Evropska komisija

Projekti EK: Javnim emiterima 1,5 miliona evra za unapređenje rada

BRISEL, BANJALUKA - Evropska komisija započinje novu seriju medijskih projekata, jer je nedavno odobren dvogodišnji program podrške javnim operaterima na zapadnom Balkanu, a uskoro se očekuje i nastavak tehničke podrške nezavisnim i profesionalnim medijima u cijelom regionu, rečeno nam je u Evropskoj komisiji.

Evropska komisija izdvaja 400 miliona evra za vakcine

BRISEL - Evropska komisija saopštila je da će izdvojiti 400 miliona evra za kupovinu vakcina protiv COVID-19, u okviru inicijative Svjetske zdravstvene organizacije.

Evropska komisija predlaže lakšu trgovinu EU sa BiH

Evropska komisija usvojila je paket prijedloga koji imaju za cilj povećanje trgovine između Evropske unije i susjednih zemalja u Panevro-mediteranskom regionu, uključujuči BiH i Srbiju.

Titulu "Evropska prijestonica kulture" Novi Sad ponijeće tek 2022.

Evropska komisija je predložila da Novi Sad, zbog pandemije korone, titulu ''Evropska prijestonica kulture'' ponese tek 2022. godine. S tim još treba da se saglase članice Evropske unije i Evropski parlament.

EU dogovorila kupovinu potencijalne britanske vakcine protiv kovida-19

Evropska komisija saopštila je danas da je postigla dogovor sa britanskom kompanijom "Astrazeneka" o kupovni najmanje 300 miliona doza njene potencijalne vakcije protiv kovida-19.

Hrvatska dobija od Evropske komisije skoro 89 miliona evra zbog zemljotresa

BRISEL - Evropska komisija saopštila je danas da će Hrvatska doboti oko 88,9 miliona evra pomoći za oporavak od zemljotresa koji je pogodio Zagreb u martu.

Brisel će uključiti Balkan u paket za zdravstvo

BRISEL - U paket zdravstvenih mjera, s ciljem jačanja zdravstvenih kapaciteta zemalja članica EU zbog epidemije virusa korona, koji je u srijedu usvojila Evropska komisija, biće uključene i zemlje zapadnog Balkana, potvrđeno je "Nezavisnim" u Briselu.

Evropska komisija o napretku BiH: U drugom kvartalu prihodi pali za 20%

BANJALUKA - Usljed udara korona krize na ekonomski sektor u BiH, javni prihodi u periodu april - jun pali su za čak 20 odsto u odnosu na isti period lani, stoji u najnovijem izvještaju o ekonomskom napretku zemalja u procesu pridruživanja, koji kvartalno objavljuje Evropska komisija.

Evropska komisija: Srbija ima najveći rast BDP-a u prvom kvartalu

BEOGRAD - Srbija je, prema podacima Evropske komisije, ostvarila BDP-a od pet odsto u prvom kvartalu 2020. godine, što je najbolji rezultat u regionu.

Evropska komisija preporučuje tokom ljeta vakcinaciju protiv gripa

Članice Evropske unije trebalo bi ranije da pokrenu obimnije kampanje vakcinacije protiv gripa kako bi na jesen bio smanjen rizik od pojave obične influence i epidemije virusa korona, saopšteno je iz Evropske komisije.

Najčitanije