FZO RS

FZO RS: Krajem godine elektronske zdravstvene kartice i recepti

BANJALUKA - U Republici Srpskoj bi krajem ove ili početkom naredne godine trebalo da počne sprovođenje projekta integracije zdravstvenih ustanova, uvođenja elektronskih recepata, kao i prelazak sa klasičnih zdravstvenih knjižica na elektronske, rekao je Dejan Stojaković, projektni menadžer iz Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske.

Od aprila veća prava za korisnike pelena

BANJALUKA - Osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske koji koriste pelene za djecu i odrasle od aprila mjeseca će umjesto 60 imati pravo na 80 pelena mjesečno.

"Zdravstvenom sistemu Srpske neophodni dodatni izvori finansiranja"

BANJALUKA - Zdravstvenom sistemu Republike Srpske neophodni su dodatni izvori finansiranja, jer prihodi od doprinosa za zdravstveno osiguranje dugoročno neće biti dovoljni da odgovore svim izazvovima koja nam nameće savremena medicina. Potrebe sa skupom dijagnostikom i inovativnim lijekovima sve svu veće, a iziskuju ogromne, milionske troškove, pa duguročno gledano, Fond sa ovim modelom finansiranja neće biti u mogućnosti da uskladi potrebe struke i osiguranika sa sredstvima sa kojim raspolaže.

Obaveze FZO RS u 2018. godini smanjene za 40 miliona KM

BANJALUKA - U Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ukupne obaveze u 2018. godini smanjene su za oko 40 miliona KM, rečeno je Srni u Fondu.

Registrovati se u zdravstvenim ustanovama koje imaju ugovor sa Fondom

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja /FZO/ Republike Srpske pozvao je osigurana lica da prilikom registracije u tim porodične medicine, kao i kod izbora pedijatra i ginekologa, vode računa da se registruju u zdravstvenim ustanovama koje imaju potpisan ugovor sa Fondom, da bi mogli koristiti sva prava iz zdravstvenog osiguranja.

Nove olakšice za pacijente u RS: Još 20 lijekova ide na recept

BANJALUKA - Više od 20 novih lijekova komercijalnih naziva (11 generičkih lijekova) danas će se naći na listi lijekova koji se izdaju na recept.

FZO RS dijabetičarima plaća insulinske pumpe

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske obezbijedio je 100.000 KM za ovu godinu za nabavku 25 insulinskih pumpi za osiguranike koji boluju od dijabetesa, saopšteno je iz Fonda.

Poslije inicijative predsjednika RS FZO finansira i treći pokušaj vantjelesne oplodnje

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja RS će na inicijativu Milorada Dodika, predsjednika RS, finansirati tri postupka vantjelesne oplodnje za parove koji prirodnim putem ne mogu da dobiju bebu, a ovu odluku je danas usvojio Upravni odbor FZO RS.

FZO RS: Osiguranicima u Srpskoj dostupni i najskuplji citostatici

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja RS finansira oko 120 citostatika, među kojima su i najsavavremenije skupe terapije, a među prvima u regionu smo uveli bilošku terapiju, navedeno je u saopštenju FZO RS kao odgovor na pisanje pojedinih medija da Fond finansira "samo jeftinije lijekove".

Citostatici preskupi za Fond zdravstva RS

BANJALUKA – Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske poništio je trećinu tendera teškog 14,7 miliona KM za nabavku citostatika za potrebe zdravstvenih ustanova u RS uz obrazloženje da se radi o lijekovima starije generacije. U većini lotova, saznaje Capital, niko od dobavljača se nije ni prijavio, jer lijekova koje FZO RS sebi može finansijski da priušti uglavnom nema na tržištu.

Najčitanije