Evropska unija

Liberalne demokrate najavile otkazivanje Brexita

LONDON - Britanske liberaldemokratke najavile su da će otkazati Brexit ukoliko pobijede na izborima.

Najcrnji scenario za Veliku Britaniju u slučaju Brexita bez sporazuma

LONDON -- "Brexit saga" i dalje traje u Velikoj Britaniji. Odluka Borisa Džonsona da bi Britanija bez sporazuma mogla da napusti EU naišla je na osude parlamenta.

Britanski mediji objavili "tajni plan" Džonsona

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson priprema planove za legalno sprečavanje bilo kakvog produženja roka za izlazak Velike Britanije iz EU, objavio "Daily Telegraph".

Gornji dom odobrio zakon za sprečavanje Brexita bez sporazuma

LONDON - Gornji dom britanskog parlamenta usvojio je zakon kojim se blokira Brexit bez dogovora 31. oktobra, tako što premijera Borsa Džonsona primorava da od Brisela zatraži produženje roka za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije do 1. januara.

Džonson ne želi izbore niti odlaganje Brexita

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da ne želi izbore i pozvao poslanike da ne potkopavaju britansku pregovaračku poziciju sa Evropskom unijom.

Lajčak: Realnost Kosova je da nije priznato od pet članica EU

HELSINKI - Šef diplomatije Slovačke Miroslav Lajčak pozvao je danas Prištinu da ukine takse na srpsku robu i istakao da je realnost da Kosovo nije priznalo pet članica Evropske unije.

Britanske kompanije zbog Brexita masovno sele u Holandiju

LONDON - Stotinjak kompanija preselilo je poslovanje iz Britanije u Holandiju ili tamo osnovalo kancelarije kako bi ostale unutar Evropske unije nakon planiranog izlaska Velike Britanije iz EU, objavila je u ponedjeljak holandska državna agencija.

Procurio dokument britanske vlade: Kolaps u slučaju Brexita bez dogovora

LONDON - Velika Britanija suočiće se s nestašicom goriva, hrane i lijekova, padom i zastojima u svojim lukama, tvrdom granicom sa Irskom i rastućim troškovima socijalne njege ako napusti Evropsku uniju bez dogovora, navodi u nedjelju "Sunday Times" pozivajući se na klasifikovani izvještaj Vlade, koji je 'procurio' do tog medija.

Delegacija EU: Odgovornost na domaćim političarima da se krene naprijed

SARAJEVO - Iz Delegacije Evropske unije i Kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH komentarisali su važnost formiranja vlasti u BiH, kao i proces integracije u Evropsku uniju.

Iz EU najavljena znatna sredstva za bh. poljoprivredu

TUZLA - EU će putem svojih fondova staviti na raspolaganje BiH znatna finansijska sredstva za razvoj poljoprivrede, rečeno je danas na sastanku šefa Delagacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka i premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

Najčitanije