Evropska komisija

Evropska komisija odlučila: Hrvatska spremna za Šengen

BRISEL - Odluka Evropske komisije pozitivna po Hrvatsku trebalo bi da bude objavljena danas, tvrdi neimenovani izvor "Bloomberga", prenose hrvatski mediji.

Odgođen početak mandata nove Evropske komisije

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta odgodili su početak mandata predsjednika Evropske komisije Ursule fon der Lejen za mjesec dana, izjavili su danas izvori iz parlamenta u Strazburu njemačkoj novinskoj agenciji DPA.

Odlaže se početak rada nove Evropske komisije

BRISEL - Novi šef diplomatije Evropske unije Žozep Borel izjavio je da očekuje odlaganje početka mandata nove Evropske komisije.

Varhelji i zvanično umjesto Tročanjija

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da će diplomata Oliver Varhelji biti novi kandidat za evropskog komesara za susjedske odnose i proširenje nakon što je pravna komisija EU drugi put odbila imenovanje Lasla Tročanjija.

EK odgovorila Šarecu: Nepristrasni smo

BRISEL, NJUJORK - Evropska komisija odgovorila je danas na izjavu slovenačkog premijera Marjana Šareca da bi Komisija mogla da donese političku odluku o spremnosti Hrvatske za pristupanje šengenskom prostoru, poručivši da je politički nepristrasna.

Koliku će platu imati nova potpredsjednica EK Dubravka Šuica

ZAGREB - Dubravka Šuica, koja bi uskoro trebalo da postade potpredsjednik Ervopske komisije za demokratiju i demografiju, te najbolje rangirana i plaćena hrvatska funkcionerka - mjesečno će imati platu od čak 150.000 kuna odnosno skoro 40.000 KM.

Orbanov čovjek preuzima resor proširenja

BRISEL - Novoimenovana predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen predstavila je resore i imena budućih komesara, a resor proširenja trebalo bi da preuzme Mađar Laslo Tročanji.

Podijeljeni resori, Šuica potpredsjednica za demografiju i demokratiju

​Novoimenovana predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je danas u Briselu zaduženja koja je dodijelila svom timu od 27 komesara, među kojima je i nekadašnji mađarski ministar pravde Laslo Trošanji, koji će biti novi komesar za susjedstvo i proširenje.

Von der Lejenova potvrdila sastav Evropske komisije

BRISEL, BANJALUKA - Ursula fon der Lejen, izabrana predsjednica nove Evropske komisije, juče je predstavila 25 komesara, koji bi trebalo da preuzmu funkcije 1. novembra, kada nova EK stupi na dužnost, saopšteno je iz te institucije.

Fon der Lajen 10. septembra predstavlja sastav nove Evropske komisije

BRISEL - Novoimenovana predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen 10. septembra će predstaviti sastav nove Evropske komisije. Tada će biti poznato i ko će biti novi komesar zadužen za oblast proširenja EU.

Najčitanije