FAcebook

Facebook otkazao samit zbog virusa korona

SAN FRANCISKO - Kompanija Facebook saopštila je danas da je otkazala svoj globalni samit o marketingu, zakazan za sljedeći mjesec u San Francisku, zbog rizika povezanih sa korona virusom.

Facebook Dating ne stiže u Evropu za Dan zaljubljenih

​Online romansa dobila je u septembru 2019. još jednu dimenziju, budući da je Facebook tada pokrenuo Dating sekciju, a godinu dana od kada su počela testiranja.

Sud u Moskvi novčano kaznio Facebook

Okružni sud Taganski u Moskvi kaznio je društvenu mrežu Facebook sa četiri miliona rubalja (62.845 dolara) zbog kršenja ruskog zakona o zaštiti ličnih podataka, javio je dopisnik ruske agencije TASS iz sudnice.

Facebook uklonio naloge povezane sa "ruskim obavještajcima"

Administracija društvene mreže Facebook uklonila je tri grupe naloga kojima je upravljano iz Rusije, Irana, Vijetnama i Mijanmara zbog kršenja politike kompanije o "stranom miješanju", navodi se na sajtu Facebook.

Facebook suspendovao mrežu ruskih profila

Facebook je danas sopštio da je suspendovao mrežu naloga koje je koristila ruska vojna obavještajna služba.

Facebook i Twitter će odgovarati za sporan sadržaj

Britanska regulatorna agencija "Ofkom" najavila je da će digitalne kompanije poput Facebooka i Twittera biti odgovorne za štetni sadržaj objavljen na njihovim platformama.

Tehnološki divovi otkazuju učešće na kongresu u Barseloni zbog virusa

MADRID - Facebook, američki tehnološki divovi Cisco Systems i Intel, američki bežični operater Sprint, zajedno s kineskim proizvođačem pametnih telefona Vivo, saopštili su u utorak da su se povukli sa Mobile World Congress (MWC) koji bi krajem mjeseca trebalo da bude održan u Barseloni.

Facebook slavi 16. rođendan

Društvena mreža Facebook danas slavi 16. rođendan.

Facebooku i Twitteru prijeti kazna u Rusiji

Rusko nadzorno tijelo za telekomunikacije i masovne medije Roskomnadzor pokrenulo je administrativni postupak protiv kompanija Facebook i Twitter jer nisu pružile informacije o postavljanju svojih servisa s podacima korisnika na teritoriji Rusije, saopštio je danas portparol tog tijela.

Facebook mora platiti 550 miliona $ zbog tehnologije prepoznavanja lica

Kompanija Facebook je potvrdila da će isplatiti 550 miliona dolara u nagodbi koja je rezultat tužbe zbog korištenja tehnologije prepoznavanja lica

Najčitanije