F1

Mercedes predstavio crni F1 W11 u borbi protiv rasizma

Aktuelni svjetski prvak Mercedes predstavio je novi vizuelni identitet za svoj ovogodišnji F1 bolid kako bi poslao poruku u borbi protiv rasizma i diskriminacije bilo koje vrste.

F1: Otkazane trke u Azerbjedžanu, Singapuru i Japanu

LONDON - Trke Fromule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, Singapura i Japana i zvanično su otkazane zbog pandemije korona virusa i neće ih biti u kalendaru ove godine, saopšteno je danas.

Bron: Start F1 možda u julu i bez gledalaca

Izvršni direktor Formule 1 Ros Bron izjavio je da bi sezona mogla da počne u julu, ali bez prisustva publike.

Virtuelna F1 sezona sa pravim vozačima

Kao i većina drugih sportova, i sezona 2020 u Formuli 1 je (za sada) odložena, najkraće do maja.

Fetel još sljedeću sezonu u Ferrariju?

Njemački vozač Sebastijan Fetel imaće još sljedeću sezonu da pokuša napraviti ono što se od njega očekivalo po dolasku u Ferrari. Ukoliko ne postane prvak 2020. godine priliku za popravni vjerovatno neće imati.

Mehaničari Red Bulla ponovo oborili svjetski rekord

Nismo trebali dugo čekati na novi svjetski rekord, odnosno popravak starog. Potpisuje ga opet Aston Martin Red Bull Racing.

Dobro došli u budućnost Formule 1

Formula 1 otkrila je budući izgled bolida, počevši od naredne sezone 2021.

Hamilton: Ništa se neće riješiti u Meksiku

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da očekuje tešku trku u Meksiku, poslije prilično šokantnih rezultata u prethodne dvije sezone na toj stazi.

Hamilton: Ne bih rekao da sam srećan kao prije

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da za istorijski uspjeh i šestu uzastopnu titulu u Formuli 1 u konkurenciji konstruktora ekipa mnogo duguje i bivšem predsjedniku Nikiju Laudi.

Koliko košta F1 bolid?

​Da li ste se nekada zapitali koliko košta bolid koji se koristi u Formuli 1. Sigurni smo da ste svjesni da je riječ o visokoj cifri, ali zapravo kolika je cijena ovog sportskog vozila?

Najčitanije