Evropska unija

Snažno povećani javni dugovi u državama Evropske unije

SPLIT - Poljska je povećala javni dug u prvom polugodištu za 36,2 milijarde evra, Češka za 16,2 milijarde, Rumunija za 11,1 milijardu, Slovačka za 9,6 milijardi a Hrvatska za 4,2 milijarde evra, piše Slobodna Dalmacija.

Varheji: Moramo da pomognemo Zapadnom Balkanu i u drugom talasu

BRISEL - Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji kaže da će EU ostati uz Zapadni Balkan i u drugom talasu pandemije kovid-19.

Ekonomski povratak EU na nivo prije pandemije tek krajem 2022.

BRISEL - Evropska komisija u svojoj posljednjoj ekonomskoj prognozi za kraj 2020. godine predviđa privredni pad od 7,8 procenata na nivou Evrozone, odnosno 7, 4 na nivou cijele EU.

Cijene struje i gasa u BiH među najnižima u Evropi

BANJALUKA, BRISEL - Cijena električne energije za domaćinstva u BiH je više od tri puta niža od prosječne cijene za domaćinstva u EU, a i cijene gasa su među najnižima u Evropi, pokazuje najnoviji izvještaj Agencije EU za energetske regulatore.

Lajen: Vakcina za članice EU u isto vrijeme i pod istim uslovima

BRISEL - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručila je večeras da će sve zemlje članice EU dobiti vakcine protiv Kovid19 "u isto vrijeme i pod istim uslovima srazmjerno broju stanovnika".

Evropska komisija predstavila Strategiju vakcinacije protiv korone

BRISEL - Evropska komisija predložila je Strategiju vakcinacije protiv COVID19, koja se fokusira prvenstveno na bezbjednosti vakcine, ali i na infrastrukturi za dostavljnje i vakcinaciju širom EU, kao i zajedničkim principima prioritizacije građana koji će biti prvi vakcinisani.

Lavrov: Odgovorićemo na sankcije na isti način

MOSKVA - Moskva će recipročno odgovoriti na sankcije Evropske unije zbog slučaja navodnog trovanja ruskog opozicionara Alekseja Navalnog, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Mnoge evropske zemlje ponovo uvele restriktivnije mjere

BEOGRAD - Evropa se suočava sa velikim rastom broja zaraženih od korona virusa zbog čega su neke evropske vlade uvele restriktivnije mjere.

"Spor Turske i Kipra odlaže sankcije Evropske unije Bjelorusiji"

Evropska unija odložiće uvođenje sankcija Bjelorusiji zbog spora Kipra i Turske oko energetskih resursa u istočnom Sredozemlju, saopštilo je četvoro neimenovanih diplomata EU.

Upozorenje EU zbog obećanog premiještanja ambasada u Jerusalim

BRISEL - Evropska unija upozorila je Srbiju i samoproglašeno Kosovo da bi mogli da ugroze nade u članstvo u EU premještanjem ambasada u Izraelu u Jerusalim.

Najčitanije