FOČA

Iz donatorskih sredstava Srbije najviše miliona Banjaluci i Foči

BANJALUKA, FOČA - Ulaganja iz donatorskih sredstava Srbije u lokalne zajednice u Srpskoj od 2017. do ove godine iznosila su 55.411.283 marke, a najviše novca slilo se u Banjaluku i Foču.

Izgradnja HE Buk Bijela: Dan koji su Fočaci čekali decenijama

FOČA - Izgradnja hidroelektrane (HE) Buk Bijela na rijeci Drini projekat je koji naša opština i svi njeni stanovnici čekaju više desetina godina, rekao je za "Nezavisne novine" načelnik opštine Foča Milan Vukadinović.

Vukadinović: Drvoprerada je razvojna šansa Foče

FOČA - Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović održao je danas sastanak sa drvoprerađivačima iz ove lokalne zajednice da bi zajedno sagledali uslove u kojima oni posluju i mogućnosti za razvoj ove grane privrede.

Nezavisni kandidat Mujo Sofradžija dobio najviše glasova za načelnika

SARAJEVO - Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Foča/Ustikolina u Federaciji BiH (FBiH), na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mjesta, najviše glasova birača dobio je nezavisni kandidat Mujo Sofradžija.

Izborna tišina uoči izbora u Travniku i Foči u FBiH

SARAJEVO - U BiH je počela izborna tišina uoči prijevremenih izbora za načelnike federalnih opština Travnik i Foča, koji će biti održani sutra.

U nedjelju prijevremeni izbori za načelnika Travnika i Foče u FBiH

SARAJEVO - Prijevremeni izbori za načelnika opština Travnik i Foča u Federaciji BiH biće održani u nedjelju, 11. aprila.

Narandžasto upozorenje za Foču i Višegrad

Meteoalarm izdao je za danas narandžasto upozorenje za područje Foče i Višegrada zbog moguće veoma niske temperature vazduha.

Zemljotres kod Foče

FOČA - Na području Foče danas je registrovan zemljotres.

Naredne godine početak gradnje HE "Buk Bijela"

FOČA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Foči da je Konkurencijski savjet BiH dao pozitivno mišljenje za Hidroelektranu (HE) "Buk Bijela", koju će Republika Srpska graditi zajedno sa Srbijom i da bi radovi mogli početi iduće godine.

Kantautor Kralj Čačka: Umjetnost pomaže da učimo o sebi i drugom

Kantautor Nenad Marić, široj javnosti poznat pod imenom Kralj Čačka, nastupiće u subotu, 17. oktobra, u Gradskom pozorištu Foča u sklopu "Nektar OK fest karavana".

Najčitanije