FIFA

FIFA osniva fond za pomoć po okonačnju pandemije virusa korona

​Svjetska fudbalska federacija (FIFA) osnovaće fond za pomoć takmičenjima i igračima koji su u finansijskim problemima zbog pandemije korona virusa.

Kampanja FIFA i SZO: Fudbaleri ujedinjeni u borbi protiv virusa korona

Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA) i Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) pokrenuli su zajedničku kampanju u borbi protiv virusa korona.

Odgođeno i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo

FIFA je saopštila kako je Svjetsko klupsko prvenstvo, koje je trebalo biti održano ove godine u Kini, odgođeno za kasniji datum.

FIFA: Fudbaleri ne moraju da se odazovu reprezentacijama

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) dozvolila je fudbalerima da odbiju poziv nacionalne selekcije.

FIFA ograničila broj pozajmica igrača

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) ograničila je klubovima broj pozajmica igrača.

FIFA ponovo pokreće fond za pomoć igračima

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ponovo pokreće fond za pomoć igračima koji ne primaju platu od svojih klubova ili im plaće kasne.

Predstavnici FIFA i UEFA posjetili N/FS BiH

Neophodno je poduzeti sve korake u cilju transparentnog praćenja i demokratskog odvijanja izbornih procesa u bh. fudbalu koji počinju u jesen, istaknuto je na današnjem sastanak predstavnika FIFA i UEFA, sa predstavnicima N/FS BiH.

FIFA razmatra održavanje Svjetskog prvenstva za žene svake druge godine

Svjetsko prvenstvo u fudbalu za žene moglo bi se održavati svake druge godine, izjavio je predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) Đani Infantino.

Region mirovao na FIFA listi

Niti jedna od reprezentacija regiona nije napravila pomak na danas objavljenoj novoj rang-listi Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).

FIFA traži da Blater i Platini vrate dva miliona franaka

MOSKVA - Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) podnijela je zahtjev sudu u Švajcarskoj kojim od bivšeg predsjednika Fife Jozefa Sepa Blatera i bivšeg predsjednika Unije evropskih fudbalskih asocijacija (Uefa) Mišela Platinija traži da vrate više od dva miliona dolara.

Najčitanije