FBiH

Javni prihodi u FBiH u 2018. veći za 620 miliona KM

SARAJEVO - Federalna vlada je prihvatila informaciju u kojoj je navedeno da su u 2018. godini ukupno ostvareni i raspoređeni javni prihodi u Federaciji BiH iznosili 9.099,5 miliona KM, što je za sedam odsto ili za 620,1 miliona KM više u odnosu na ostvarenje u prethodnoj godini.

FBiH nedostaje više od 1.500 policajaca, prioritet redovni, a ne rezervni sastav

SARAJEVO - Prve inicijative i analize pokazuju da Federaciji BiH nedostaje 1.526 redovnih policajaca, uključujući sve kantone i Federalnu upravu policije (FUP), i to će prema izjavama političara biti prioritet, a ne rezervni sastav, koji takođe nije isključen.

Ćirilični natpisi precrtani na putokazima u FBiH

MOSTAR - Na potezu između Neuma i Mostara putnici će primijetiti da su na brojnim putokazima precrtani ćirilični natpisi naziva naselja, a po informacijama Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH, slična je situacija i u mnogim drugim opštinama širom Federacije BiH.

Počela provjera diploma zaposlenih u javnim institucijama

SARAJEVO - U Federaciji BiH /FBiH/ počela je provjera diploma zaposlenih u federalnim organima, javnim preduzećima i privrednim društvima u većinskom vlasništvu FBiH, saopšteno je iz federalne Vlade.

Narednih dana definisanje tužbe Srpske protiv UIO i FBiH

BANJALUKA - U naredna dva dana bi trebalo da bude definisano kada će Republika Srpska podnijeti tužbu protiv UIO i FBiH, koju je prije nekoliko dana najavio i premijer Radovan Višković, saznaje ATV. Srpska tužbu podnosi zbog neprimjenjivanja novih koeficijenata u raspodjeli sredstava od PDV-a.

Dodik: Provjeriti ilegalno naoružavanje Bošnjaka

MOSTAR - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zatražio je danas da se provjere informacije da Bošnjaci imaju ilegalni plan proizvodnje oružja.

Vlada FBiH prihvatila izvještaj o novom zakonu o borcima

SARAJEVO - Na današnjoj hitnoj sjednici Vlada Federacije BiH je prihvatila izvještaj Radne grupe za usaglašavanje Prijedloga zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica.

FBiH dala garanciju: Kinezi će finansirati Blok 7

SARAJEVO - Dom naroda Parlamenta FBiH potvrdio je da će Federacija BiH biti garant za kredit kod Izvozno-uvozne banke Kine od oko 614 miliona evra, koji je namijenjen gradnji Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

Trojac dobio 11 i po godina robije

SARAJEVO - Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Tuzli kojom su Mirsad Husović, Haris Mehanović i Jasmin Tanović osuđeni na 11 i po godina.

Koordinacija Srba Mostar: Delegati u FBiH da podrže predstavnike koje su birali Srbi

MOSTAR - Koordinacija Srba Mostar pozvala je danas delegate u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) da za rukovodstvo tog Doma podrže predstavnike Srba koji su izabrani od srpskog naroda, odnosno predstavnike Srpske liste.

Najčitanije