FBiH

Prvo ročište po tužbi Srpske protiv FBiH u oktobru

SARAJEVO - Pripremno ročište po tužbi Republike Srpske protiv Federacije BiH, podnesenoj zbog duga po osnovu raspodjele prihoda od indirektnih poreza, biće održano krajem oktobra, potvrđeno je u Sudu BiH.

Smijenjen izvršni direktor "Elektroprivrede BiH"

SARAJEVO - Izvršni direktor za proizvodnju u "Elektroprivredi BiH" Nevad Ikanović smijenjen je sa ove funkcije zbog situacije u rudnicima mrkog uglja "Zenica" i "Breza".

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma FBiH, nastavak sutra

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) prekinuta je nakon rasprave o desetak tačaka dnevnog reda, a sutra će se u nastavku zasjedanja poslanici, po okončanju diskusije, izjasniti o svim tačkama, javlja portal "Dnevni avaz".

Bez dogovora Vlade FBiH i rudara, štrajk se nastavlja

SARAJEVO - Predstavnici Vlade FBiH i rudari iz Zenice i Breze nisu postigli dogovor, štrajk se nastavlja.

Pao dnevni red treće sjednice, započeta nova

​SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ nisu danas usvojili dnevni red treće redovne sjednice, a nakon što je zaključen njen rad, počela je nova sjednica, na čijem dnevnom redu je i program rada Vlade FBiH za ovu godinu.

Atlagić: Biću zamjenik predsjedavajućeg zbog srpskog naroda

SARAJEVO - Rukovodstvo Predstavničkog doma FBiH moglo bi biti konstituisano 10. septembra na sjednici koja je zakazana još prije 15 dana, jer se poslanik Mile Atlagić predomislio i želi da preuzme funkciju zamjenika predsjedavajućeg ovog doma iz reda srpskog naroda.

Višković: Tužba FBiH odnosi se na 2012. godinu

BANJALUKA, SARAJEVO - Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, rekao je da se tužba koju će Federacija BiH pokrenuti protiv Republike Srpske odnosi na period 2012. godine, dok se tužba Srpske protiv FBiH odnosi na period od maja 2017. do 31. decembra 2018. godine.

Čampara i Mijićeva kandidati za sudije u Ustavnom sudu FBIH

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH usvojio je na današnjoj sjednici u Sarajevu listu kandidata za pozicije sudija u Ustavnom sudu Federacije BiH (FBiH).

"Autoceste FBiH" platile penale teške 2,9 miliona KM

​SARAJEVO - Netransparentno poslovanje, ugovori sklapani mimo zakona te kršenje Zakona o javnim nabavkama, ali i plaćanje penala za kredit EBRD-a za dionicu autoputa Buna - Počitelj i Donja Gračanica - tunel Zenica, a da sredstva od kredita još nisu korištena, razlozi su zbog kojih su federalni revizori s rezervom ocijenili finansijsko poslovanje Javnog preduzeća "Autoceste FBiH" d.o.o Mostar.

Srbi u FBiH pitaju potpisnice Dejtona: Da li postoji Aneks 7?

SARAJEVO - Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH uputio je danas otvoreno pismo ambasadorima zemalja i svjedoka potpisnica Dejtonskog sporazuma, u kojem postavljaju pitanje da li Aneks 7, pod nazivom Sporazum o izbeglicama i raseljenim licima, još važi ili ne.

Najčitanije