Evropska komisija

Nova metodologija pokreće proširenje EU sa mrtve tačke

BRISEL, BANJALUKA - Nova metodologija za pristupanje zemalja kandidata i potencijalnih kandidata EU biće prezentovana u narednom periodu, najvjerovatnije do kraja januara.

EK: Novinarima potrebno okruzenje za rad bez straha i progona

PODGORICA - Nakon hapšenja urednika podgoričkih portala IN4s i Borba, Gojka Raičevića i Dražena Živkovića, iz Evropske komisije su poručili da je novinarima potrebno pogodno okruženje koje će im omogućiti da rade bezbjedno i bez straha od maltretiranja, političkog pritiska, cenzure ili progona.

Hrvatska i formalno započela predsjedavanje EU

ZAGREB - Zajedničkom sjedicom Vlade Hrvatske i Evropske komisije Zagreb je danas i formalo započeo predsjedavanje EU u prvom polugodištu ove godine.

Mediji: "Zeleni plan" EU donosi poskupljenje goriva i letova

Evropska komisija predstavila je plan u pedeset tačaka za borbu protiv klimatskih promjena.

Stubovi bh. pravosuđa pucaju pod teretom kriminala

BRISEL - Sistem pravosuđa u BiH ne uspijeva da se izbori u borbi protiv ozbiljnog kriminala i korupcije, a nijedna od četiri postojeće pravosudne nadležnosti ne funkcioniše adekvatno.

Evropska komisija počinje s radom: Mandat bez novih članica u EU

BRISEL, BANJALUKA - Evropska komisija Ursule fon der Lejen 1. decembra počinje s radom, a očekivanja su velika ne samo u Evropi, već širom svijeta.

Ursula fon der Lejen: Naša vrata otvorena za zapadni Balkan

STRAZBUR - Imenovana predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen je, predstavljajući program nove Evropske komisije, poručila da vrata EU za zapadni Balkan ostaju otvorena.

EK još nije dobila prijedlog Velike Britanije za njeno mjesto komesara

BRISEL - Evropska komisija, koja još nije dobila prijedlog Velike Britanije za njenog kandidata za evrokomesara, "analiziraće situaciju".

Evropska komisija na čekanju: Sporan Orbanov uticaj na Varhejija

BRISEL - Članovi Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta odbili su potvrditi Olivera Varhejija, nominovanog komesara za proširenje u Evropskoj komisiji Ursule fon der Lejen, dok su kandidati iz Rumunije i Francuske dobili zeleno svjetlo.

Brisel odbio i četvrtog kandidata za novog komesara

BRISEL - Novoizazbrani predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lejen odbacila je danas četvrtog kandidata Rumunije za novog komesara.

Najčitanije