Evropska komisija

Evropska komisija tuži Mađarsku zbog migranata

BRISEL/BUDIMPEŠTA - Evropska komisija objavila je danas da je odlučila da tuži Mađarsku Evropskom sudu pravde zbog zakona koji kriminalizuju aktivnosti za podršku tražiocima azila i dodatno ograničavaju pravo na traženje azila.

Evropska komisija spremna da dodatno pomogne BiH u migrantskoj krizi

SARAJEVO - Evropska komisija je iskazala spremnost, na sastanku sa delegacijom iz BiH u Briselu o migrantskoj krizi, da pruži dodatnu finansijsku i tehničku pomoć BiH, te izrazila očekivanja da će BiH što prije dodatno ojačati interne koordinacijske kapacitete, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Johanes Han ostaje u Evropskoj komisiji?

BEČ - Austrijski privremeni kancelar Brigit Birlajn predložiće da komesar za susjedsku politiku i proširenje EU Johanes Han ostane i u narednom sazivu Evropske komisije.

Nijemci htjeli da je se otarase pa je poslali u Brisel

BERLIN - Nekoliko eksperata negativno je ocijenilo imenovanje Ursule fon der Lajen na mjesto šefa Evropske komisije.

Politiko: Pobuna u Evropskoj narodnoj partiji, novi samit EU 15. jula?

BRISEL - Briselski sajt Politiko.eu izvještava o "pobuni" u EPP protiv prijedloga da holandski socijaldemokrata Frans Timermans postane novi predsjednik EK.

EU oborila BiH sa deset jedinica

BANJALUKA - Kada bi se mišljenje Evropske komisije ocjenjivalo na način kako se ocjenjuju đaci u školi, Bosna i Hercegovina bi morala ponavljati godinu, s obzirom na to da ima čak deset jedinica.

"Soar": Grabar-Kitarović mogući kandidat za čelno mjesto u Evropskoj Komisiji

ZAGREB - Belgijski dnevni list "Soar" u velikom tekstu o mogućim rješenjima za čelna mjesta evropskih institucija, uz hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, ali i na iznenađenje mnogih pominje i aktualnu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Višković nezadovoljan mišljenjem Evropske komisije

​BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković je, na sastanku u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom, rekao da nije zadovoljan mišljenjem Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU jer se pojedinim oblastima pristupilo nestručno.

Zvizdić: Evropska komisija dala jasne preporuke

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je da je BiH dobila jasne preporuke šta treba da završi na putu evropskih integracija, kako bi mogla napraviti naredni iskorak u tom pravcu.

Rukovodstvu NS RS uručeno pozitivno mišljenje EK

BANJALUKA - Predstavnici Delegacije EU u BiH uručili su danas rukovodstvu Narodne skupštine Republike Srpske pozitivno mišljenje Evropske komisije o aplikaciji BiH za status kandidata za članstvo u EU i analitički izvještaj, koji se prvi put nalazi uz mišljenje i koji upoređuje situaciju u BiH sa standardima koji se primjenjuju u zemljama članicama Unije.

Najčitanije