Evropski parlament

Žestoka rasprava u EP: BiH ne može da se nosi s migracijama, zaustaviti radikalizaciju

BRISEL - Poslanici u Evropskom parlamentu, tokom rasprave o situaciji u vezi sa migrantima na granici EU sa BiH, upozorili su da su radikalizacija i ekstremizam u BiH u porastu i da BiH nema kapaciteta da se nosi sa izazovom migracija, te pozvali vlasti u Sarajevu da ozbiljno pristupe problemu.

Volodin: Rezolucija o 'Sjevernom toku 2' u EP usvojena pod pritiskom SAD

MOSKVA - Rezolucija Evropskog parlamenta protiv gasovoda "Sjeverni tok 2" usvojena je pod pritiskom SAD, što predstavlja manifestaciju nepoštenog nadmetanja, izjavio je predsjednik ruske Dume Vjačeslav Volodin.

Evropski parlament traži da se obustavi gradnja "Sjevernog toka 2"

STRAZBUR - Evropski parlament zatražio je danas da se prekine gradnja gasovoda "Sjeverni tok 2", navodi se u rezoluciji ovog tijela.

Evropski parlament usvojio Rezoluciju o Srbiji

BRISEL - Evropski parlament je ogromnom većinom od 503 glasa "za" usvojio Rezoluciju o Srbiji, kojom se konstatuje napredak zemlje na putu pristupanja EU.

Engel: Potreban veći angažman EU u BIH zbog vehabijskih zajednica

STRAZBUR - Poslanik iz Luksemburga u Evropskom parlamentu Frank Engel upozorio je danas EU da se u BiH mora mnogo više i dublje angažovati zbog vehabijskih pozicija.

Hrvatski poslanici u EP se žalili na izborni proces u BiH

Poslanici iz Hrvatske u Evropskom Parlamentu požalili su se visokim zvaničnicima EU na izborni proces u Bosni i Hercegovini, zahtijevajući da se o toj temi raspravlja na sljedećoj sjednici Savjeta za spoljne poslove Evropske komisije.

EP podržao zabranu plastike za jednokratnu upotrebu

Evropski parlament podržao je zabranu korištenja niza plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu širom EU, kako bi zagađivanje okeana bilo prekinuto.

EP usvojio amandman o korekciji granica da "oživi" dijalog

BEOGRAD - Evropski parlament je usvojio amandman koji se odnosi na razgovore o mogućoj korekciji granica kao delu rešenja u okviru dijaloga Beograda i Prištine, kako bi pokušao da Briselski dijalog "izvuče" iz ćorsokaka u koji je upao, ocijenila je danas generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić.

Orban pokrenuo medijsku kampanju protiv odluke EP

BUDIMPEŠTA - Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana pokrenula je medijsku kampanju protiv odluke Evropskog parlamenta da Mađarskoj izrekne kaznene mjere u vezi s problemima vladavine prava u toj zemlji.

Mađarska: EP nepravilno glasao, žalićemo se sudu EU

BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada će Evropskom sudu pravde podnijeti žalbu na odluku Evropskog parlamenta o usvajanju izvještaja u kojem se navodi da je ta vlada prekršila demokratske standarde, rekao je šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Gergelj Guljaš, javlja MTI.

Najčitanije