FBiH

U FBiH preminulo 35 osoba, na koronu pozitivno 770

SARAJEVO - U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 3.280 uzoraka na virus korona, od čega je 770 pozitivno. Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Izborna tišina uoči izbora u Travniku i Foči u FBiH

SARAJEVO - U BiH je počela izborna tišina uoči prijevremenih izbora za načelnike federalnih opština Travnik i Foča, koji će biti održani sutra.

U nedjelju prijevremeni izbori za načelnika Travnika i Foče u FBiH

SARAJEVO - Prijevremeni izbori za načelnika opština Travnik i Foča u Federaciji BiH biće održani u nedjelju, 11. aprila.

Cvijanović: Proces imunizacije u RS odvija se bolje nego u FBiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u intervjuu Srni da su svi suočeni s problemima u nabavci vakcina protiv virusa korona, pa i oni koji pripadaju sistemu Evropske unije, ali ipak se može reći da se proces imunizacije u svim opštinama u Srpskoj odvija solidno, a uz najavljene količine koje će stići tokom ove sedmice i aprila, to će ići i brže i s većim obuhvatom stanovnika.

Preminulo 50, zaražene još 673 osobe u FBiH

SARAJEVO - U protekla 24 časa u Federaciji BiH utvrđena su 673 pozitivna uzorka na virus korona od 2.570 analiziranih, a od posljedica infekcije preminulo je 50 pacijenata, podaci su Zavoda za javno zdravstvo.

Vlada FBiH za zdravstvo opredijelilo 31.975.000 KM

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) danas je opredijelila Ministarstvu zdravstva 31.975.000 KM i usvojila pet programa utroška ovih sredstava sa kriterijumima raspodjele sredstava tekućih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima, utvrđenih budžetom za ovu godinu.

U FBiH 1.286 novih slučajeva zaraze, 47 osoba preminulo

SARAJEVO - U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 4.114 uzoraka, od kojih je 1.286 pozitivno na virus korona.

Jeftinije testiranje na koronu u FBiH od 1. aprila

SARAJEVO - U Federaciji BiH od 1. aprila će biti jeftinije testiranje na virus korona.

Predstavnički dom FBiH nije podržao program rada Vlade

SARAJEVO – Predstavnički dom Federalnog parlamenta nije odobrio većinom glasova na online sjednici program ovogodišnjeg rada Vlade Federacije BiH. Od neophodnih 50, za program je glasalo 47 poslanika, 16 je bilo protiv, a 12 uzdržano.

Bez zastoja i posebnih ograničenja u saobraćaju

BANJALUKA - Prohodnost puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je zadovoljavajuća, zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Najčitanije