Evropska komisija

Nova Evropska komisija o kandidaturi BiH za EU naredne godine

BRISEL, BANJALUKA - Evropska unija će donijeti odluku o daljim koracima u pristupu BiH EU kada dođe nova Evropska komisija, poslije novembra 2019. godine, potvrdila je "Nezavisnim" Maja Kocijančić, portparolka Evropske akcione službe.

Evropska komisija bez komentara na slovenačke optužbe o prisluškivanju

BRISEL - Evropska komisija je odbila da komentariše pisanja slovenačkih medija da je hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) navodno prisluškivala slovenačke zvaničnike.

Evropska komisija: Velika Britanija napušta EU 12. aprila u ponoć

BRISEL - Prema trenutnom stanju stvari, Velika Britanija će napustiti EU bez dogovora 12. aprila u ponoć, a carinska infrastruktura Unije spremna je da trenutno uvede carinsku kontrolu i naplatu PDV-a na robu koja dolazi iz Velike Britanije, poruka je Evropske komisije.

Evropska komisija upozorila Hrvatsku i Sloveniju zbog otpadnih voda

BRISEL - Evropska komisija izdala je Sloveniji i Hrvatskoj upozorenja zbog narušavanja propisa vezanih za otpadne vode u urbanim prostorima.

Članice EU jednoglasno odbacile "crnu listu" EK

BRISEL -- Članice Evropske unije jednoglasno su odbacile prijedlog Evropske komisije da na "crnu listu" stavi 23 države i teritorije.

Odgovori na dodatna pitanja dostavljeni Evropskoj komisiji

SARAJEVO - Direkcija za evropske integracije dostavila je Evropskoj komisiji odgovore na 665 dodatnih pitanja za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo BiH u EU, saopšteno je iz Direkcije.

Junker: Postoji mogućnost povratka u devedesete na Balkanu

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker smatra da države Zapadnog Balkana svoju perspektivu treba da traže u Evropskoj uniji, jer u suprotnom postoji opasnost da bi se sukobi iz devedesetih godina prošlog vijeka mogli ponovo dogoditi.

Strategija za Balkan ostala spisak želja

BANJALUKA, BRISEL - Pompezno najavljena Strategija Evropske komisije za zapadni Balkan, predstavljena prije godinu dana, kad je u pitanju BiH, u velikoj mjeri ostala je neostvareni spisak želja.

Evropska komisija pokrenula postupke protiv Hrvatske

BRISEL - Eropska komisija je u okviru januarskog paketa o povredama evropskog prava pokrenula postupke protiv Hrvatske u nekoliko slučajeva, prenosi Hina.

Evropska komisija predložila nove izbore u Venecueli

BRISEL - Evropska komisija pozvala je danas na politički proces koji bi vodio održavanju novih izbora u Venecueli, ali nije direktno priznala opozicionog lidera Huana Guaida kao privremenog predsjednika.

Najčitanije