supstitucije uvoza.

Šta bi Evropu učinilo klimatski neutralnom do 2050. godine

U Srbiji oko 60 odsto stanovnika živi u urbanim područjima, gdje se proizvodi najviše otpada i gdje je i vazduh najzagađeniji. Zbog toga je jedan od zadataka urbanista planiranje gradova sa manjom potrošnjom energije i čistijim vazduhom.

Odlučeno gdje će biti održana dodjela MTV nagrada u Evropi

Ovogodišnja dodela MTV nagrada za Evropu, MTV Europe Music Avards, biće održana 14. novembra u Mađarskoj, saopšteno je danas uz potvrdu da se ceremonija održava u Mađarskoj uprkos nedavnom usvajanju zakona kojim se u toj zemlji široko ograničava LGBTQ populacija.

U atmosferi Jupiterovog mjeseca nađena vodena para, na jednoj strani

Naučnici su nedavno putem posmatranja svemirskim teleskopom Hubble u atmosferi Ganimeda, jednog od Jupiterovih mjeseca, otkrili vodenu paru.

Istraživanje: Na Balkanu više nasilja nego u zapadnoj Evropi

Stogodišnji stereotip o Balkanu kao prostoru sveprisutnog nasilja, srušila je netom objavljena knjiga koja pokazuje da je nasilje na Balkanu malo izraženije nego u sjevernoj, zapadnoj i središnjoj Evropi, ali i manje prisutno nego u zemljama istočne Evrope, Americi ili Africi.

CNN: Dolazi globalna energetska kriza

Astronomski rast cijena prirodnog gasa. Vrtoglavi troškovi uglja. Predviđanje cijene nafte od 100 dolara po barelu. Globalna energetska kriza uzrokovana vremenskim prilikama i ponovnim porastom potražnje postaje sve teža, što izaziva uzbunu uoči zime, kada je potrebno više energije za osvjetljavanje i grijanje domova. Nacionalne vlade širom svijeta pokušavaju ograničiti uticaj cijena na potrošače, ali priznaju da možda neće moći spriječiti visoke račune, piše CNN.

Ko će naslijediti krunu Angele Merkel i postati "kralj Evrope"?

Angela Merkel je dominirala Evropom - bila je de fakto lider u kriznim vremenima. Već 16 godina Angela Merkel koristi svoj oprezni, smireni pragmatizam kako bi usmjerila kontinent kroz uspon krajnje desnice, odgovor na dolazak migranata i Bregzit.

Najčitanije