Fabrika

Evakuisana fabrika Tigar Tajers zbog dojave o bombi

PIROT - Fabrika autoguma Tigar tajers u Pirotu, koja posluje u okviru multinacionalne kompanije Mišelin, jutros je evakuisana zbog anonimne dojave o navodno postavljenoj bombi, saopštila je ova kompanija.

Ugašen požar na pogonu fabrike namještaja u Gradišci

GRADIŠKA - Ugašen je požar koji je juče izbio u proizvodnom pogonu Fabrike namještaja "Forte fleks" u prigradskom naselju Kozinci kod Gradiške, a povrijeđenih lica nije bilo, rečeno je Srni u gradiškoj Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici.

Za mašinama u fabrici austrijske firme "Elsta Mosdorfer" 80 novih radnika

ŽIVINICE - U poslovnoj zoni Ciljuge 2 u Živinicama danas je otvorena nova fabrika austrijske firme "Elsta Mosdorfer", koja je, pored postojećih radnih mjesta, otvorila još 80 novih za lokalno stanovništvo. Ova firma sada broji 150 uposlenika.

Očekuje se da "Batagon" uskoro izvrši svoje obaveze

BANJALUKA- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da je ugovor sa firmom "Batagon" o prodaji 43 miliona KM potraživanja Republike Srpske od fabrike glinice "Birač" u stečaju važeći sve dok ne bude raskinut, te da očekuje da će u narednom periodu to biti završeno.

Poginula dva radnika u fabrici u Kninu

KNIN - Dva radnika poginula su u nesreći jutros u kninskoj fabrici DIV TVIK.

Švajcarski gigant gradi fabriku čokolade u Novom Sadu

BEOGRAD - Ministar privrede Srbije Goran Knežević potpisao je danas sa rukovodstvom kompanije "Bari Kalebo", vodećim svjetskim proizvođačem proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, memorandum o razumijevanju za investiciju od 50 miliona evra, koja će otvoriti 100 radnih mjesta.

U eksploziji u fabrici u Kini poginulo pet osoba

PEKING - Najmanje pet osoba poginulo je u eksploziji u jednoj fabrici na području Šandongu, na istoku Kine.

Eksplozija u fabrici pesticida, 44 mrtvih, povrijeđeno više od 600

​JANČENG - U eksploziji u fabrici pesticida u pokrajini Đijangsu na istoku Kine stradalo je 44 ljudi i povrijeđeno više od 600 osoba, prenosi Rojters.

Eksplozija u austrijskoj fabrici oružja: Povrijeđena dva radnika

BEČ - U eksploziji na aeralu fabrike za proizvodnju oružja "Glok" u Ferlahu danas se dogodila eksplozija u kojoj su povrijeđena dva radnika, prenose austrijski mediji.

Fabrika obuće "Dermal" otvara novi pogon

KOTOR VAROŠ - Fabrika obuće "Dermal" nastavlja sa proširenjem proizvodnje, otvaranjem još jednog pogona u Kotor Varošu u kojem je planirano zapošljavanje 150 radnika.

Najčitanije