Evropa

Objavljena velika prognoza za zimu

Meteorološki servis AccuWeather objavio je na svojim stranicama dugoročnu prognozu za nadolazeću zimu.

Aerozagađenje izazvalo 400.000 prijevremenih smrtnih slučajeva

BRISEL - Oko 400.000 prijevremenih smrtnih slučajeva zabilježeno je u Evropi usljed lošeg kvaliteta vazduha tokom 2016. godine, objavila je Evropska agencija za okolinu (EEA).

Završetkom "Sjevernog toka 2" Putin drži Evropu u šaci

Izgradnja Sjevernog toka 2, kojim će se udvostručiti ruske isporuke gasa Njemačkoj na ruti kroz Baltičko more, približava se kraju.

Trampova velika greška skupo će koštati Evropu?

Povlačenjem sa sjevera Sirije SAD su izdale svog najvjernijeg saveznika u borbi protiv "Islamske države".

Da li je bolji evropski ili američki način života?

Nakon što je nova šefica evropske komisije Ursula fon der Lejen formirala portfelj za "Evropski način života", mnogi su se zapitali šta to znači, a pojedini evroparlamentarci su se pobunili zbog tog naziva.

Top-20: Najprodavaniji automobili u Evropi

Ubjedljivo najtraženiji automobil u 44 evropske zemlje u prvih osam mjeseci 2019. bio je VW Golf, a slijede Renault Clio i VW Polo.

Nova vrsta lijeka protiv raka prvi put odobrena u Evropi

Nova vrsta lijeka protiv raka, kojim se može liječiti široka spektar tumora, prvi put je odobrena za korištenje u Evropi.

Al Kaida ponovo prijeti Evropi

BANJALUKA - Lider Al Kaide Ajman al Zavahiri pozvao je u četvrtak sljedbenike ove terorističke organizacije da u predstojećem periodu izvrše napade na SAD, Evropu i Izrael.

Partizan preko Tošiča do 2:1

Fudbaleri Partizana igraju protiv ekipe Moldea na svom stadionu u prvom meču četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tramp prijeti Evropi: Vratićemo vam teroriste

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je da će "hiljade terorista Islamske države koji su zarobljeni u Siriji vratiti u Evropu".

Najčitanije