FBiH

Čavara: Nijedna mjera Vlade ne može nadoknaditi privrednu aktivnost

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH i poslanik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Poslaničkom domu Parlamenta Federacije BiH Marinko Čavara smatra da mjere za saniranje ekonomskih posljedica koje je utvrdila Vlada FBiH zbog pandemije virusa korona nisu zakasnile i da Vlada radi ono što može.

Sjednice Predstavničkog doma FBiH biće održavane online

SARAJEVO - Predstavnički dom FBiH danas je jednoglasno donio odluku da se sjednice ovog doma od sada održavaju online.

Krenula oprema za postavljanje šatora na graničnim prelazima u FBiH

SARAJEVO - Sva oprema koja je potrebna za postavljanje šatora - karantina na 14 graničnih prelaza u FBiH jutros je krenula ka odredištu, potvrdio je načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak.

Donijeti hitno zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) danas je predložila da zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, uzrokovanih epidemijom virusa virusa, bude donesen u Parlamentu FBiH po hitnom postupku.

Nova žrtva virusa korona u FBiH

MOSTAR - U "covid bolnici" Sveučilišne kliničke bolnice Mostar sinoć je preminula starija muška osoba (86) iz Čapljine, što je četvrti smrtni slučaj od korona virusa u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK), saopštio je danas Štab civilne zaštite HNK-a.

Nova žrtva virusa korona u FBiH

ŠIROKI BRIJEG - Starija ženska pacijentica zaražena covidom-19 s područja Širokog Brijega, preminula je u nedjelju u mostarskoj bolnici, potvrdio je Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK).

Vlada FBiH zdravstvu preusmjerila 21 milion KM

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH danas je, na prijedlog premijera Fadila Novalića, stavila van snage odluke o raspodjeli 21 miliona KM kantonima, opšinama i gradovima za borbu protiv virusa korona i novac preusmjerila za nabavku neophodne medicinske opreme.

U FBiH izdata 624 rješenja o stavljanju putnika pod nadzor

SARAJEVO - Federalni sanitarni inspektori izdali su na granici 627 rješenja o stavljanju putnika u samoizolaciju, rekao je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Još šestoro zaraženih u HNK

MOSTAR - U Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) registrovano je još šest lica pozitivnih na virus korona od 37 uzoraka testiranih tokom dana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, saopšteno je iz Kriznog štaba HNK.

Ublažene mjere zabrane kretanja u FBiH

SARAJEVO - Federalni štab civilne zaštite definitivno neće uvesti potpuni karantin za stanovnike FBiIH, a usaglašene su i izmjene naredbe u vezi sa kretanjem mlađih od 18 i starijih od 65 godina.

Najčitanije