Evropski parlament

Evroparlamentarcima prisjela skuplja supa

BRISEL - Nenajavljeno povećanje cijena obroka u kantini Evropskog parlamenta do 25 odsto, i to u vrijeme dok traju godišnji odmori, razbjesnilo je zaposlene u ovoj evropskoj instituciji, piše "Politico".

"Handelsblatt": Korupcija i etničke podjele koče put BiH ka EU

DISELDORF - Šanse Bosne i Hercegovine da postane članica Evropske unije su veoma daleke jer je zemlja prožeta etničkim napetostima, velikom korupcijom, pravnom nesigurnošću i ograničenim medijskim slobodama, piše najugledniji njemački privredni list "Handelsblatt" u tekstu o prioritetima Ursule fon der Lejen, naredne predsjednice Evropske komisije.

Poskupjeli obroci u kantini EP, zaposleni negoduju

BRISEL - Nenajavljeno povećanje cijena obroka u kantini Evropskog parlamenta do 25 odsto, i to u vrijeme dok traju godišnji odmori, "razbjesnelo" je zaposlene u ovoj evropskoj instituciji, piše Politiko.

Fon der Lejen upozorila na nepošteni tretman istočnih članica EU

BERLIN - Ursula fon der Lejen, novoimenovana predsjednica Evropske komisije, upozorila je na izdvajanje istočnih država članica Evropske unije, rekavši da je izvršni organ bloka obećao da će instirati od svojih članica da poštuju vladavinu zakona.

Evopski parlament danas glasa tajno: Hoće li Ursula fon der Lajen dobiti podršku?

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta glasaće danas o imenovanju Ursule fon der Lajen za predsjednicu Evropske komisije.

Incident na sjednici Evropskog parlamenta

BRISEL - Pojedini evropski poslanici nisu htjeli danas da ustanu na himnu EU "Oda radosti", a poslanici iz redova britanske "Brexit partije" okrenuli su leđa na početku konstitutivne sjednice Evropskog parlamenta, javio je AP.

Pitanje proširenja EU neće biti prioritet novom sazivu Evropskog parlamenta

BEOGRAD - Nakon izbora novog saziva Evropskog parlamenta, pitanje proširenja EU biće sklonjeno sa agende, a zemljama regiona poslata je loša poruka time što ne postoji spremnost pojedinih članica da se Sjevernoj Makedoniji i Albaniji odredi datum za otpočinjanje pregovora o pristupanju, ocijenjeno je danas na konferenciji "Izbori za evropski parlament" u Beogradu.

U Evropskom parlamentu od košarkaša do skandal-majstora

​STRAZBUR, BRISEL - U novi saziv Evropskog parlamenta ušlo je nekoliko dobro poznatih imena na političkoj sceni Evrope, ali i nekoliko novih lica za koja većina nije ni čula.

Mjesta u Evropskom parlamentu osvojili robijaš i dvojica bjegunaca

BARSELONA - Trojica katalonskih separatista - bivši predsjednik Katalonske regije Karles Pudždemon, njegov zamjenik Oriol Junkeras i bivši ministar katalonske vlade Toni Komin, od kojih je jedan u zatvoru, a druga dvojica u bjekstvu, osvojili su poslanička mjesta u Evropskom parlamentu.

Štrahe dobio dovoljno glasova za poslaničko mjesto u EP

BEČ - Doskorašnji austrijski vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe dobio je dovoljan broj glasova na jučerašnjim izborima za Evropski parlament da može da uđe u klupe evropske skupštine.

Najčitanije