Evropska komisija

Evropska komisija apeluje, granice i dalje "zatvorene"

BRISEL - Evropska komisija ponovila je poziv svim zemljama članicama da se pridržavaju zajednički dogovorenih mjera kada su u pitanju ograničenja koja se primjenjuju na granicama unutar Evropske unije.

EK podnosi prijedlog o izgledu kovid pasoša

BRISEL - Evropska komisija će predstaviti prijedlog za digitalne antikovid vakcinacione pasoše u martu, koji bi mogli da budu jedan od uslova za slobodno putovanje širom Evropske unije, rekla je danas predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

EK poručila: Otišli ste predaleko s ograničenjima na granicama

BRISEL - Evropska komisija poručila je vlastima Belgije, Danske, Finske, Njemačke, Mađarske i Švedske da su otišle predaleko s ograničenjima na državnim granicama i da moraju da ih ublaže.

EK sugerisala udaljavanje od Astra Zeneke, mijenja strategiju

BRISEL - Evropska komisija je sugerisala da će svoju ranu strategiju vakcinacije udaljiti od britanske kompanije "Astra Zeneka" pošto ta firma nije ispunila obavezu u dostavi naručenih doza.

EK "ograničila" izvoz vakcina, zapadni Balkan izuzet

BRISEL - Evropska komisija usvojila je danas pravilo o obaveznoj autorizaciji izvoza vakcina protiv kovida-19 koje se proizvode na teritorije EU i koje su unaprijed dogovorene potpisanim ugovorima o nabavci.

Izvještaj EK: Tokom korone 13.000 novih nezaposlenih u BiH

BANJALUKA, BRISEL - Uprkos posljedicama korona virusa, ekonomija BiH blago se oporavila u četvrtom kvartalu prošle godine, navedeno je u dijelu Ekonomskog izvještaja Evropske komisije o zemljama u procesu proširenja koji se odnosi na BiH.

Fon der Lajen: Nastavljamo pregovore o Bregzitu, to je odgovorno

BRISEL - Predsjednica Evropske komisije Ursua fon der Lajen nakon razgovora sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom poručila je da se pregovori Brisela i Londona nastavljaju.

Danas ističe rok za sporazum EU i Velike Britanije

BRISEL - Danas ističe dogovoreni rok za postizanje dogovora EU i Velike Britanije o budućim odnosima, a za popodne je predviđen novi telefonski razgovor predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i premijera Velike Britanije Borisa Džonsona.

Fon der Lajen: Vjerovatniji ishod bez sporazuma sa Londonom

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da je sada vjerovatniji ishod bez postignutog sporazuma o trgovinskim vezama EU sa Velikom Britanijom, rekao je neimenovani zvaničnik Unije.

Lajen: Vakcina za članice EU u isto vrijeme i pod istim uslovima

BRISEL - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručila je večeras da će sve zemlje članice EU dobiti vakcine protiv Kovid19 "u isto vrijeme i pod istim uslovima srazmjerno broju stanovnika".

Najčitanije