Evropska unija

Novak: Evropski partneri nisu tražili povećanje isporuke gasa

MOSKVA - Evropski partneri još nisu zatražili od Rusije da poveća isporuku gasa, izjavio je zamjenik ruskog premijera Aleksandar Novak za TASS.

SAD i EU blizu nagodbe u sporu oko uvoznih tarifa na čelik

VAŠINGTON - Sjedinjene Države se nadaju rješenju trgovinskog spora sa Evropskom unijom oko uvoznih carina na čelik i aluminijum do kraja oktobra, izvještava Rojters, pozivajući se na dobro obaviještene izvore upućene u pregovore.

Brisel šokiran odlukom Varšave: Poljski udar na proširenje EU

VARŠAVA, BANJALUKA - Odluka Ustavnog suda Poljske da dio evropskog zakonodavstva nije kompatibilan sa zakonima Poljske u značajnoj mjeri će uticati na već ionako urušeni proces proširenja EU na zapadni Balkan, kao i implementaciju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o kandidaturi BiH za članstvo.

Droga i korupcija otežavaju put Albanije u EU

Albanija uporno radi na pristupanju Evropskoj uniji. Ali ilegalne plantaže marihuane, trgovina kokainom i korupcija velike su prepreke evropskim integracijama.

Slovenija podržala pismo 12 članica EU

LUKSEMBOURG, LJUBLJANA - Slovenački ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs podržao je u petak poziv 12 članica EU da se evropskim sredstvima finansira postavljanje ograda i žica na spoljnim granicama Unije, premda Slovenija nije među potpisnicama njihovog pisma EK.

Dvanaest država traži da EU finansira podizanje ograda na spoljnim granicama

Hrvatska je protiv prijedloga 12 država članica da se evropskim sredstvima finansira postavljanje ograda i žica na spoljnim granicama EU, izjavio je u petak hrvatski ministar unutranjih poslova Davor Božinović.

Njemačka štampa: Proširenje Evropske unije mora generalno da se zaustavi

Proširenje Evropske unije mora generalno da se zaustavi! Evropskim lažima zapadnom Balkanu mora doći kraj, piše, između ostalog, njemačka štampa nakon samita EU - zapadni Balkan održanom u Sloveniji.

Prajs pozdravio izjavu EU o zapadnom Balkanu

VAŠINGTON - Portparol Stejt departmenta Ned Prajs pozdravio je danas na svom Twitter nalogu izjavu EU o zapadnom Balkanu nakon samita na Brdu kod Kranja.

EU razmatra kako da ustabili cijene gasa i struje, ministri zvone na uzbunu

Da li je cijena gasa u Evropskoj uniji "nepodnošljivo visoka" ili je jednostavno određuje tržište? Francuska i neke druge zemlje zahtijevaju da se uvedu zajedničke mjere EU. Da li je to moguće?

Samit EU - zapadni Balkan: Skoro pa porodično okupljanje

Poruka sa samita EU u Brdu kod Kranja zvučala je jasno: šest zemalja zapadnog Balkana trebalo bi da postane dio Evropske unije. Ali - ne postoji nikakav raspored, a EU kritikuje tempo reformi u tim zemljama.

Najčitanije