Evropa

Konferencija o budućnosti Evrope: Prilika za Evropljane da se ujedine

STRAZBUR - Konferencija o budućnosti Evrope, panevropski projekt čiji je cilj da pruži evropskim građanima mogućnost da iznesu svoje ideje kako bi trebalo da izgleda Evropska unija, svečano je danas otvorena u Strazburu.

Prvog dana vakcinacije Crna Gora srušila evropski rekord

PODGORICA - Skoro 10.000 građana Crne Gore primilo je danas, prvog dana masovne imunizacije, vakcinu protiv virusa korona, čime je ova zemlja postavila rekord u Evropi po broju datih doza u jednom danu, srazmjerno broju stanovnika, saopštilo je večeras crnogorsko Ministarstvo zdravlja.

Timotijević: Bilo bi dobro da srpske serije zažive u Evropi

Trend snimanja igranih TV serija u Srbiji i dalje je u ekspanziji, a sagovornici Tanjuga dramski umjetnici Miloš Timotijević, Nemanja Ćeranića i Ivana Tomića, skažu se da je riječ o velikoj tržišnoj utakmici bez kraja.

Prognoza za ljeto u Evropi, šta čeka Balkan

BRISEL - Predstojeće ljeto u Evropi obilježiće toplije vrijeme od uobičajenog, ali i periodi suše, koji će zahvatiti i sjever Balkana, navodi Evropska agencija za vremensku prognozu (Severe Weather Europe).

Strmoglavi pad potrošnje piva 2020. godine

BRISEL - Potrošnja piva naglo je opala širom Evrope 2020. godine nakon što su zatvoreni barovi i restorani kako bi se spriječilo širenje virusa korona, saopštilo je udruženje pivara.

Visoki Dečani na listi najugroženijih lokaliteta u Evropi

Manastir Visoki Dečani uvršten je na listu sedam najugroženijih lokaliteta u Evropi za 2021. godinu, objavila je panevropska federacija za očuvanje kulturnog nasljeđa "Evropa Nostra".

Špan: Evropa nema dovoljno vakcina da zaustavi treći talas

BERLIN - Njemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je danas da je Njemačka u pregovorima s Rusijom o nabavci vakcina protiv virusa korona Sputnjik V, javlja Rojters.

Evropa predložila kovid pasoše

BRISEL - Evropska komisija predložila je danas stvaranje digitalnih zelenih sertifikata, kako bi se olakšalo slobodno kretanje unutar EU tokom pandemije KOVID-19.

Okončan pad broja zaraženih, milion novih slučajeva u Evropi

MILANO - U Evropi je prošle nedjelje zabilježeno milion novih slučajeva virusa korona, što je devet odsto više nego prethodne sedmice i predstavlja okončanje šestonedjeljnog pada broja novozaraženih, pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Makron pozvao: Evropa i SAD hitno da daju vakcine siromašnima

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron pozvao je Evropu i SAD da hitno pošalju do pet odsto svojih vakcina protiv korona virusa zemljama u razvoju.

Najčitanije