Evropa

Grčki predsjednik: Evropa neće ponovo biti mračni kontinet

AMFISA - Grčki predsednik Prokopis Pavlopulos izjavio je danas da je neophodna dobra saradnja među svim članicama EU kako bi se zajedno nosile sa fobičnim sindromima i ponašanjima koje se graniči sa rasizmom.

Najveće plate u Evropi imaju države koje su van EU

​Zanimljivo je primijetiti da su najveće plate zapravo u zemljama koje se ne nalaze u Evropskoj uniji. Švajcarci su apsolutni pobjednici i imaju platu 4.370 evra, na drugom mjestu su Islanđani sa 3.568 evra, a na trećem Norvežani sa 3.309 evra.

Posljednjih godina Evropu naselilo najmanje milion migranata

LONDON - Najmanje jedan milion migranata iz supsaharske Afrike emigrirao je u Evropu od 2010. godine, objavio je istraživački centar "Pju" /Pew/, piše "Dejli mejl".

BiH prednjači u regiji po broju ovisnika o kockanju, po broju kladionica prva u Evropi

​U Bosni i Hercegovini se nastavlja trend povećanja broja ovisnika o kockanju što i nije neko iznenađenje s obzirom na to da BiH ima najviše kladionica u Evropi u odnosu na broj stanovnika, kazao je u izjavi za Fenu voditelj Kluba liječenih ovisnika o kocki (KLOK) iz Mostara, spec. traumatske psihologije prof. Marko Romić.

Orban: Evropi potreban novi početak

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas da predstojeći izbori za Evropski parlament treba da predstavljaju novi početak za Evropu.

U BiH najzagađeniji vazduh u Evropi

Analiza prošlogodišnjeg stanja vazduha širom svijeta, koju su uradili "Ervižual" (Air visual) i "Grinpis" (Greenpeace), pokazala je da je BiH najzagađenija zemlja Evrope, na drugom mjestu je Sjeverna Makedonija, a na petom Srbija.

Tramp: Evropa da primi borce Islamske države

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da evropske države moraju preuzeti više stotina boraca "Islamske države" zarobljenih u Siriji.

Mapa religioznosti u Evropi: Svaki drugi građanin BiH religiozan

​Istraživački centar Pew je provjerio koliko su građani u 34 evropke države religiozni. Religioznost je definisana kroz četiri kategorije: važnost religije, pohađanje vjerskih službi, učestalost molitve i vjera u Boga.

Evropskim penzionerima prijeti siromaštvo

​Nove brojke Eurostata otkrile su trend rasta broja penzionera kojima prijeti siromaštvo. U 2017. godini, 14,2 posto penzionera je bilo pod prijetnjom siromaštva.

DW: Evropa na vjetrometini novog Hladnog rata

BERLIN - Američko-ruski ugovor o raketama srednjeg dometa definitivno propada. To Evropu vraća u Hladni rat, u rizik da postane bojište.

Najčitanije