FIPA

Hrvatska druga na listi zemalja investitora u BiH

ZAGREB - Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (Fipa) Gordan Milinić rekao je danas u Zagrebu da Hrvatska zauzima drugo mjesto na listi zemalja investitora u BiH sa uloženih 1,182 milijardi evra, što predstavlja 17,2 odsto od ukupnih investicija registrovanih do sada.

U BiH do sada investirane 13,4 milijarde KM stranih investicija

SARAJEVO - Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) u Bosni Hercegovini prošle godine posjetili su 50 investitora koji su do sada u BiH investirali 936,5 miliona KM i zaposlili 5.457 radnika, od kojih je više od 4.000 novozaposlenih.

Amerikanci zainteresovani za osnivanje slobodne zone u BiH

SARAJEVO - Direktor američke kompanija AMG "Trejding end investment" /Trading & Investment/ iz Los Anđelesa razgovarao je sa direktorom Agencije za unapređenje stranih investicija BiH /FIPA/ Gordanom Milinićem o namjeri investiranja u BiH, a izražena je spremnost za ulaganje u BiH od 10 do 100 miliona dolara.

Za devet mjeseci u BiH investirano 630,8 miliona KM

SARAJEVO - Preliminarni podaci Centralne banke BiH o stranim investicijama pokazuju da je za devet mjeseci ove godine priliv ulaganja u BiH dostigao 630,8 miliona KM, što predstavlja porast od 60,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Gordan Milinić: Bićemo srećni ako ne bude daljeg pada investicija

BANJALUKA - S obzirom na skromne pomake u sprovođenju reformi i na svu kompleksnost poslovnog ambijenta i uređenja zemlje, u narednom periodu se ne mogu očekivati spektakularni iznosi stranih ulaganja u BiH, izjavio je u pisanom intervjuu za "Nezavisne" Gordan Milinić, direktor Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) BiH.

Meksikanci žele da proizvode autodijelove u BiH

SARAJEVO - Po prvi put u istoriji Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) ugostila je predstavnike privrede i ambasadora Meksika, koji su učestvovali na poslovnom susretu o temi "Mogućnost poslovanja između Meksika i BiH".

Kuvajćani bi više ulagali u BiH, ali potreban jednostavniji poslovni ambijent

SARAJEVO - Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (Fipa) Gordan Milinić razgovarao je sa kuvajtskim investitorima i predstavnicima firme "Al dar nešnel ril estejt", koji su pokazali interesovanje za infastrukturne projekte poput izgradnje auto-puta, brzih cesta, željeznica i aerodroma.

Najčitanije