Evropska komisija

EU upozorila Prištinu i Tiranu

BRISEL - Priština i Tirana su u obavezi da u potpunosti poštuju odredbe Sprazuma o stabilizaciji i pridruživanju koje se odnose na korektno upravljanje granicama.

Evropska komisija nije dala "zeleno svjetlo" planu restrukture Uljanika

ZAGREB - Evropska komisija nije dala saglasnost hrvatskoj vladi na nacrt programa restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta, poručivši Zagrebu da je potrebna njegova dorada, a primedbe su se prvenstveno odnosile na narušavanje tržišne konkurencije i preveliku finansijsku pomoć države.

Junker ima plan: Policija EU na hrvatskoj granici?

Na proljeće 2020. dok Hrvatska bude predsjedavala Savjetom Evropske unije,osim borbenih aviona F-16 Barak i uklonjenih graničnih kontrola prema ostalim državama članicama Evropske unije, mogla bi se pojaviti još jedna velika novost - evropska granična straža koja čuva hrvatske granice, koje su istovremeno i vanjske granice Evropske unije.

Han: Članstvo u EU ne zahtjeva samo vladavinu

Evropski komesar za politiku proširenja Johanes Han rekao je danas na neformalnom sastanku premijera Zapadnog Balkana u Draču da članstvo u EU zahtjeva više od, iako veoma važne, vladavine prava, odnosno i podsticaj rastu, zaposlenosti i prosperitetu.

Može li BiH Evropskoj komisiji u roku poslati odgovore na dodatna pitanja?

SARAJEVO - U Direkciji za evropske integracije /DEI/ Savjeta ministara nisu u mogućnosti da odgovore da li će biti ispoštovan rok Evropske komisije od tri mjeseca da se odgovori 655 dodatnih pitanja za BiH na Upitnik Evropske komisije.

Evropska komisija odgovore na dodatna pitanja očekuje do početka oktobra

SARAJEVO - Priprema odgovora na dodatna pitanja Evropske komisije odvija se istom procedurom kao i u slučaju Upitnika. Cjelovite odgovore BiH činiće doprinosi nadležnih institucija na svim nivoima vlasti - kazala je za Fenu portparolka Direkcije za evropske integracije Marina Kavaz-Siručić.

Evropa i Amerika upozoravaju: 25 odsto ekonomije BiH u sivoj zoni

BRISEL, BANJALUKA - Jedna četvrtina ekonomije u BiH nalazi se u sivoj zoni, koja onda dovodi do manjih prihoda za državu i smanjenja radničkih prava, navedeno je u nedavno objavljenom Izvještaju o ekonomskom napretku BiH.

Brisel odlučio: Kinezi mogu da preuzmu ponos Slovenije

BRISEL - Evropska komisija je odobrila kineskoj Hisense Grupi kupovinu Gorenja, slovenačkog proizvođača aparata za domaćinstvo.

EU otvorila vrata i mliječnim proizvodima, slijedi borba za tržište

SARAJEVO, BANJALUKA - Odluka Evropske komisije kojom je juče BiH dozvoljen izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU, predstavlja veliki uspjeh, ali i izazov za bh. mljekare, te je ono što slijedi borba za povratak na police tržišta EU, kažu mljekari.

Evropska komisija tuži Mađarsku zbog zakona o azilu

BRISEL - Evropska komisija podnijela je danas tužbu protiv Mađarske zbog neusklađenosti zakona o azilu i povratku migranata i poslala joj upozorenje zbog zakona koji kriminalizuje aktivnosti nevladinih organizacija koje pomažu migrantima, izjavila je portparolka EK Mina Andreeva.

Najčitanije