Evropska komisija

EK pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog vaučera

BRISEL - Evropska komisija pokrenula je postupak protiv Hrvatske i još devet zemalja članica EU zbog povrede prava koje vaučerima pokušavaju da spasu poslovanja svojih turističkih agencija i aviokompanija.

Hrvatska ukida obaveznu izolaciju za građane BiH

SARAJEVO, BANJALUKA, ZAGREB - Nekoliko dana nakon odluke da građane BiH pošalje u četrnaestodnevnu izolaciju, Hrvatska bi od sutra trebalo da odustane od te mjere, mada iz hrvatske vlade u vezi s ovim pitanjem stižu oprečne informacije.

Države EU će 2070. činiti samo četiri odsto svjetske populacije

ÐENOVA - Građani država EU će 2070. godine, zbog niske stope nataliteta, činiti samo četiri odsto svjetske populacije i biće ih osam puta manje u odnosu na stanovništvo Afrike, navedeno je u prvom izvještaju Evropske komisije o demografskim promjenama.

EK poziva na spuštanje tenzija i dijalog u Budvi

BRISEL - Evropska komisija pozvala je na spuštanje tenzija i pronalazak održivog rješenja u opštini Budva.

Političari mnogo obećali, a rezultati mršavi

BANJALUKA, BRISEL - Iako je od objavljivanja Mišljenja Evropske komisije s 14 ključnih preporuka prošlo godinu dana, uprkos velikim obećanjima domaćih političara rezultati su mršavi.

Distanca između turista na evropskim plažama

BRISEL - Evropska komisija zatražila je danas od hotela, restorana i vlasnika plaža da obezbijede fizičku distancu između gostiju kako bi Evropljani mogli da idu na ljetovanje.

EK: Neće biti "normalno ljeto", ali nećemo ga ni propustiti

BRISEL - Evropska komisija usvojila je paket mjera koji bi trebalo da obezbijedi povratak turizma i putovanja ovoga ljeta.

Objavljene smjernice za bezbjedno korištenje plaža i hotela

Evropska komisija objavila je smjernice koje će omogućiti nastavak turističkih aktivnosti i korištenje hotela, restorana i plaža na bezbjedan način u narednim mjesecima uprkos pandemiji virusa korona.

Izvještaj Evropske komisije: Korona pokvarila sve ekonomske projekcije

BRISEL, BANJALUKA - Zbog uticaja korona virusa u BiH je došlo do smanjene ekonomske aktivnosti usljed manje doznaka imigracije iz inostranstva i urušavanja proizvodnih lanaca u zemljama partnerima, navedeno je u najnovijem kvartalnom ekonomskom izvještaju Evropske komisije za zemlje kandidate i potencijalne kandidate.

Lajen se izvinila Italiji: Niko nije bio spreman za ovo

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen uputila je danas "izvinjenje iz dubine srca" Italiji jer je ta zemlja iznevjerena na početku pandemije virusa korona.

Najčitanije