Evropska unija

"Korona učinila još potrebnijom saradnju u Evropi"

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da se posljedice pandemije virusa korona mogu savladati samo snažnijom saradnjom u Evropi.

Joksimović: Do kraja juna moguće otvaranje pregovaračkih poglavlja

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović očekuje da bi krajem juna neko od poglavlja za prijem u EU moglo da bude otvoreno

EU odobrila BiH 250 miliona evra

BRISEL, SARAJEVO - Savjet EU je odobrio paket pomoći od tri miljarde evra za podršku partnerima u susjedstvu u suzbijanju posljedica virusa korona, saopšteno je iz Delegacije EU.

"Hrvatsko predsjedavanje EU katastrofa"

BRISEL - Hrvatsko predsjedanje EU je katastrofa, ocjenjuje portal European Views koji se bavi praćenjem i analizom tema vezanih za funkcionisanje EU.

Predsjednica RS zahvalila EU na donaciji

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je na donaciji Evropske unije u iznosu od 80 miliona evra, kao i za 250 miliona kreditnih sredstava u okviru makrofinansijske pomoći, od čega će značajan dio koristiti Republika Srpska za prevazilaženje posljedica uzrokovanih pandemijom virusa korona.

"EU u opasnosti ako ne dođe do dogovora evrogrupe"

MADRID - Budućnost Evropske unije je u opasnosti ako se ne dođe do zajedničkog finansijskog odgovora u borbi protiv virusa korona, upozorili su danas španski zvaničnici, nakon što evropski ministri finansija nisu uspjeli da se dogovore o izdavanju zajedničke obveznice.

Joška Fišer: Španija i Italija neće oprostiti što smo ih iznevjerili

Bivši ministri spoljnih poslova Njemačke Joška Fišer i Zigmar Gabrijel, uputili su zajednički poziv Vladi da napravi Maršalov plan kako bi se pomoglo Španiji i Italiji, zemljama koje su najviše stradale zbog epidemije virusa korona. U suprotnom, kako ocjenjuju, Evropskoj uniji prijeti raspad.

Merkel: EU pred najvećim izazovom od osnivanja

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se EU nalazi pred najvećim izazovom od svog osnivanja.

Prvi sastanak zajedničkog komiteta za Brexit

LONDON - Pregovarači Velike Britanije i EU održaće prvi sastanak zajedničkog komiteta u ponedjeljak, 30. marta, kao što je to ranije planirano, saopštio je portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

Zvizdić i Čović uputili apel evropskim čelnicima

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović uputili su danas predsjedniku Evropskog parlamenta Davidu Sasoliju i predsjedniku Evropske komisije Ursuli fon der Lejen apel za pomoć regionu zapadnog Balkana u borbi protiv pandemije virusa korona.

Najčitanije