Evrovizija

Roterdam domaćin Evrovizije 2020. godine

Holandski lučki grad Roterdam izabran je za domaćina takmičenja za pjesmu Evrovizije 2020. godine.

Vučić o Evroviziji: Ništa spektakularno, to ne rešava problem

KRALJEVO – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kratko je danas prokomentarisao odluku da Kosovo ne bude primljeno u Evropsku radiodifuznu uniju (EBU), što znači da neće moći ni na Evroviziju, rekavši da to nije ništa spektakulatno i da to ne rješava pravi problem.

Kosovo nije primljeno u Evroviziju

Evropska agencija regulatornih tijela većinom glasova je odbila prijedlog da Kosovo bude primljeno u Evropsku radiodifuznu uniju (EBU).

Madona na svom YouTube kanalu "uljepšala" nastup na Evroviziji

Više od 200 miliona gledaoca s nestrpljenjem je u prošlu subotu očekivalo nastup Kraljice popa na evrovizijskoj pozornici u Tel Avivu.

Madonin nastup na Evrosongu razočarao milione

Ono što su svi zasigurno čekali u finalnoj večeri Evrosonga jeste dugo unazad najavljivani nastup kraljice popa Madone, koja je, kako se spekulisalo, za nastup od svega nekoliko minuta dobila između jedan i dva miliona dolara.

Madona odbila da bojkotuje Evroviziju

Pjevačica Madona odbila je poziv propalestinskog pokreta da bojkotuje ovogodišnju Evroviziju, navodeći da ona nikada neće prestati da svira muziku da bi odgovarala nečijem političkom programu.

Potvrđen Madonin nastup na Evroviziji

TEL AVIV - Američka pop zvijezda Madona najavila je da će nastupiti na takmičenju za pjesmu Evrovizije koje se održava u Izraelu sljedećeg mjeseca.

Muzičari se pobunili: Evrosong pod znakom pitanja?

Vivijen Vesvud, Piter Gabrijel i Volf Alis nalaze se među 50 britanskih umjetnika koji su zatražili da se Evrosong premjesti iz Izraela, piše BBC.

"Pjesma Evrovizije" dogodine u Tel Avivu

Takmičenje "Pjesma Evrovizije" biće održano sljedeće godine u izraelskom Tel Avivu, saopštila je danas ova organizacija.

Apel na bojkot Evrovizije u Izraelu podržalo 140 umjetnika

Grupa od 140 umjetnika iz cijelog svijeta podržala je poziv na bojkot 64. takmičenja Evrovizije koje će se naredne godine održati u Izraelu. List "The Guardian" objavio je tekst koji je potpisalo 140 umjetnika koji su tako javno podržali apel palestinskih umjetnika na bojkot evrovizijskog takmičenja u Izraelu.

Najčitanije