Evrozona

Evrozona s najvećim padom BDP-a od 1995. godine

U evrozoni bruto domaći proizvod pao je za 12,1 posto u drugom tromjesečju ove godine, dok se ekonomija u cijeloj EU smanjila za 11,9 posto, pokazale su danas prve preliminarne procjene evropske statističke kancelarije Evrostat.

Visoki zvaničnik EU: Evrozona se može raspasti

Recesija koja je posljedica virusa korone postaje sve dublja, prijeti čak i raspad evrozone, izjavio je evropski komesar za ekonomiju Paolo Đentiloni u intervjuu "Veltu".

Hrvatska i Bugarska spremne za evrozonu

Zvaničnici evrozone spremni su da dopuste ulazak Hrvatske i Bugarske u mehanizam Evropske berze dva (ERM-2) što je preliminarna faza za usvajanje evra kao valute u naredne tri godine, izjavili su danas izvori iz Brisela.

Lagard: Najgore prošlo, spremiti se za drugi talas

Evrozona je "vjerovatno prošla" najgori dio ekonomske krize izazvane pandemijom virusa korona, izjavila je danas predsjednica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard, pozivajući vlasti da se pripreme za mogući drugi talas.

Stopa nezaposlenosti u evrozoni porasla na 7,3 odsto u aprilu

Stopa nezaposlenosti u evrozoni povećala se u aprilu ove godine na 7,3 odsto u odnosu na 7,1 procenat u martu, usljed blokade poslovnih aktivnosti izazvane pandemijom Kovid-19, objavila je danas statistička agencija Evropske unije Evrostat.

Pandemija nokautirala poslovnu aktivnost evrozone u aprilu

Poslovna aktivnost evrozone bilježi u aprilu novi rekordan minimum, što je još jedan znak da pandemija virusa korona uzrokuje tešku ekonomsku štetu u cijelom regionu.

Ubrzala inflacija u evrozoni, najniža nezaposlenost od jula

LUKSEMBURG - Rast potrošačkih cijena u evrozoni nadmašio je očekivanja u novembru, podstaknut skokom cijena hrane i usluga, pokazali su danas objavljeni podaci evropske službe za statistiku Evrostata.

Najveći pad aktivnosti u industriji evrozone od 2012. godine

BRISEL - Industrija evrozone u septembru je zabilježila najveći pad u posljednjih sedam godina, pokazalo je mjesečno istraživanje kompanije Markit.

Nezapslenost u evrozoni još na 7,8 odsto

Stopa nezaposlenosti u evrozoni ostala je stabilna na 7,8 odsto u januaru u odnosu na decembar.

Evrozona 2019. godinu počela s lošim naznakama

Evrozona je 2019. godinu počela s lošim naznakama – rast je usporen, dok je inflacija ispod cilja Evropske centralne banke.

Najčitanije