Evropski parlament

Varhelji za uspješno okončanje dijaloga Beograd-Piština u 2020.

BRISEL - Kandidat za evropskog komesara za proširenje Oliver Varhelji danas je, na početku saslušanja pred Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta, poručio da je Zapadni Balkan integralni dio Evrope i da mora imati kredibilnu perspektivu ulaska u EU.

Bivšem poslaniku Evropskog parlamenta prijeti do 10 godina zatvora

BEČ - Bivšem poslaniku Narodne partije Austrije (OVP) u Evropskom parlamentu Rihardu Zeberu prijeti zatvorska kazna u trajanju do deset godina pošto je osumnjičen za krivično djelo teške prevare za vrijeme svog mandata.

Vladimir Bilčik novi izvjestilac EP za Srbiju

BRISEL - Slovački parlamentarca iz redova Evropske narodne partije Vladimir Bilčik imenovan je za novog izvjestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, saznaje Tanjug u Briselu.

Evropski parlament odbacio Makronovu kandidatkinju

BRISEL - Evropski parlament odbacio je danas nakon drugog saslušanja francusku kandidatkinju za člana Evropske komisije Silvi Gular.

Evropski parlament podržao Lagardovu za direktora ECB

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta podržali su izbor Kristin Lagard za novog predsjednika Evropske centralne banke (ECB).

Evroparlamentarcima prisjela skuplja supa

BRISEL - Nenajavljeno povećanje cijena obroka u kantini Evropskog parlamenta do 25 odsto, i to u vrijeme dok traju godišnji odmori, razbjesnilo je zaposlene u ovoj evropskoj instituciji, piše "Politico".

"Handelsblatt": Korupcija i etničke podjele koče put BiH ka EU

DISELDORF - Šanse Bosne i Hercegovine da postane članica Evropske unije su veoma daleke jer je zemlja prožeta etničkim napetostima, velikom korupcijom, pravnom nesigurnošću i ograničenim medijskim slobodama, piše najugledniji njemački privredni list "Handelsblatt" u tekstu o prioritetima Ursule fon der Lejen, naredne predsjednice Evropske komisije.

Poskupjeli obroci u kantini EP, zaposleni negoduju

BRISEL - Nenajavljeno povećanje cijena obroka u kantini Evropskog parlamenta do 25 odsto, i to u vrijeme dok traju godišnji odmori, "razbjesnelo" je zaposlene u ovoj evropskoj instituciji, piše Politiko.

Fon der Lejen upozorila na nepošteni tretman istočnih članica EU

BERLIN - Ursula fon der Lejen, novoimenovana predsjednica Evropske komisije, upozorila je na izdvajanje istočnih država članica Evropske unije, rekavši da je izvršni organ bloka obećao da će instirati od svojih članica da poštuju vladavinu zakona.

Evopski parlament danas glasa tajno: Hoće li Ursula fon der Lajen dobiti podršku?

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta glasaće danas o imenovanju Ursule fon der Lajen za predsjednicu Evropske komisije.

Najčitanije