FBiH

Stranci brane usvajanje budžeta FBiH za 2019.

SARAJEVO - Federacija BiH će do daljeg biti na ledu s obzirom na to da stari saziv Doma naroda FBiH nije u mogućnosti da potvrdi odluku Predstavničkog doma u vezi sa budžetom ovog entiteta za 2019. godinu.

Forto povukao zahtjev za paušal: "Desila se proceduralna greška"

SARAJEVO - Nakon informacija da je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto tražio isplatu paušala od Doma naroda Parlamenta FBiH, stigla je reakcija.

Apel EU, OHR-a i ambasade SAD vlastima u BiH: Okončati formiranje Doma naroda Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Delegacija Evropske unije u BiH, Kancelarija visokog predstavnika (OHR) i Ambasada SAD u BIH oglasili su se danas zajedničkim saopštenjem u kojem su pozvali vlasti u BiH da okončaju proces formiranja Doma naroda Parlamenta FBiH, kako bi sve institucije konačno počele da funkcionišu.

Vlada FBiH usvojila inicijativu za pokretanje revizije diploma

MOSTAR - Vlada Federacije BiH (FBiH) usvojila je danas inicijativu za pokretanje revizije diploma svih zaposlenih u federalnim organima uprave, institucijama, zavodima, agencijama, direkcijama i drugim organima čiji je osnivač FBiH.

Federalni budžet usvojen glasovima SDA, HDZ-a, SBB-a, NB-a i PDA

SARAJEVO – Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH usvojili su po hitnom postupku budžet Federacije BiH u iznosu od 2,65 milijardi KM. Činjenica da je osigurana većina za najvažniji akt FBiH nagnala je na zaključak da se naziru obrisi buduće vlasti na entitetskom nivou.

Građani FBiH će uskoro vjerovatno plaćati veću cijenu za gas

SARAJEVO - Ne dolazi u obzir predloženo poskupljenje gasa u FBiH za 31,3 posto, ali se može uzeti u razmatranje povećanje za tri do pet posto, kategoričan je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Prijedlog budžeta FBiH za ovu godinu po hitnom postupku

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ razmatraće po hitnom postupku Prijedlog budžeta FBiH za 2019. godinu, nakon što je za takav prijedlog glasalo 55 poslanika.

Ovjerene kandidatske liste za Dom naroda FBiH iz dva kantona

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je u Sarajevu ovjerila kandidatske liste za izbor delegata iz Skupštine Tuzlanskog kantona i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH), saopšteno je iz Komisije.

Do odluke Ustavnog suda nema ni formiranja vlasti u Federaciji BiH

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ovu godinu završava bez riješenog pitanja Izbornog zakona što dodatno komplikuje i koči formiranje izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH.

Vlast u FBiH u ćorsokaku i zbog apelacije

SARAJEVO - Sve je izvjesnije da će formiranje vlasti u Federaciji BiH sačekati odluku Ustavnog suda BiH na apelaciju koju su stranke okupljene oko "bh. bloka" i SDA uputile kao žalbu na odluku, odnosno uputstvo Centralne izborne komisije (CIK) BiH za popunjavanje Doma naroda FBiH, odlučivši da to bude po popisu iz 2013. godine, ali uz poštivanje Ustava FBiH.

Najčitanije