F-16

Hrvatska ponovo traži borbene avione, u igri F-16

ZAGREB - Na sjednici vijeća za nacionalnu bezbjednost Hrvatske rečeno je da su odabrane države kojima će se uputiti zahtjevi za ponudama za nabavku oružja.

Objavljen snimak pada F-16 i spasavanja pilota sa dalekovoda

​Belgijski vojni avion F-16 srušio se na naseljeno mjesto na zapadu Francuske, a jedan od pilota pao je na visokovoltažni dalekovod.

Detaljna ispovijest američkog pilota: Kako su Srbi oborili moj F-16

Pilot američkog F-16 Skot Ogrejdi ispričao je kako je njegova letjelica oborena iznad Republike Srpske u junu 1995, tokom udara NATO na položaje Srba.

Rus kupio uputstvo za avion F-16 i završio na robiji

Sud u Juti osudio ruskog državljanina zbog zavjere protiv SAD-a jer je na oglasniku eBay kupio uputstva za korištenje borbenog aviona F-16.

Turski F-16 avioni ušli u grčki vazdušni prostor

ATINA - Dva turska borbena aviona ušla su jutros u grčki vazdušni prostor, preletevši ostrvsku grupu Inuses u istočnom Egeju.

Amerika traži informacije od Pakistana o upotrebi F-16

ISLAMABAD - Amerika traži informacije o tome da li je Pakistan prilikom obaranja letjelice indijskog vojnog vazduhoplovstva koristio borbeni avion F-16 proizveden u SAD, saopštila je danas američka Ambasada u Islamabadu.

Plenković "otprilike ima ideju" zašto je propao posao s izraelskim avionima

Premijer Hrvatske Andrej Plenković prokomentarisao je izjavu američkog ambasadora Roberta Kohorsta, koji je rekao da je hrvatskom premijeru dostavio dokument s procedurom za nabavku aviona F-16 Barak od Izraela.

Slovaci nabavljaju američke F-16, ruski MiG-ovi odlaze u istoriju

BRATISLAVA - Slovačka će kupiti američke avione F-16 kako bi što prije zamijenila ruske MiG-ove 29 i tako se dodatno odmakla od Rusije.

Turski "F-16" narušili grčki vazdušni prostor

ATINA - Sedam turskih borbenih aviona narušilo je danas šest puta vazdušni prostor Grčke na području sjeveroistočnog i jugoistočnog Egeja.

Vučić o hrvatskim F-16: Svako ima pravo da brine o svojoj bezbednosti

ĆUPRIJA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući hrvatsku kupovinu izraeleskih borbenih aviona F-16, rekao je da je Hrvatska članica NATO i da svako ima pravo brine o svojoj bezbjednosti.

Najčitanije