Evropska unija

Šta je Makron ustvari poručio Prištini i Evropi?

BEOGRAD - Posjeta Emanuela Makrona Srbiji već je ocijenjena kao izuzetno značajna, kao posjeta koja je najavila veliku promjenu u francuskoj politici prema Srbiji i istovremeno na neki način podigla samopoštovanje i zemlji i narodu frustriranim stalnim pritiscima, optužbama i ucjenama sa Zapada, ali, kada se razgrnu emocije, poruka koja se izdvaja među onima koje je direktno i samom svojom posjetom poslao francuski predsjednik je - poruka upućena Prištini, piše Tanjug.

EU obustavila pregovore s Turskom

BRISEL - EU je zbog nezakonitih aktivnosti Turske, bušenja u potrazi za gasom i naftom u blizi obala Kipra, odlučila da obustavi pregovore sa Ankarom o avioprevozu i do daljneg pauzira sastanke dijaloga EU-Turska na visokom političkom nivou.

Austrijski ministar najavio da će EU uvesti sankcije Turskoj

BRISEL - Ministar inostranih poslova u prelaznoj vladi Austrije Aleksander Šalenberg, najavio je danas sankcije EU protiv Turske.

Šta stoji u zaključcima Samita u Poznanju?

POZNANJ - Lideri koji su učestvovali na Samitu Evropska unija-Zapadni Balkan u okviru Berlinskog procesa u Poznanju, jednoglasno su potvrdili evropsku perspektivu regiona, navodi se u dokumentu poljske vlade o zaključcima Samita u Poznanju.

Nijemci htjeli da je se otarase pa je poslali u Brisel

BERLIN - Nekoliko eksperata negativno je ocijenilo imenovanje Ursule fon der Lajen na mjesto šefa Evropske komisije.

Predloženi vodeći funkcioneri EU

BRISEL - Lideri EU usaglasili su se u vezi sa izborom kandidata za vodeće funkcije institucija Evropske unije, izjavio je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

Koliko su sankcije koštale Rusiju, a koliko EU?

MOSKVA - Zapadne sankcije koštale su Rusiju 50 milijardi dolara, a EU 240 milijardi dolara od 2014. godine, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin tokom godišnjeg televizijskog programa u kojem odgovara na pitanja građana.

Sukob u EU oko početka pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom

LUKSEMBURG - Članice EU sukobile su se u ponedeljak oko početka pregovora za ulazak u Uniju sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom, a prema najnovijem zajedničkom izvještaju u koji je "Reuters" imao uvid, odluka o te dvije države mogla bi da bude odložena do oktobra, do kada će i njemački parlament to razmotriti.

Vigemark: EU ne može umjesto BiH da se bori protiv korupcije

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas u Sarajevu da je za istinski napredak BiH u procesu evropskih integracija važno da ima efikasan sistem borbe protiv korupcije.

Lažni lijekovi na tržištu EU narušavaju zdravlje i odnose milijarde evra

BRISEL - Lažni lijekovi predstavljaju sve veću prijetnju u Evropi jer uzrokuju ozbiljne bolesti ili smrt, a farmaceutskoj industriji godišnje nanesu štetu od nekoliko milijardi evra, navodi se u izvještaju Evropola i Kancelarije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

Najčitanije