Evropska unija

Britanci dobili novog ministra za Brexit

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej imenovala je u petak Stivena Barkleja, koji je bio državni sekretar u Ministarstvu zdravstva te glasao za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije na referendumu 2016. godine, za novog ministra za Brexit.

Njemački poslanik: Od početka jasno, nema ulaska Srbije u EU bez priznanja KiM

Punopravnog članstva Srbije u Evropskoj uniji neće biti bez priznanja Kosova, to je zapravo bio uslov da se uopšte započne s pregovorima.

Plenković: Savjet EU za spoljne poslove u ponedjeljak analizira izbore u BiH

ZAGREB - Na Savjetu Evropske unije za spoljne poslove u ponedjeljak će se detaljno analizirati opšti izbori održani u BiH u oktobru kako bi se pokušao riješiti problem "marginalizacije" bosanskohercegovačkih Hrvata i njihova stavljanja u "podređeni položaj", najavio je u srijedu hrvatski premijer Andrej Plenković u Hrvatskom saboru.

Džonson: Sporazum o Brexitu apsolutno neprihvatljiv

LONDON - Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson rekao je da sporazum Londona i Brisela o Brexitu predstavlja "vazalski odnos", koji neće zaštititi Sjevernu Irsku unutar Ujedinjenog Kraljevstva, te da ga on neće podržati kada dođe pred poslanike u parlament.

EU i Britanija postigli dogovor o Brexitu

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej predsjedavaće u srijedu specijalnom sjednicom Vlade nakon što je postignut dogovor o sporazumu između Britanije i EU o Brexitu nakon intenzivnih pregovora u Briselu.

U toku finalizacija odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika EK

SARAJEVO - U toku je finalizacija odgovora na 655 dodatnih pitanja koja je Evropska komisija u junu dostavila BiH radi pripreme mišljenja o zahtjevu za članstvo u EU, navedeno je u informaciji Direkcije za evropske integracije o trenutnom stanju pripreme odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije koju je danas usvojio Savjet ministara.

DW: Merkel Uniji neophodna ili postaje njen problem?

BON - Dojče vele piše da u Evropskoj uniji strahuju da bi "oslabljena" njemačka kancelarka Angela Merkel mogla da postane problem za Uniju, dok se istovremeno čuju glasovi da je ona Uniji i dalje neophodna, jer doprinosi stabilnosti u ovoj osjetljivoj fazi za evropsku zajednicu.

Britanski biznismeni traže novi referendum o Brexitu

LONDON - Grupa britanskih biznismena pozvala je danas na referendum o tome da li napustiti EU prema uslovima o kojima pregovara premijer Tereza Mej ili ostati u najvećem trgovinskom bloku na svijetu.

EU traži da Priština povuče odluku o taksama na robu iz BiH i Srbije

BRISEL - Evropska unija očekuje od Prištine da opozove odluku o povećanju taksi od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH, saopšteno je danas u Briselu.

EU zabrinuta zbog vojne saradnje Srbije sa Rusijom

BRISEL - Evropska unija poziva Srbiju da se bori protiv "zavisnosti od isporuka ruskog gasa" i izražava zabrinutost zbog vojne saradnje sa Rusijom i Bjelorusijom, navodi se u izveštaju Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta.

Najčitanije