FBiH

Štrbac: Samo SNSD i jedinstvena politika mogu pomoći Srbima u FBiH

DRVAR - Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) Aleksandar Štrbac rekao je Srni da samo SNSD, kao najveća srpska stranka u Republici Srpskoj i BiH, može pomoći i zaštiti srpski narod u Federaciji.

Napadi na srpske crkve i groblja u Federaciji BiH

Tokom ovih božićnih dana, kada su iz preživjelih srpskih pravoslavnih crkava u Federaciji Bosni i Hercegovini potekle poruke praštanja i mirenja, napadnute su dvije srpske bogomolje u Sarajevu pod federalnom upravom BiH, pišu Novosti.

Strujni udar na potrošače visokog napona?

SARAJEVO, TUZLA - I dok poslodavci u FBiH tvrde da su zahtjevi za povećanje tarife za mrežarinu "Elektroprenosa BiH" nerealni te da će to na koncu rezultirati skupljom električnom energijom za krajnje kupce, u "Elektroprenosu" ističu da je ovo povećanje neophodno, te da ono neće imati nikakvog uticaja na krajnje korisnike.

Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o advokaturi FBiH

MOSTAR - Vlada FBiH utvrdila je i u proceduru po skraćenom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o advokaturi FBiH, kojim se propisuje da tarifu donosi Federalno ministarstvo pravde, uz konsultacije sa Advokatskom komorom FBiH, dok za advokate odbrane po službenoj dužnosti visinu nagrade za rad utvrđuje Ministarstvo.

Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH: Protekla sedmica puna iskušenja

SARAJEVO – u Federaciji BiH (FBiH) saopštio je da je protekla sedmica, umjesto da bude puna radosti povodom hrišćanskog praznika Božića, postala sedmica iskušenja za Srbe u FBiH.

Mirsad Jašarspahić: Treba razmišljati o uvozu radnika

​Privredu treba rasteretiti. U Federaciji BiH je najveći "poreski klin", odnosno razlika između bruto izdvajanja po jednom radniku i iznosa novca koji radnik dobije, kaže Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Januarska plata u Kantonu Sarajevo čeka dogovor

​SARAJEVO - Zbog političkih nesuglasica Naroda i pravde, Naše stranke, Socijaldemokratske partije i Nezavisne bosanskohercegovačke liste s jedne strane i SDA, DF-a, SBB-a i BOSS-a, odnosno nove parlamentarne većine u Kantonu Sarajevo, s druge strane, plate budžetskih korisnika u tom kantonu su na čekanju i upitna je isplata.

Vlada FBiH: Krajnji rok za verifikaciju računa stare devizne štednje kraj 2022.

SARAJEVO - Vlada FBiH utvrdila je i Parlamentu FBiH po hitnom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u FBiH, kojim je kao krajnji rok za verifikaciju računa stare devizne štednje utvrđen 31. decembar 2022. godine.

U FBiH neradni 1. i 2. januar

SARAJEVO - Povodom obilježavanja praznika Nove godine srijeda i četvrtak, 1. i 2. januar 2020. godine, biće neradni dani.

U FBiH oko 9.000 tona opasnog otpada

SARAJEVO - Ukupna količina nastalog otpada u Federaciji BiH u 2018. godini iznosila je 9.652.414 tona

Najčitanije