Evropska prijestonica kulture

Novi Sad proglašen Evropskom prijestonicom kulture

Novi Sad je proglašen Evropskom prijestonicom kulture na svečanoj ceremoniji u Srpskom narodnom pozorištu, kojem je prisustvovala predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, veliki broj zvanica iz cijele Evrope.

Titulu "Evropska prijestonica kulture" Novi Sad ponijeće tek 2022.

Evropska komisija je predložila da Novi Sad, zbog pandemije korone, titulu ''Evropska prijestonica kulture'' ponese tek 2022. godine. S tim još treba da se saglase članice Evropske unije i Evropski parlament.

Tim "Banjaluka 2024" optimističan: Dali smo najbolje od sebe, sada je sve na Komisiji

BRISEL - Tim za kandidaturu Banjaluke za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, pred Evropskom komisijom danas je u Briselu predstavio banjalučku kandidaturu, a da li će ovaj grad kroz pet godina postati evropska prijestonica kulture znaće se sutra u podne.

Strategija razvoja kulture: U planu i osnivanje novih gradskih institucija

BANJALUKA - Dokument Strategija razvoja kulture grada Banjaluka, kao jedan od uslova grada na Vrbasu da se kandiduje za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, usvojen je u svom finalnom obliku i isti pored kratkog pregleda aktuelne scene, donosi vizije, misiju i strateška opredjeljenja kulturnog razvitka u periodu od 2018. do 2028. godine.

Otvoren konkurs za projektne ideje "Banjaluka - Evropska prijestonica kulture"

BANJALUKA - Javni konkurs za projektne ideje "Banjaluka - Evropska prijestonica kulture 2024" otvoren je za sve zainteresovane građane, organizacije civilnog društva, javne ustanove, institucije i privatne kompanije, i trajaće do 9. maja.

Usvojena odluka o kandidaturi Banjaluke za EPK

BANJALUKA - Jednoglasnom podrškom odbornika Skupština grada Banjaluka usvojila je odluku o kandidaturi za učešće grada na Vrbasu u programu "Evropska prijestonica kulture (EPK) 2024. godine".

Najčitanije