Evropski parlament

Hrvatskoj od EU 683,7 miliona evra za saniranje posljedica zemljotresa u Zagrebu

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta odobrili su danas pomoć Hrvatskoj iz Evropskog fonda solidarnosti od 683,7 miliona evra za saniranje posljedica razornog zemljotresa koji je pogodio Zagreb 22. marta.

Izvještaj Evropske komisije: BiH nije napredovala u oblasti pravosuđa

BANJALUKA, BRISEL - U oblasti vladavine prava, slobode medija i borbe protiv korupcije BiH od objavljivanja Mišljenja Evropske komisije nije ostvarila napredak, a u većini drugih oblasti zaostaje za zemljama u regionu, proizlazi iz Izvještaja o napretku za zapadni Balkan koji je Evropska komisija danas podnijela Evropskom parlamentu i Evropskom savjetu i objavila na svom sajtu.

Prvi transrodni političar u Evropskoj vladi

BRISEL - Transrodna žena Petra de Suter položila je danas zakletvu na funkciju zamjenika premijera u novoj administraciji Belgije čime je postala najviše rangirani transrodni političar u Evropi.

Mjere Evropskog parlamenta: Tri milijarde evra za pomoć zdravstvenim sistemima

BRISEL - Evropski parlament je na vanrednom zasjedanju usvojio predložene mjere mobilizacije preko tri milijarde evra za pomoć EU zdravstvenim sistemima u borbi protiv COVID19.

Evropski parlament ponudio Briselu svoju zgradu za bolnicu

BRISEL - Evropski parlament ponudio je vlastima Brisela na raspolaganje svoju zgradu i svoja prevozna sredstva kako bi im pomogao u borbi protiv COVID-19.

Prva žrtva virusa korona u institucijama EU

BRISEL - Jedan službenik Evropskog parlamenta od oko 40 godina prva je žrtva virusa korona u okviru evropskih institucija u Briselu, saznaje se iz više izvora.

EP: Brexit nije "zbogom", već "do skorog viđenja"

BRISEL - Evropski parlament je sa 621 glasom "za", 49 "protiv" i 13 uzdržanih podržao Sporazum o izlasku Velike Britanije iz EU.

Evropski parlament odobrio Sporazum o Brexitu

BRISEL - Evropski parlament odobrio je izlazak Velike Britanije iz EU glasanjem o Sporazumu za Brexit koji su Brisel i London postigli u oktobru.

Evropski parlament glasa o Brexitu 29. januara

BRISEL - Odbori Evropskog parlamenta na sastancima u Briselu danas usvajaju zaključke i nacrt mišljenja o Brexitu, a konačno glasanje Evropskog parlamenta o Sporazumu o povlačenju Velike Britanije iz EU planirano je za plenarnu sjednicu 29. januara.

Pudždemon prvi put na sjednici EP kao poslanik tog tijela

STRAZBUR - Bivši katalonski lider Karles Pudždemon danas će prvi put prisustvovati sjednici Evropskog parlamenta kao poslanik tog tijela, uprkos tome što se suočava s nalogom za hapšenje u Španiji.

Najčitanije