FBiH

Željeznice FBiH najavile kašnjenje putničkih vozova zbog vrućine

SARAJEVO - Zbog najavljenih visokih temperatura vazduha od danas će biti smanjene brzine vozova, pa će u narednim danima putnički vozovi saobraćati sa zakašnjenjem, saopštile su Željeznice Federacije BiH.

Saobraćaj bez zastoja, preporuka putovati ujutro ili kasno popodne

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se na većini puteva odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a iz Auto-moto saveza Srpske savjetuju vozače da, zbog visokih dnevnih temperatura, duža putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima.

FBiH u aprilu posjetilo 50.827 turista

SARAJEVO - Federaciju BiH /FBiH/ u aprilu posjetilo je 50.827 turista, što je više za 140,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te manje za 5,3 odsto u odnosu na mart.

Vozači oprez: Kolovozi mokri, mjestimična magla

BANJALUKA - Saobraćaj u RS i FBiH se jutros odvija po mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima, a u područjima sa kišom mjestimično ima magle ili niske oblačnosti.

U FBiH virusom korona zaražene 22 osobe

U prethodna 24 časa, Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je ukupno 458 uzoraka, od čega su 22 pozitivna na virus korona.

U FBiH 39 novozaraženih, nema preminulih

SARAJEVO - U Federaciji BiH u protekla 24 časa registrovano je 39 lica zaraženih virusom korona od 614 testiranih, a smrtnih slučajeva nije bilo, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo.

U FBiH u posljednja tri dana 63 osobe zaražene koronom

SARAJEVO - U protekla 72 časa, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 1.187 uzoraka, od čega su 63 pozitivna na virus korona.

FBiH: Formirati tim koji će prikupiti podatke o nastaloj šteti

SARAJEVO - U Vladi Federacije BiH danas je dogovoreno da se se hitno formira tim koji će prikupiti podatke o nastaloj šteti na područjima gdje je zemljotres imao razornu snagu.

U FBiH zaražena 51 osoba

U protekla 24 časa, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 611 uzoraka, od čega je 51 pozitivan na virus korona.

U FBiH 68 osoba zaraženo koronom

U protekla 24 časa Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljen je ukupno 641 uzorak, od čega je 68 pozitivno na virus korona.

U FBiH 30 osoba zaraženih koronom

U protekla 24 časa, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su ukupno 643 uzorka, od čega je 30 pozitivno na virus korona.

U FBiH zaražena 31 osoba

BANJALUKA - U protekla 24 časa, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 607 uzoraka, od čega je 31 pozitivno na virus korona.

U FBiH 94 osobe zaražene koronom, dvoje preminulo

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) je virus korona u protekla tri dana potvrđen kod 94 lica, a prijavljena su dva smrtna slučaja u Tuzlanskom kantonu, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Suljević: Notari u FBiH lani sačinili više od 557.000 javnih isprava

SARAJEVO - Notari u Bosni i Hercegovini ove godine obilježavaju 15 godina djelovanja u pravnom sistemu države, a koliki je njihov značaj u jačanju pravne države svjedoči podatak da je 110 notara samo u Federaciji BiH prošle godine sačinilo 557.449 različitih isprava, ističe predsjednik Upravnog odbora Notarske komore FBiH Sefedin Suljević.

U FBiH troje preminulih i 40 zaraženih

SARAJEVO - Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH (FBiH) u protekla 24 časa prijavljena su ukupno 452 uzorka, od kojih je 40 pozitivno na virus korona, a registrovana su tri preminula od posljedica virusa, dok je jedan smrtni ishod prijavljen retroaktivno.

Najčitanije