FBiH

Dunović pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti Porodičnog zakona FBiH

SARAJEVO - Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović danas je potpisao i poslao na Ustavni sud zahtjev za ocjenu ustavnosti Porodičnog zakona Federacije BiH.

Radnici Poreske uprave FBiH od ponedjeljka u štrajku

SARAJEVO - Radnici Poreske uprave FBiH najavili su štrajk upozorenja koji počinje od 17. septembra. Štrajkački odbor PU FBH saopštio je da u štrajk stupaju svi radnici, a ne samo poreskii inspektori.

Za plate i naknade u FBiH gotovo 900 miliona KM

SARAJEVO - Na plate i naknade zaposlenih u institucijama opštinske, kantonalne i vlasti Federacije BiH (FbiH) za prvih šest mjeseci izdvojeno je 898,7 miliona KM.

Novalić: FBiH oštećena za 32 miliona godišnje od putarina

SARAJEVO - Zbog Odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od putarine za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva, koju je Upravni odbor uprave za indirektno oporezivanje donio u julu ove godine Federacija BiH oštećena je za 32 miliona KM na godišnjem nivou i to samo od putarina - ističe federalni premijer Fadil Novalić.

Gorivo u FBiH skuplje za pet feninga

SARAJEVO, BANJALUKA - Cijene goriva u Federaciji BiH u posljednja dva dana porasle su za pet feninga po litru, tako da je za litar benzina, ali i za litar dizela na mnogim pumpama potrebno izdvojiti 2,36 KM. U RS ovih dana nije bilo promjene cjenovnika na pumpama.

Korisnici penzije iz RS i Hrvatske više ne moraju slati potvrde o životu

MOSTAR – Korisnici penzije iz Federalnog zavoda MIO/PIO koji imaju prebivalište na području Republike Hrvatske i Republike Srpske više nisu u obvezi Federalnom zavodu dostavljati potvrde o životu.

Lukač nije čuo za napad na Rakića

SARAJEVO - Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač izjavio je Srni da nije čuo za napad na načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića, ali je ubijeđen da će policija učiniti sve da on bude rasvijetljen.

Mašinovođe uputile pismo Vladi FBiH: Krive ih za nesreću u Jablanici

SARAJEVO - Sindikat mašinovođa Federacije BiH (FbiH) uputio je pismo Vladi FBiH u kojem navodi da je ona odgovorna za željezničku nesreću u Jablanici kada su poginula dva radnika Željeznica FBiH.

U sudaru vozova poginula dva radnika "Željeznica FBiH"

SARAJEVO,MOSTAR - U teškoj željezničkoj nesreći u Jablanici poginuli su radnici "Željeznica Federacije BiH" iz Sarajeva čiji su inicijali F. T. i J.Ć, dok je mašinovođa H.K. teško povrijeđen i prebačen u bolnicu u Mostaru.

FBiH će se u naredne tri godine zadužiti za 1,6 milijardi KM

SARAJEVO - Federacija BiH (FBiH) planira da se u naredne tri godine zaduži za više od 1,6 milijardi KM da bi federalni budžet na kraju svake godine bio na nuli, pokazuje Dokument okvirnog budžeta FBiH 2019-2021, koji je usvojila federalna Vlada.

Najčitanije