Evropski parlament

Mjere Evropskog parlamenta: Tri milijarde evra za pomoć zdravstvenim sistemima

BRISEL - Evropski parlament je na vanrednom zasjedanju usvojio predložene mjere mobilizacije preko tri milijarde evra za pomoć EU zdravstvenim sistemima u borbi protiv COVID19.

Evropski parlament ponudio Briselu svoju zgradu za bolnicu

BRISEL - Evropski parlament ponudio je vlastima Brisela na raspolaganje svoju zgradu i svoja prevozna sredstva kako bi im pomogao u borbi protiv COVID-19.

Prva žrtva virusa korona u institucijama EU

BRISEL - Jedan službenik Evropskog parlamenta od oko 40 godina prva je žrtva virusa korona u okviru evropskih institucija u Briselu, saznaje se iz više izvora.

EP: Brexit nije "zbogom", već "do skorog viđenja"

BRISEL - Evropski parlament je sa 621 glasom "za", 49 "protiv" i 13 uzdržanih podržao Sporazum o izlasku Velike Britanije iz EU.

Evropski parlament odobrio Sporazum o Brexitu

BRISEL - Evropski parlament odobrio je izlazak Velike Britanije iz EU glasanjem o Sporazumu za Brexit koji su Brisel i London postigli u oktobru.

Evropski parlament glasa o Brexitu 29. januara

BRISEL - Odbori Evropskog parlamenta na sastancima u Briselu danas usvajaju zaključke i nacrt mišljenja o Brexitu, a konačno glasanje Evropskog parlamenta o Sporazumu o povlačenju Velike Britanije iz EU planirano je za plenarnu sjednicu 29. januara.

Pudždemon prvi put na sjednici EP kao poslanik tog tijela

STRAZBUR - Bivši katalonski lider Karles Pudždemon danas će prvi put prisustvovati sjednici Evropskog parlamenta kao poslanik tog tijela, uprkos tome što se suočava s nalogom za hapšenje u Španiji.

Picula izabran za izvjestioca EP za zapadni Balkan

STRAZBUR - Hrvatski evroparlamentarac Tonino Picula imenovan je danas za izvjestioca Evropskog parlamenta za preporuke o zapadnom Balkanu uoči samita u Zagrebu, u maju 2020, javila je Hina.

Evropski parlament potvrdio mandat nove Evropske komisije

STRAZBUR - Evropski parlament podržao je sa 461 glasom "za", 157 glasova "protiv" i 89 "uzdržanih" novi saziv Evropske komisije.

Sasoli poručio: Evropa je sa Albancima

BRISEL - Evropa je s Albancima, poručio je predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli, koji je na svom Facebook profilu izrazio solidarnost sa građanima Albanije, koju je jutros pogodila serija zemljotresa od kojih su neki bili razorne jačine i u kojem ima mrtvih i povrijeđenih.

Najčitanije