FBiH

U FBiH još 182 osobe zaražene koronom

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 1.300 uzoraka, od kojih su 182 pozitivna na Sars-CoV-2.

Zdravstveno stanje Novalića jutros stabilno

SARAJEVO - Zdravstveno stanje premijera Federacije BiH Fadila Novalića jutros je stabilno, i još uvijek je pod ljekarskim nadzorom i terapijom radi dijagnosticirane upale pluća.

U FBiH 98 novih slučajeva virusa korona, čak 80 u Sarajevu

SARAJEVO - U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirano je 385 uzoraka na prisustvo virusa korona, koji je utvrđen u 98 slučajeva.

FBiH isplatila prvu ratu duga RS

BANJALUKA - Na osnovu usaglašenog plana poravnanja prihoda po osnovu dugovanja za raspodjelu indirektnih prihoda, Federacija BiH uplatila je na račune Budžeta Republike Srpske prvu ratu u iznosu od 3,76 miliona KM, a sva sredstva po osnovu ranijeg duga trebalo bi da budu na računima Republike Srpske do sredine decembra ove godine.

U FBiH od 1.041 testiranog uzorka, 137 pozitivno

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u protekla 24 časa testiran je 1.041 uzorak, od kojih je 137 pozitivno na virus korona, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

U FBiH na virus korona pozitivne još 44 osobe

SARAJEVO - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je još 186 uzoraka na prisustvo virusa korona, a pozitivna su 44 lica.

Federalni Krizni štab traži pooštravanje mjera

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva uputio je kantonalnim ministarstvima zdravstva i kriznim štabovima, kantonalnim upravama za inspekcijske poslove, zavodima za javno zdravstvo i upravama policije MUP-a kantona hitan zahtjev za dosljedno postupanje nadležnih kantonalnih organa vlasti u skladu sa Zakonom o zaštiti građana od zaraznih bolesti, kao i Zaključcima koje je Vlada FBiH donijela na sjednici 2. jula usvojivši Informaciju Federalnog ministarstva zdravstva o pogoršanoj COVID-19 epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH.

Kompletan Novalićev kabinet mora u samoizolaciju

SARAJEVO - Svi zaposleni u kabinetu premijera Federacije BiH /FBiH/ Fadila Novalića, kod kojeg je potvrđen virus korona, moraju u samoizolaciju, prenosi "Avaz".

Radnicima u FBiH uskratili pomoć jer su im poslodavci iz RS

BANJALUKA - Poslovne jedinice privrednih subjekata iz RS koje posluju u Federaciji BiH nisu obuhvaćene mjerama Vlade FBiH za ublažavanje negativnih posljedica pandemije virusa korona, zbog čega su u Privrednoj komori RS u slučaju neprevazilaženja ove situacije dogovorom najavili preduzimanje koraka kod nadležnih sudova.

Tekstilni otpad će biti vraćen u Italiju, čeka se dozvola

SARAJEVO - Tekstilni otpad koji je preuzeće "Krom reciklaža" Drvar deponovalo na području Drvara, Bihaća i okoline Sarajeva biće vraćen u Italiju, odakle je i uvezen, rekla je Srni ministar ekologije i turizma Federacije BiH /FBiH/ Edita Đapo.

Najčitanije