FBiH

U FBiH preminulo 13 osoba, još 188 zaraženih

SARAJEVO - U Federaciji BiH /FBiH/ u protekla 24 časa preminulo je 13 lica, a otkriveno je još 188 pozitivnih na virus korona, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

U FBiH zaražene 52 osobe, preminulo devet

SARAJEVO - Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH (FBiH) u protekla 24 časa prijavljeno je 1.289 uzoraka, od kojih su 52 pozitivna na virus korona, a devet osoba je preminulo.

Prekinuta sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) prekinuta je prije glasanja delegata o predloženom zakonu o računovodstvu i reviziji.

Okončana procedura za zbrinjavanje 414 tona uvezenog otpada u FBiH

SARAJEVO - Federalna uprava za inspekcijske poslove saopštila je da su stvorene pretpostavke kojima se osigurava zaštita javnog interesa po pitanju prikupljanja i zbrinjavanje 414 tona neopasnog otpada deponovanog na području tri kantona, s obzirom da preduzeće "Krom reciklaža" iz Drvara nije izvršilo rješenje Federalnog inspektora.

140 novih slučajeva korone u FBiH, nema preminulih

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u protekla 24 časa registrovano je još 140 osoba zaraženih virusom korona od 396 testiranih uzoraka.

U FBiH niko ne vodi brigu o Jadranskom moru

SARAJEVO - Federacija BiH još nije uspostavila osnovne pretpostavke za efikasno upravljanje intervencijama u slučaju incidentnog zagađenja mora, ali ni ostalih voda, pokazala je sprovedena revizija.

U FBiH još 233 zaraženih, preminulo 10 osoba

U protekla 24 časa Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljena su 1.283 uzorka, od kojih je 233 pozitivno na virus korona, podaci su Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Virus potvrđen kod 187 ljudi, sedmoro preminulo u FBiH

SARAJEVO - Na virus korona u Federaciji BiH (FBiH) pozitivno je još 187 ljudi, a sedmoro je preminulih, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

U Federaciji BiH 62 preminulih, 463 novozaraženih

U protekla 24 časa Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljen je 2.641 uzorak, od kojih je 463 pozitivno na virus korona, podaci su Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

BiH može ostati bez vakcina, jer Vlada FBiH nije uplatila sredstva

SARAJEVO, BANJALUKA - Nabavka vakcina protiv kovida-19 u BiH je ugrožena jer FBiH nije uplatila sredstva za nabavku, potvrdio je Siniša Ilić, zamjenik ministarke civilnih poslova BiH, nakon sjednice Savjeta ministara BiH.

Najčitanije