FBiH

Vlada FBiH će raspravljati o cijeni struje za privredu

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) FBiH će u narednih 15 dana organizovati tematsku sjednicu sa predstavnicima obje elektroprivrede i poslodavcima kako bi se utvrdila visine cijena električne energije za privredu u tom entitetu, rekao je danas Nermin Džindić, ministar energetike, industrije i rudarstva FBiH nakon sastanka predstavnika elektroprivreda i poslodavaca.

U FBiH zaražene 482 osobe, troje preminulo

SARAJEVO - U Federaciji BiH u protekla 24 časa virusom korona zaražena su 482 lica od 2.467 testiranih, a tri lica su preminula.

U FBiH 34 novozaraženih, nema preminulih

SARAJEVO - U Federaciji BiH u protekla 24 časa prijavljeno je 1.345 testiranih uzoraka, od kojih su 34 pozitivna na virus korona, a smrtnih ishoda nije bilo.

U FBiH 22 osobe zaražene virusom korona

SARAJEVO - Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljena su 1.262 uzorka, od kojih su 22 pozitivna na SARS-CoV-2.

U FBiH četiri osobe zaražene virusom korona

SARAJEVO - Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u posljednja 24 sata prijavljeno je 635 uzoraka, od kojih su četiri pozitivna na SARS-CoV-2.

U FBiH 23 novozaražene osobe, nema smrtnih ishoda

SARAJEVO - Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljen je 1.041 uzorak, od kojih su 23 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novalić ponudio pomoć Njemačkoj

SARAJEVO – Fadil Novalić, premijer FBiH, pisao je ambasadoru Njemačke u BiH, čiju zemlju su pogodile katastrofalne poplave, ponudivši mu pomoć u angažovanju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

U FBiH na koronu pozitivno 11 osoba, nema preminulih

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u posljednja 24 časa virus korona potvrđen je kod 11 lica od testiranih 1.006, a nije bilo preminulih, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Krizni štab FBiH predložio produženje epidemioloških mjera

SARAJEVO - Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva predložio je produženje epidemioloških mjera za narednih 14 dana.

Dvoje preminulo, još 18 zaraženo u FBiH

SARAJEVO - U Federaciji BiH u protekla 24 časa virus korona potvrđen je kod 18 lica nakon testiranja 1.236 uzoraka, a dvoje ljudi je preminulo.

Najčitanije