FIFA

Bivši finansijski direktor FIFA suspendovan na 10 godina

Bivšem finansijskom direktoru i zamjeniku glavnog sekretara FIFA Markusu Katneru izrečena je u utorak desetogodišnja zabrana rada u fudbalu i novčana kazna od milion švajcarskih franaka, a odluku je donio Etički odbor Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).

FIFA osigurala 1.5 milijardi dolara za pomoć savezima i pozajmice

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) osigurala je 1.5 milijardi dolara pomoći, donacija i pozajmica svakoj od 211 članica, kao i ostatku fudbalske zajednice pogođene pendemijom virusa korona.

FIFA suspendovala predsjednika Fudbalskog saveza Haitija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) privremeno je suspendovala predsjednika Fudbalskog saveza Haitija (FHF) Iva Žana-Barta (72) zbog sumnji u seksualno zlostavljanje mladih fudbalerki.

FIFA stala uz Fudbalski savez Srbije, odbačena žalba FIFPro

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) obustavila je postupak koji je protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS) pokrenulo Udruženje fudbalskih profesionalaca (FIFPro) zbog navodnog "kršenja principa i načela iz Statuta FIFA, kao i narušavanja integriteta Saveza.

FIFA odobrila pet izmjena igrača

Fudbalskim klubovima biće dozvoljeno da koriste dvije dodatne izmjene po utakmici kako bi zaštitili igrače kada se sezone nastave nakon prekida zbog virusa korona.

Predložene dvije dodatne izmjene tokom utakmica

​Međunarodna fudbalska federacja predložila je da se timovima na fudbalskim utakmicama privremeno dozvoli da se izvrši po pet izmjena, umjesto uobičajene tri, saopšteno je iz ovog fudbalskog tijela.

Njemački fudbalski agenti kritikuju FIFA

Njemačko udruženje fudbalskih agenata (DFVV) oštro je kritikovalo preporuku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) za produženje ugovora s igračima tokom krize s virusom korona, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa.

FIFA osniva fond za pomoć po okonačnju pandemije virusa korona

​Svjetska fudbalska federacija (FIFA) osnovaće fond za pomoć takmičenjima i igračima koji su u finansijskim problemima zbog pandemije korona virusa.

Kampanja FIFA i SZO: Fudbaleri ujedinjeni u borbi protiv virusa korona

Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA) i Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) pokrenuli su zajedničku kampanju u borbi protiv virusa korona.

Odgođeno i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo

FIFA je saopštila kako je Svjetsko klupsko prvenstvo, koje je trebalo biti održano ove godine u Kini, odgođeno za kasniji datum.

Najčitanije