Evropska komisija

EU od BiH uskoro očekuje odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika EK

SARAJEVO - EU očekuje od BiH da uskoro dostavi odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije u okviru izrade mišljenja, rekla je Srni portparol Delegacije EU u BiH Jamila Milović Halilović.

Evropska komisija podržala masovni odstrel divljih svinja

​VARŠAVA - Evropska komisija podržala je plan Poljske o masovnom odstrelu divljih svinja kao načinu zaštite farmi domaćih svinja i proizvođača mesa od smrtonosne afričke svinjske groznice.

Junker letio privatnim avionima, uprkos pravilima Evropske komisije?

LONDON - Tokom 2018. godine predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker koristio je privatne avione za skoro polovinu svojih službenih putovanja širom svijeta, piše Daily Mail, pozivajući se na zvanične podatke.

Evropska komisija upozorila domaće institucije: Ojačajte granice i spriječite pranje novca

BRISEL, SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina ispunjava mjerila za viznu liberalizaciju, ali i dalje postoje problemi u implementaciji Akcionog plana za migracije i azil, kao i problem organizovanih kriminalnih grupa iz BiH koje djeluju u EU, navedeno je u najnovijem izvještaju o sprovođenju vizne liberalizacije, koji je uradila Evropska komisija.

Prikupljeni svi dodatni odgovori na Upitnik EK

SARAJEVO - Sve institucije, na svim nivoima vlasti u BiH dale su svoje dijelove odgovora na dodatna pitanja Evropske komisije i sada je preostao posao na usaglašavanju konačnog sadržaja tih odgovora, saopšteno je iz Direkcije za evropske integracije BiH (DEI).

EK: Zapadni Balkan da uradi više za efikasniju borbu protiv migracija

Zemlje Zapadnog Balkana i Istočnog partnerstva moraju da ulože dodatne napore da kako bi riješile ilegalnu migraciju i bile efikasnije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, piše u izvještaju Evropske komisije o ispunjavanju zahtjeva za viznu liberalizaciju tih osam zemalja koji je danas objavljen.

DEI: Priprema odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika u završnoj fazi

SARAJEVO - Priprema odgovora BiH na dodatnih 655 pitanja Evropske komisije je u završnoj fazi, rekla je Srni portparol Direkcije za evropske integracije (DEI) Marina Kavaz Siručić.

Evropska komisija odbacila navode da je Junker slabog zdravlja

BRISEL - Evropska komisija odbacila je danas navode da je predsjednik EK Žan-Klod Junker lošeg zdravlja, a nakon objavljenih snimaka Junkera na kojima se vidi kako posrće na prijemu u Beču.

EK daje 3,5 miliona evra BiH i Crnoj Gori

BRISEL - Evropska komisija usvojila je Akcioni program prekogranične saradnje BiH i Crne Gore od 2018. do 2020. godine, kojim ova komisija dodjeljuje 3,5 miliona evra za pružanje pomoći prekograničnoj saradnji između ove dvije zemlje, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Evropska komisija odbacila italijanski budžet

BRISEL - Evropska komisija odbacila je predloženi budžet Italije za sljedeću godinu, tvrdeći da njegov deficit i potrošanja neće zadržati italijanski dug na postojećem nivou.

Najčitanije