FBI

Iran priznao da vodi slučaj protiv američkog špijuna

TEHERAN - Iran prvi put priznaje da je otvoren slučaj pred Revolucionarnim sudom zbog nestanka bivšeg agenta FBI-ja Roberta Levinsona 2007. godine.

FBI na Facebooku objavljuje oglase za ruske špijune

FBI na području grada Vašingtona objavljuje oglase koji su izgleda osmišljeni kako bi se regrutovali ruski špijuni, piše CNN.

Američki bezbjednjaci: Rusi hakovali sisteme FBI-ja

VAŠINGTON - Bezbjednosni zvaničnici SAD tvrde da je u toku obavještajni rat sa Rusima, te da su ruski hakeri upali u sisteme FBI-ja.

Dokumenti FBI: "Tito više nije Tito, zamijenio ga je ruski agent"

Izvijesni Marijan Džon Markul iz Los Anđelesa je 1955. godine agentima FBI detaljno pričao o susretu s Josipom Brozom Titom, za koga je tvrdio da je ruski agent.

Više od 200 policajaca hapsi članove italijanskih klanova

NJUJORK, RIM - Italijanska i američka policija pokrenule su koordinisanu akciju protiv velikih kriminalnih porodica koje su željele da obnove svoju bazu na Siciliji.

FBI objavio dosije o Hju Hefneru

FBI objavio je dosije o osnivaču i glavnom uredniku Playboya Hjuu Hefneru dve godine nakon smrti legendarnog izdavača, jednoj od mnogih poznatih ličnosti koje je agencija istraživala tokom godina, i čiji su istražni dosjei od javnog interesa za novinare, fanove i istraživače.

Otišao da spava kod sestre pa kidnapovao i ubio njenu kćerku

Ujak optužen za ubistvo svoje petogodišnje sestričine doveo je policiju do mjesta gdje je zakopao njeno tijelo, samo nekoliko metara od njene kuće u Juti, nakon što je postigao dogovor o izbjegavanju smrtne kazne.

FBI uhapsio poznatu glumicu zbog prevare na elitnim fakultetima

Glumica Felisiti Hofman, poznata po ulozi u seriji "Očajne domaćice", zajedno s 40 ljudi učestvovala je u velikoj prevari na američkim fakultetima, prenosi BBC. Njihov plan je bio pomoći studentima pri varanju na prijemnim ispitima, kao i omogućiti sportsku stipendiju za studente koji uopšte nisu sportisti. Pod to spadaju elitni fakulteti Yale, Stanford i Georgetown, ali i nekolicina drugih.

FBI vodi istragu o Trampovoj povezanosti sa Rusijom

VAŠINGTON - Američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu o tome da li je predsjednik SAD Donald Tramp radio u korist Rusije, piše dnevnik "Njujork tajms".

FBI: Novi sumnjivi paket poslat milijarderu Tomu Stejeru

VAŠINGTON - Federalni istražni biro saopštio je da je otkrio još jedan paket adresiran na kalifornijskog milijardera i demokratu Toma Stejera, koji je ranije pozivao na opoziv (impičment) američkog predsjednika Donalda Trampa.

Najčitanije