Evropska unija

Evropskoj uniji nedostaje 3,8 miliona radnika

​Evropskoj uniji nedostaje tri miliona i 800 hiljada radnika, najviše medicinskog osoblja, stručnjaka i kvalifikovanih radnika metalske struke, kao i osoblja na području informativnih tehnologija, pokazali su podaci statističke službe Eurostat.

Junker: Postoji mogućnost povratka u devedesete na Balkanu

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker smatra da države Zapadnog Balkana svoju perspektivu treba da traže u Evropskoj uniji, jer u suprotnom postoji opasnost da bi se sukobi iz devedesetih godina prošlog vijeka mogli ponovo dogoditi.

Britanija vjerovatno odlaže Brexit?

LONDON - Velika Britanija će vjerovatno odložiti Brexit i neće napustiti Evropsku uniju u martu, izjavio je danas bivši predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Vraćanje oduzete imovine uslov za ulazak BiH u EU

BANJALUKA, SARAJEVO, STRAZBUR - Evropski parlament je u svojoj rezoluciji u vezi sa BiH pozvao vlasti te zemlje da vrate imovinu vjerskim zajednicama i drugim privatnim licima.

Brexit već skupo koštao Britaniju

LONDON - Brexit je ekonomiju Velike Britanije koštao najmanje 91 milijardu evra u periodu od referenduma, smatra Gertjan Viljem, procjenitelj "Bank of England".

Evropska unija traži drugostepeni sud na nivou BiH

​BANJALUKA, SARAJEVO - Evropska unija (EU) traži od BiH da uspostavi drugostepeni sud kako bi svoj sudski sistem uskladila s evropskim propisima.

Ako želi u EU BiH mora da vrati oduzetu jevrejsku imovinu

TEL AVIV - Prema pisanju izraelskog lista "Israel Hayom", Evropski parlament ove sedmice je postavio jasne uslove pred BiH koje ona treba da usvoji kako bi krenula putem članstva u Evropskoj uniji, a jedan od njih je i donošenje zakona koji će regulisati restituciju imovine oduzete od Jevreja za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Slovenija priznala Guaida za privremenog predsjednika Venecuele

LJUBLJANA - Slovenija je priznala predsjednika parlamenta Venecuele, lidera opozicije Huana Guaida, za privremenog predsjednika te južnoameričke države koju potresa teška politička i ekonomska kriza.

Tajani se izvinio Hrvatima i Slovencima

BRISEL - Nakon sastanka s hrvatskim i slovenačkim poslanicima u Evropskom parlamentu predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poslao je saopštenje u kojem se izvinjava za svoje izjave o Dalmaciji i Istri.

Brexit bez sporazuma ugrožava 100.000 radnih mjesta u Njemačkoj

BERLIN - Njemački ekonomisti tvrde da bi Brexit bez sporazuma mogao da ugrozi više od 100.000 radnih mjesta u Njemačkoj koja zavise od trgovine s Britanijom, dok će automobilska industrija biti najteže pogođena.

Najčitanije