FBiH

U FBiH 62 nova slučaja virusa korona, preminula jedna osoba

SARAJEVO - Na području Federacije BiH u protekla 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja zaraze vurusom SARS-CoV-2, od 429 testiranih, podaci su Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Novalić: Za ublažavanje posljedica pandemije paket od 440 miliona KM

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da je za ublažavanje negativnih efekata pandemije spreman paket od 440 miliona KM direktne podrške iz federalnog budžeta.

U FBiH još 154 oboljelih i šest preminulih

SARAJEVO - U protekla 24 časa, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.487 uzoraka, od kojih je 154 pozitivno na SARS-CoV-2, saopštio je Institut za javno zdravstvo FBiH.

Federalni revizori: Tužilaštvo FBiH ne suzbija kriminal i korupciju

SARAJEVO - Federalni revizori u izvještaju o radu Tužilaštva FBiH za prošlu godinu skrenuli su pažnju na neformiranje posebnog odjela za suzbijanje korupcije, organizovanog i međukantonalnog kriminala pri Tužilaštvu i Vrhovnom sudu FBiH, jer nisu osigurani smještajni kapaciteti za posebne odjele.

U FBiH na virus korona pozitivno još 238 osoba, jedna osoba preminula

Na području Federacije Bosne i Hercegovine u protekla 24 sata registrovano je 238 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, od 1.241 testiranog uzorka, a novi slučajevi registrirani su u svim kantonima.

Ponovo prijedlog za proglašenje stanja prirodne nesreće u FBiH

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH ponovo će predložiti Federalnoj upravi civilne zaštite da bude proglašeno stanje prirodne nesreće, ali se ne očekuje nikakvo povećanje restriktivnih mjera zbog pandemije virusa korona.

U FBiH prijavljeno devet smrtnih slučajeva, još 208 novozaraženih

SARAJEVO - U protekla 24 časa u Federaciji BiH testirano je 1.526 uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 208 osoba.

Nema nove Vlade FBiH do novih izbora

SARAJEVO - Za manje od mjesec dana napuniće se dvije godine od održanih opštih izbora u BiH i do danas nije formiran novi saziv Vlade Federacije BiH, a poslanici i analitičari smatraju da se to neće desiti ni u naredne dvije godine, odnosno do novih izbora 2022. godine i da su birači prevareni.

Preminuo muškarac iz Širokog Brijega, još 246 zaraženih u FBiH

SARAJEVO - U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.228 uzoraka, od kojih je 246 bilo pozitivno na SARS-CoV-2, a peijavljen je i jedan smrtni slučaj.

Zaražene još 194 osobe u FBiH, tri preminule

SARAJEVO - U Federaciji BiH u posljednja 24 časa prijavljena su 194 nova slučaja zaraze virusom korona od 1.526 uzoraka, kao i tri smrtna slučaja, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Najčitanije