FAcebook

Facebook: Suspendovaćemo politička djelovanja na mreži

SAN FRANCISKO - Kompanija Facebook je saopštila danas da će zaustaviti sve korisnike koji žele da se bave političkim djelovanjem najmanje do kraja prvog kvartala ove godine.

Full Fact izvještaj: Izazovi prilikom provjere istinitosti informacija

Full Fact, britanska nezavisna, dobrotvorna organizacija za provjeru činjenica i Facebookov nezavisni partner u borbi protiv lažnih vijesti, sprovela je istraživanje o glavnim izazovima s kojima se suočavaju fact-checkeri širom svijeta prilikom otkrivanja i provjere tvrdnji koje su plasirane online.

Merkelova blokade Trampovih naloga smatra problematičnim

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel smatra da su zabrane koje su Twitter i druge društvene mreže uvele američkom predsjedniku Donaldu Trampu problematične, pošto su sloboda govora i mišljenja ljudska prava od najvećeg značaja.

Facebook privremeno blokirao stranicu Srbi za Trampa

VAŠINGTON - Organizacija "Srbi za Trampa" objavila je da im je društvena mreža Facebook blokirala stranicu na 30 dana.

Fejsbuk i Instagram produžili zabranu Trampu još dve nedjelje

Fejsbuk i Instagram produžiće zabranu za naloge američkog predsjednika Donalda Trampa na najmanje naredne dvije nedjelje dok se ne završi prenos vlasti u SAD, saopštio je danas direktor kompanije Fejsbuk Mark Zakerberg.

Facebook optužuje Apple da će novim ajfonom smrviti mala preduzeća

"Fejsbuk" je započeo još jedan napad na "Epl" tvrdnjom da će najavljeno unapređenje ajfona, pod velom zaštite privatnosti korisnika, "ubiti" mala preduzeća, a povećati profite elektronskog giganta.

Facebook će blokirati dezinformacije o vakcini protiv kovida

MENLO PARK - Facebook je saopštio da će blokirati lažne i naučno neutemeljene tvrdnje o vakcini protiv kovida-19.

Facebook aktivira kriptovalutu već u januaru

Facebook i njegovi partneri spremaju se da izdaju kriptovalutu libru već u januaru naredne godine, piše Financial Times, pozivajući se na tri upućena izvora.

Facebook produžio zabranu političkog oglašavanja za još mjesec dana

Društvena mreža Facebook produžila je privremenu zabranu političkog oglašavanja za još mjesec dana, a koju je uvela nakon što u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) rezultati predsjedničkih izbora nisu bili odmah poznati.

Facebook pokreće aplikaciju za upoznavanje u Evropi

Kompanija Facebook je saopštila u srijedu uveče da pokreće aplikaciju za upoznavanje Facebook Dating u 32 evropske zemlje.

Najčitanije