FBiH

Željeznice FBiH najavile tužbu zbog zaustavljanja voza s migrantima

BIHAĆ - Iz "Željeznica FBiH" saopšteno je da je danas MUP Unsko-sanskog kantona ponovo nezakonito "zarobio" u Bihaću "BH voz" i da je došlo do nasilnog prekida odvijanja redovnog saobraćaja zbog čega je ovo preduzeće najavilo da će podnijeti tužbu za nadoknadu štete od Vlade Unsko-sanskog kantona i podnijeti prijave protiv ministra i komesara MUP-a ovog kantona.

Šest stranaka o formiranju vlasti bez SDA

SARAJEVO - Predstavnici šest stranaka, među kojima nije SDA, danas su na sastanku o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo izrazili opredijeljenost za koaliciju na programskim načelima i očekivanje da će Skupština kantona biti formirana do 16. novembra.

Gorivo u FBiH od danas jeftinije za pet feninga

SARAJEVO - Gorivo će na velikom broju benzinskih pumpi u FBiH od danas biti jeftinije za pet feninga.

Formiranje vlasti u FBiH zasad samo pusti san

SARAJEVO - Formiranje izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH, kako se i pretpostavljalo prije oktobarskih opštih izbora, biće neizvjesno, a kako sada stvari stoje, to se neće tako lako ostvariti.

Izvršni direktor u "Autocestama FBiH" podnio ostavku

SARAJEVO - Jasmin Bučo, dugogodišnji izvršni direktor za projektovanje i građenje u "Autocestama FBiH", podnio je prije mjesec dana ostavku na ovu poziciju, a Vlada FBiH treba sada da da saglasnost za njegovo razrješenje.

CIK sutra odlučuje o raspodjeli mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH?

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH na narednoj hitnoj sjednici, koja bi se trebala desiti sutra, trebala bi raspravljati o raspodjeli mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH, saznaje Klix.ba.

Veći promet trgovine na malo u FBiH

SARAJEVO - Kalendarski prilagođeni promet od trgovine na malo u Federaciji BiH (FBiH) u septembru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine bilježi realni rast od 13 odsto, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Udruženje poslodavaca traži hitno otvaranja GP Maljevac

VELIKA KLADUŠA - Udruženje poslodavaca Federacije BiH (FBiH) podržalo je zahtjeve Udruženja privrednika Velike Kladuše koji od nadležnih institucija BiH traže hitno otvaranje graničnog prelaza Maljevac, koji je zbog protesta migranata zatvoren već sedam dana.

RS čeka dogovor u FBiH, u FBiH otvorene karte

SARAJEVO - Republika Srpska čeka dogovor unutar Federacije BiH u vezi s većinom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, dok su u FBiH otvorene karte i moguće su sve kombinacije za partnerstvo u vlasti.

Vlada FBiH odobrila 1,1 milion KM za "Aluminij"

SARAJEVO - Realizujući zaključak sa 158. sjednice, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo finansija su pripremili, a Vlada Federacije BiH donijela Odluku o odobravanju izdvajanja 1.100.000 konvertibilnih maraka iz tekuće rezerve za 2018. godinu, namijenjenih Aluminiju d.d. Mostar za plaćanje troškova angažmana revizorske kuće i za druge troškove.

Najčitanije