FBiH

Rebalans budžeta pred delegatima Doma naroda FBiH

SARAJEVO - Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj bi delegati trebalo po hitnom postupku da razmatraju rebalans budžeta FBiH za ovu godinu i prijedlog zakona o njegovom izvršenju počela je u Sarajevu, saopšteno je iz ovog doma.

Karajbić smijenjen, Zaimović novi predsjedavajući Predstavničkog doma FBiH

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj sjednici smijenio je predsjedavajućeg Elvira Karajbića (SDP) i za novog predsjedavajućeg federalnog organa zakonodavne vlasti izabrao Mirsada Zaimovića (SDA).

Višković: Tužba protiv FBiH spremna

SRBAC - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je tužba protiv Federacije BiH (FBiH) zbog duga prema Srpskoj koji je prouzrokovan neutvrđivanjem koeficijenata za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza - spremna i sigurno će biti podnesena.

Hrvatska Vlada nije kontaktirala Vladu FBiH u vezi krize u Aluminiju

SARAJEVO/ZAGREB – Hrvatska Vlada još uvijek nije iskazala interes i uputila Vladi Federacije BiH prijedlog na koji način rješavati krizu u mostarskom Aluminiju, kojem prijeti gašanje od utorka naredne sedmice.

Bez dogovora Vlade FBiH i radnika Aluminija

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nije postigla dogovor sa predstavnicima sindikata Aluminija.

Vlada FBiH: Pomagali smo Aluminij, ali je dug i dalje rastao

SARAJEVO - Federalna vlada je sa svojim udjelom kapitala od 44 posto u privrednom društvu Aluminij d.d Mostar, je vodila niz aktivnosti koje su se prvenstveno odnosile na iznalaženje načina za reprogramiranje dugova nastalih usljed rasta cijene električne energije i sirovina na tržištu, te problemima u kašnjenju uplate redovnih poreskih obaveza Društva kao i aktivno učestvvala u pronalaženju optimalnog poslovnog modela zajedno sa zainteresovanim poslovnim partnerima.

Vlada FBiH proglasila 11. juli Danom žalosti

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, proglasila 11. juli 2019. godine, dan sjećanja na zločin u Srebrenici, Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Obilježen Dan policije u FBiH

SARAJEVO - Policijske snage Federacije Bosne i Hercegovine obilježile su Dan policije, 1. juli, svečanom ceremonijom na kojoj su premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara poručili da je potrebna podrška u opremanju, obučavanju i povećanju kapaciteta kako bi policija obavljala svoj posao profesionalno.

Bankomati lete u vazduh, federalna policija traga za bandom

SARAJEVO - Neuhvatljiva razbojnička banda juče je u 2.10 nastavila pljačkaški pohod kada je u Kupresu eksplozivom raznijela bankomat u Tržnom centru "Kupres" te pobjegla sa plijenom.

Vlada FBiH u izmjeni budžeta za demobilisane borce predložila 25 miliona KM

SARAJEVO - Vlada FBiH utvrdila je danas i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama federalnog budžeta da bi bila obezbijeđena sredstva od 25 miliona KM za sprovođenje Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u ovoj godini.

Najčitanije