Evropska komisija

EU dala dozvolu za novavaks vakcinu protiv kovida-19

BRISEL - Evropska komisija danas je dala uslovnu dozvolu za stavljanje u promet vakcine novavaks, koja je tako postala peta vakcina protiv kovida-19 odobrena u EU.

Brisel preporučio da se obustave putovanja za zemljama sa novim sojem

​BRISEL - Evropska komisija preporučila je danas da članice EU suspenduju putničke veze sa zemljama u kojima se pojavio novi soj virusa korona B.1.1.529.

Evropska komisija iznijela prijedloge o važenju kovid sertifikata u EU

BRISEL - Evropska komisija predložila je da se upotreba sertifikata o vakcinaciji ograniči na devet mjeseci od primanja posljednje doze primarne vakcinacije, a da se važenje dokumenta automatski produžva dobijanjem buster doze vakcine protiv kovid 9.

EU priznala kovid sertifikate izdate u Srbiji

BRISEL - Evropska komisija objavila je da je danas usvojila odluku kojom se priznaju kovid sertifikati izdati u Srbiji i kojom oni postaju ekvivalent EU Digitalnom kovid sertifikatu.

Evropska komisija: Crna Gora i dalje ključna tranzitna zemlja za drogu

PODGORICA - Međunarodni šverc droge i ubistva povezana sa klanovima i dalje su tipična obilježja crnogorske kriminalne scene, sa tim grupama se dovodi u vezu osam tona kokaina koji je zaplijenjen u inostranstvu, navodi se u izvještaju Evropske komisije.

Politika podjela u BiH spriječila napredak na putu ka EU

BRISEL - Bosna i Hercegovina svoj strateški cilj članstva u EU nije pretvorila u konkretnu akciju, saopšteno je u Evropskoj komisiji prilikom predstavljanja ovogodišnjeg paketa proširenja, koji sadrži izvještaje o napretku zemalja obuhvaćenih procesom proširenja.

Fon der Lajen: Regionu potrebno pomirenje

BEOGRAD - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen nastavila je danas posjetu Beogradu u okviru posjete regionu Zapadnog Balkana.

Fon der Lajenova 30. septembra u BiH

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen stiže u BiH u četvrtak, 30. septembra, u okviru posjete zemljama zapadnog Balkana, saopšteno je na internet stranici Komisije.

Hrvatska dobila četiri opomene od EU

BRISEL - Hrvatska je dobila četiri zvanične opomene i dva obrazložena mišljenja zbog povreda evropskog zakonodavstva, navodi se u septembarskom paketu odluka koje je objavila Evropska komisija.

Evropski parlament odobrio digitalne sertifikate za putovanja od 1. jula

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta odobrili su zakonodavni rad EU na digitalnom sertifikatu za kovid 19 radi olakšavanja putovanja unutar Unije i doprinosa ekonomskom oporavku, saopšteno je na veb sajtu ove institucije.

Najčitanije