FBIH

Štab uputio prijedlog Vladi FBiH o prestanku stanja nesreće

SARAJEVO - Federalni štab civilne zaštite usvojio je i Vladi FBiH na raznatranje i odlučivanje uputio prijedlog Odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom virusa korona na području Federacije od 31. maja ove godine.

Premijer liga BiH dobila zeleno svjetlo iz FBiH, čeka se RS

Nogometni/Fudbalski savez BiH odredio je da je krajnji rok za nastavak Premijer lige 14. jun.

Otvaraju se tržni centri u FBiH

SARAJEVO - Federalni štab civilne zaštite na sjednici koja je održana večeras donio je odluku da se dozvoli otvaranje tržnih centara. Ova odluka stupa na snagu odmah.

U Sarajevo stiglo preostalih spornih 20 respiratora

SARAJEVO – Iz Kine je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo stiglo 20 respiratora u okviru sporne nabavke njih 100.

Na virus korona pozitivno 14 osoba iz Tešnja

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u protekla 24 časa potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze virusom korona.

Ajdinović: Tržni centri u FBiH u četvrtak bi mogli otvoriti vrata

SARAJEVO - Federalni štab civilne zaštite na sutrašnjoj sjednici bi trebalo da donese odluku da se već u četvrtak ujutro dozvoli otvaranje tržnih centara.

Preminula prvozaražena virusom korona iz Živinica

ŽIVINICE - Prvozaražena pacijentkinja virusom korona sa područja grada Živinice preminula je danas u prijepodnevnim satima na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla.

Završena Prva liga FBiH

Aktuelna sezona u Prvoj ligi Federacije BiH završena je prema zatečenom stanju na tabeli u trenutku prekida izazvanog pandemijom virusa korona, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza F BiH.

Tri nova slučaja zaraze registrovana u FBiH

U protekla 24 časa u Federaciji BiH testirano je 339 uzoraka na virus korona i registrovana su tri nova slučaja zaraze, istakao je stručni savjetnik za odnose sa javnošću federalnog Ministarstva zdravstva Zlatan Peršić.

Dva nova slučaja virusa korona potvrđena u Tešnju

SARAJEVO - Dva nova slučaja virusa korona potvrđena su u Tešnju među 373 uzoraka testiranih u protekla 24 časa u Federaciji BiH (FBiH).

Najčitanije