FIFA

Azar mijenja Ronalda na naslovnici FIFA-e 20

Službeno je potvrđeno da će se na naslovnici FIFA-e 20, koja izlazi 27. septembra, naći najskuplje pojačanje Kraljevskog kluba ovog ljeta, Eden Azar.

Reprezentacija BiH na 42. mjestu na FIFA rang listi

Bosne i Hercegovina zauzima 42. mjesto na novoj rang listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) sa 1453 boda.

Iran do 10. oktobra ženama mora ukinuti zabranu pristupa na stadione

Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) saopštila je da Fudbalski savez Irana podržava prisustvo žena na utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali navodi da se čeka i odobrenje Vlade.

FIFA najavila strože kazne za rasizam

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) najavila je strože kazne u borbi protiv rasizma, a ažurirani Disciplinski pravilnik počeće se primjenjivati od ponedjeljka, 15. jula.

Uhapšen Mišel Platini

Nekadašnji predsjednik UEFA-e Mišel Platini odveden je u pritvor jutros kao dio istrage o namještanju glasova za dodjelu nadolazećeg Svjetskog prvenstva Kataru 2022. godine, izvještavaju francuski mediji.

FIFA lista: Pad Srbije na 34. mjesto

CIRIH - Fudbalska reprezentacija Srbije na najnovijoj FIFA rang listi pala je za pet pozicija i trenutno je 34. na svijetu.

FIFA se izblamirala objavom prodaje milion ulaznica

Međunarodna fudbalska federacija je povukla tvrdnju da je prodato milion ulaznica za Svjetsko prvenstvo za žene, koje se održava u Francuskoj.

Infantino: Bobana ću vezati za Ajfelov toranj ako krene u Milan

"Boban ide u Milan? Ako treba, lancima ću ga zavezati za Ajfelov toranj, ali neće otići iz FIFA", rekao je prvi čovjek svjetskog fudbala Đani Infantino reagujući na vijest da će Zvonimir Boban otići s mjesta prvog savjetnika FIFA.

Priveden potpredsjednik FIFA na ispitivanje

Potpredsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Ahmad Ahmad priveden je danas u Parizu, prenosi agencija AP.

Đani Infantino ponovno izabran za predsjednika FIFA

Đani Infantino vodiće Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) i u sljedećem, četverogodišnjem mandatu do 2023. godine, a ponovni izbor na mjesto predsjednika FIFA-e prvi je put prošao bez glasovanja, jer 49-godišnji Švajcarac nije imao protukandidata na Kongresu FIFA koji se održava u Parizu.

Najčitanije