Evropska komisija

Evropska komisija odbacila italijanski budžet

BRISEL - Evropska komisija odbacila je predloženi budžet Italije za sljedeću godinu, tvrdeći da njegov deficit i potrošanja neće zadržati italijanski dug na postojećem nivou.

Ko su kandidati za prvog čovjeka Evropske komisije

BON - Narednih nedjelja trebalo bi da bude donesena odluka o glavnim kandidatima poslaničkih grupa u Evropskom parlamentu za predsejdnika Evropske komisije, a njemački Deutsche Welle predstavio je neke od potencijalnih kandidata.

Izvještaj Evropske komisije: I činovnici napuštaju BiH

BRISEL, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina nastavlja trend gubljenja aktivne radne snage, istaknuto je u ekonomskom izvještaju Evropske komisije za zemlje obuhvaćene procesom proširenja za protekli kvartal.

Evropska komisija "ujedinila" Kosovo i Albaniju

PRIŠTINA - Evropska komisija je u rasporedu aktivnosti koje će sprovoditi komesari ove sedmice "ujedinila" Kosovo i Albaniju, piše Koha ditore.

Istekao rok za dostavljanje dodatnih odgovora na Upitnik Evropske komisije

SARAJEVO - Rok od tri mjeseca koje su vlasti BiH dobile od Evropske komisije da odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo u Evropskoj uniji istekao je krajem septembra, prenosi N1 pozivajući se na izvore u Evropskoj komisiji.

EU upozorila Prištinu i Tiranu

BRISEL - Priština i Tirana su u obavezi da u potpunosti poštuju odredbe Sprazuma o stabilizaciji i pridruživanju koje se odnose na korektno upravljanje granicama.

Evropska komisija nije dala "zeleno svjetlo" planu restrukture Uljanika

ZAGREB - Evropska komisija nije dala saglasnost hrvatskoj vladi na nacrt programa restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta, poručivši Zagrebu da je potrebna njegova dorada, a primedbe su se prvenstveno odnosile na narušavanje tržišne konkurencije i preveliku finansijsku pomoć države.

Junker ima plan: Policija EU na hrvatskoj granici?

Na proljeće 2020. dok Hrvatska bude predsjedavala Savjetom Evropske unije,osim borbenih aviona F-16 Barak i uklonjenih graničnih kontrola prema ostalim državama članicama Evropske unije, mogla bi se pojaviti još jedna velika novost - evropska granična straža koja čuva hrvatske granice, koje su istovremeno i vanjske granice Evropske unije.

Han: Članstvo u EU ne zahtjeva samo vladavinu

Evropski komesar za politiku proširenja Johanes Han rekao je danas na neformalnom sastanku premijera Zapadnog Balkana u Draču da članstvo u EU zahtjeva više od, iako veoma važne, vladavine prava, odnosno i podsticaj rastu, zaposlenosti i prosperitetu.

Može li BiH Evropskoj komisiji u roku poslati odgovore na dodatna pitanja?

SARAJEVO - U Direkciji za evropske integracije /DEI/ Savjeta ministara nisu u mogućnosti da odgovore da li će biti ispoštovan rok Evropske komisije od tri mjeseca da se odgovori 655 dodatnih pitanja za BiH na Upitnik Evropske komisije.

Najčitanije