Evropska unija

Evropska komisija razmatra ukidanje kovanica od jedan i dva evro-centa

BERLIN - Evropska komisija planira ukidanje kovanica od jedan i dva evro-centa, piše nemački “Zidodjče cajtung”.

Britanci predstavili novčić koji obilježava izlazak iz EU

Velika Britanija je zvanično predstavila novu kovanicu, novčić od 50 penija koji obilježava izlazak iz Evropske unije.

Britanija se priprema da u petak obilježi izlazak iz EU

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson predstavio je planove proslave izlaska Velike Britanije iz Evropske unije u petak, 31. januara, a pored ostalog biće puštena u opticaj i nova kovanica od 50 penija.

Apple uskoro mijenja punjače zbog novih zakona EU?

Apple će možda ponovo morati da promijeni punjače koje njegovi uređaji koriste, zahvaljujući novim zakonima koje Evropska unija razmatra.

Tramp prijeti Evropi zbog Irana

VAŠINGTON - Američka administracija zaprijetila je da će uvesti carinsku taksu od 20 odsto na uvoz automobila iz Evrope, ako Velika Britanija, Francuska i Njemačka zvanično ne optuže Iran za kršenje nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, prenio je "Washinton Post" izjavu neimenovanog evropskog zvaničnika.

Za poljoprivredu, energetsku efikasnost i pravosuđe 71 milion evra

SARAJEVO - Delegacija EU u BiH počela je ugovaranje projekata u okviru finansijskog paketa vrijednog 71 milion evra, a sredstva će biti korištena za sektor poljoprivrede, energetske efikasnosti i pravosuđa.

Gubitak Velike Britanije zbog Brexita će dostići 200 milijardi funti

Gubitak uzrokovana izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije već je dostigla 130 milijardi funti, a za dodatnih 70 milijardi će, prema istraživanju "Bloomberg Economicsa", narasti do kraja 2020. godine.

EU: Zaštita nuklearnog sporazuma s Iranom važnija nego ikad prije

BRISEL - Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbjednost Evropske unije (EU) Džosef Borel potcrtao je još jednom da je vrlo važno sačuvati nuklearni sporazum s Iranom.

"U maju vremenski okvir za zapadni Balkan i metodologija"

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da će hrvatsko predsjedavanje kroz samit u Zagreb u maju zemljama zapadnog Balkana dati jasnu evropsku perspektivu, jasan vremenski okvir, ali i metodologiju budućih pregovora.

"Želim Srbima da ne uđu u EU"

BEOGRAD - Francuski pisac Patrik Beson poželio je Srbiji da ne uđe u Evropsku uniju.

Najčitanije