Evropska komisija

Višković nezadovoljan mišljenjem Evropske komisije

​BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković je, na sastanku u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom, rekao da nije zadovoljan mišljenjem Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU jer se pojedinim oblastima pristupilo nestručno.

Zvizdić: Evropska komisija dala jasne preporuke

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je da je BiH dobila jasne preporuke šta treba da završi na putu evropskih integracija, kako bi mogla napraviti naredni iskorak u tom pravcu.

Rukovodstvu NS RS uručeno pozitivno mišljenje EK

BANJALUKA - Predstavnici Delegacije EU u BiH uručili su danas rukovodstvu Narodne skupštine Republike Srpske pozitivno mišljenje Evropske komisije o aplikaciji BiH za status kandidata za članstvo u EU i analitički izvještaj, koji se prvi put nalazi uz mišljenje i koji upoređuje situaciju u BiH sa standardima koji se primjenjuju u zemljama članicama Unije.

Kasipović danas preuzima dokument Evropske komisije

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović danas će, u ime Vlade Srpske, preuzeti dokument Evropske komisije u kojem je mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

Ni na večeri u Briselu nije dogovoren šef Evropske komisije

BRISEL - Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron nisu se večeras saglasili o tome ko će biti novi šef Evropske komisije, prenosi Rojters navodeći da su se lideri EU "pogađali" oko imena kandidata za čelne pozicije u Briselu narednih pet godina.

Merkelova i Makron ne mogu da se dogovore ko će naslijediti Junkera

BRISEL - Njemački kancelar Angela Merkel i predsjednik Francuske Emanuel Makron nisu se saglasili u vezi sa imenovanjem kandidata za novog predsjednika Evropske komisije.

Komšić: Mišljenje Evropske komisije sadržavaće sve uočene nedostatke

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić očekuje da će Evropska komisija objaviti naredne srijede "Paket za Zapadni Balkan" u kojem bi svoje mjesto trebala imati Bosna i Hercegovina, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

EK pokrenula postupak protiv Slovenije zbog izbornog procesa

LJUBLJANA - Evropska komisija pokrenula je postupak protiv Slovenije jer je iz izbornog spiska izbrisala osobe smanjenih intelektualnih sposobnosti, one koje su napunile 18 godina starosti ali im je zbog duševne bolesti ili zaostalosti oduzeta poslovna sposobnost, uz obrazloženje da oni ne mogu da razumiju šta je cilj i svrha izbora, piše danas mariborski list "Večer".

Evropska komisija pokrenula postupak protiv Slovenije

Evropska komisija pokrenula je postupak protiv Slovenije jer je iz izbornog imenika izbrisala osobe smanjenih intelektualnih sposobnosti, one koje su napunile 18 godina starosti, ali im je zbog duševne bolesti ili zaostalosti oduzeta poslovna sposobnost, s ocjenom da oni ne mogu da razumiju što je cilj i svrha izbora, piše u srijedu mariborski list "Večer".

Evropska komisija kaznila pet velikih banaka zbog manipulacija kursevima

​Evropska komisija objavila je danas da je grupi od pet međunarodnih banaka izrekla novčane kazne u ukupnoj vrijednosti 1,7 milijardi evra zbog manipulacije valutnim kursevima na finansijskim tržištima.

Najčitanije