Evropska unija

Evropska unija i Njemačka ekonomski integrišu zapadni Balkan i Moldaviju

BANJALUKA - Evropska unija i Njemačka planiraju da čvršće ekonomski integrišu zapadni Balkan i Moldaviju, javili su pojedini njemački mediji. Kako su pisali, cilj ovog programa je približiti ove regione i pospješiti ekonomsku saradnju.

Bh. građani bezuslovno mogu samo u tri zemlje

SARAJEVO - Građani BiH u jeku pandemije virusa korona bezuslovno mogu da putuju u Tursku, Srbiju i Bugarsku, dok im je za putovanje u Albaniju, neophodna samo potvrda o raspoloživosti smještaja tokom boravka u ovoj zemlji.

Ipak se kreće!

Evropski lideri su prošle sedmice postigli konsenzus o ambicioznom planu za oporavak njihovih ekonomija pogođenih krizom izazvanom pandemijom korona virusa. U tom procesu bilo je različitih viđenja o detaljima, ali ne i neslaganja u vezi s potrebom za koordiniranim naporom na rješavanju posljedica pandemije.

Slovenci među najzadovoljnijim međuljudskim odnosima u EU

LJUBLJANA - Građani Slovenije su među najzadovoljnijim u Evropskoj uniji, u pogledu međuljudskih odnosa, pokazalo je danas objavljeno istraživanje Evrostata.

Polovina građana Srbije za ulazak u EU, za NATO 9 odsto

BEOGRAD - Polovina građana Srbije je za članstvo u EU, a samo devet odsto je za članstvo u NATO, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je danas predstavio Izvršni direktor CeSid-a Bojan Klačar.

Šljive brže preko granice do evropskih trpeza

TUZLA, BANJALUKA - Hrvatska je pojednostavila izvoz šljive iz BiH u Evropsku uniju, potvrdio je za "Nezavisne" Suad Selimović, predsjednik Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju, koje djeluje pri Privrednoj komori Tuzlanskog kantona.

Vučić dočekao Varhejija uz srpsku proju i pogaču

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas u Misiji Srbije pri Evropskoj uniji evropskog komesara za susjedstvo i proširenje Olivera Varhejija uz srpsku proju i pogaču.

EU predstavila hitne mjere za pripremu za drugi talas virusa korona

BRISEL - Evropska komisija predstavila je hitne kratkoročne mjere kako bi se EU pripremila i po mogućstvu preduprijedila novo širenje infekcije virusa COVID-19.

EU želi SAD na svojoj strani u dijalogu Beograd - Priština

BRISEL - Nakon ponovnog pokretanja dijaloga Beograda i Prištine sa obje strane Atlantika mogu se čuti pozivi da se zarad postizanja sveobuhvatne i održive normalizacije odnosa EU i SAD moraju usaglasiti oko samog procesa i njegovih ciljeva.

Brisel uklanja Srbiju i CG sa liste bezbjednih zemalja

BRISEL - EU će ukloniti Srbiju i Crnu Goru sa liste bezbjednih zemalja iz kojih će biti dozvoljena putovanja koja nisu ključna, izjavili su danasu Briselu neimenovani zvaničnici Unije.

Najčitanije