Evropa

Starim traktorom putuje po Evropi

VELIKA KLADUŠA - Kurt Klukner, neobični avanturista iz austrijskog grada Lojtaša, odlučio je da postavi neslužbeni svjetski rekord u putovanju traktorom, pa se polovinom aprila ove godine odlučio na put dugačak više hiljada kilometara kroz nekoliko evropskih država.

Ovo su najjeftiniji i najskuplji gradovi Evrope

Skoplje je najjeftiniji grad u Evropi. Slijede ga Priština kao druga, a 10 mjesto zauzima Sarajevo.

Pariz i Brisel predlažu dan bez automobila u cijeloj Evropi

U Briselu i Parizu danas se obilježava dan bez automobila, a čelnici tih evropskih prijestonica pozivaju da se ta praksa uvede u cijeloj Evropi.

NATO vježba odvraćanje ruskih aviona iznad zapadne Evrope

LONDON - Britanski, francuski i njemački borbeni avioni simulirali su danas presretanje leta iznad zapadne Evrope, u okviru vježbi NATO s ciljem odvraćanja ruskih aviona od ulaska u saveznički vazdušni prostor i pokazivanja evropskih napora na polju integracije vazdušne odbrane.

Dalaj-lama: Evropa pripada Evropljanima

MALME - Evropa pripada Evropljanima, a migranti bi trebalo da se vrate u svoje zemlje da ih ponovo izgrade, izjavio je tibetanski duhovni vođa dalaj-lama.

Nova kriza u Evropi zbog tržišta nekretnina?

FRANKFURT - Tržište nekretnina moglo bi da izazove novu krizu u Evropi, upozorila je danas supervizor Evropske centralne banke (ECB) Danijel Nuj.

Lavrov: Apsurdne tvrdnje da Moskva pokušava da podijeli Evropu

MOSKVA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da su apsurdne tvrdnje da Rusija pokušava da podijeli Evropu.

Tuzla neiscrpna inspiracija

TUZLA - Savez slovenačkih društava u BiH "Evropa zdaj" i Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla organizovali su 5. Regionalnu likovnu koloniju "Slovenci u Tuzli 2018" na kojoj učestvuje 14 akademskih i slobodnih umjetnika, koji su porijeklom Slovenci, a dolaze iz BiH, regiona i šire.

Evropa lansira satelit za precizniju vremensku prognozu

Evropa planira da lansira satelit sa novom laserskom tehnologijom za mjerenje jačine vjetrova širom planete, koji će pomoći naučnicima da preciznije prognoziraju vremenske promjene.

Fordov Ranger Raptor za Evropu sa dizel motorom

Američki gigant Ford predstavio je Ranger Raptor verziju za Evropu koja dolazi sa moćnim dizel agregatom.

Najčitanije