FBI

Nekadašnji Trampov savjetnik se predao FBI-ju

VAŠINGTON - Stiv Benon, nekadašnji savjetnik bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, stigao je danas u prostorije Federalnog istražnog biroa (FBI) u Vašingtonu da bi se predao povodom optužbe za nepoštovanje Kongresa.

Hakeri upali u elektronsku poštu FBI

Hakeri su kompromitovali sistem elektronske pošte američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) i poslali desetine hiljada poruka sa upozorenjem na mogući sajber napad, objavili su ova agencija i bezbjednosni stručnjaci.

FBI ispred kuće Putinovog čovjeka

Agenti Federalnog istražnog biroa okružili su kuću ruskog oligarha Olega Deripaske.

Velika operacija u Australiji, uhapšeno 200 kriminalaca iz 18 država

KANBERA - U združenoj operaciji australijske policije, američkog FBI-ja i nacionalnih policija država Azije, Južne Amerike i sa Bliskog istoka, uhapšeno je nekoliko stotina osumnjičenih kriminalaca iz 18 zemalja angažovanih u organizovanoj kriminalnoj grupi, saopštili su danas australijski zvaničnici.

Poslije 27 godina objavljen dosije o smrti Kurta Kobejna

Prošlog mjeseca je bila 27. godišnjica smrti muzičara Kurta Kobejna, a FBI je baš tada odlučio da objavi dosije o istrazi njegovog slučaja.

Mediji: Uhapšen Srbin sa FBI liste terorista na granici SAD i Meksika

LONDON - Američka Agencija za carinu i zaštitu granica saopštila je da su od oktobra na američko-meksičkoj granici uhapšena tri državljanina Jemena i jedan državljanin Srbije, koji su se nalazili na FBI listi terorista.

FBI znao? "Idite tamo spremni za rat"

Kancelarija FBI-a u saveznoj državi Virdžinija izdala je interno upozorenje dan prije nego što su demonstranti koji podržavaju predsjednika Trampa upali u Kongres.

FBI upozorava na oružane proteste pred Bajdenovu inauguraciju

VAŠINGTON - Američki Federalni istražni biro (FBI) upozorio je da su u Vašingtonu i glavnim gradovima još 50 saveznih država SAD planirani oružani protesti pred inauguraciju izabranog američkog predsjednika Džozefa Bajdena, koja je planirana za 20. januar, javila je agenicija Ej-Bi-Si njuz.

FBI istražuje napad Trampovih pristalica na Bajdenov autobus

NJUJORK - Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu povodom napada pristalica Donalda Trampa na autobus kojim je putovao dio izbornog štaba demokratskog predsjedničkog kandidata Džo Bajdena.

FBI: Iran i Rusija se miješaju u predsjedničke izbore

VAŠINGTON - Iran i Rusija prikupili su podatke američkih glasača kako bi uticali na predstojeće predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Drzavama, saopštio je danas FBI, dodajući da je Teheran odgovoran za slanje pretećih i-mejlova demokratskim biračima.

Najčitanije