Fabrika

Sedam osoba poginulo u eksploziji u kineskoj fabrici

PEKING - Sedam osoba je poginulo, a jedna je povrijeđena u eksploziji fabrike u Pekingu.

U Skoplju otvorena najveća fabrika medicinskog kanabisa u Evropi

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji danas je otvorena fabrika sa najvećim kapacitetom za odgajanje medicinskog kanabisa u Evropi, prenose makedonski mediji.

Dvije nove fabrike u Bosanskoj Krupi uskoro otvaraju vrata

BOSANSKA KRUPA - U narednih mjesec i po dana u Bosanskoj Krupi biće otvorene dvije nove fabrike u kojima će se zaposliti značajan broj radnika, izjavio je Armin Halitović, načelnik ove općine.

Propala gradnja fabrike u Doboju, grad traži novog partnera

DOBOJ - Šest godina nakon što je na lokalitetu bivše kasarne u Ševarlijama položen kamen temeljac za izgradnju fabrike za preradu voća i povrća "Benkons", ovaj spektakularno najavljivani projekat je doživio potpuni fijasko jer će lokalna vlast tražiti povrat zemljišta koje je ustupljeno investitoru.

Veliki požar u fabrici plastike u engleskom gradu

Veliki požar u fabrici plastike nedaleko od Birmingema izazvao je paniku u Engleskoj.

Najstarija američka fabrika oružja ide u stečaj

Medison - Najveća i najstarija američka fabrika oružja "Remington" ide u stečaj, pošto su propali pregovori sa Navaho indijancima o prodaji te kompanije njihovom fondu.

"Zavirite" u fabriku koja proizvodi Bentley Continental GT

Još od pedesetih godina prošlog vijeka ovaj automobil zaustavlja dah, a evo kako se pravi.

Fabrikama prodaja mršavija za 622 miliona KM

BANJALUKA - Ukupna vrijednost prodaje industrijskih proizvoda u prošloj godini u Republici Srpskoj, a koju su ostvarila preduzeća koja su se bavila industrijskom proizvodnjom, iznosila je 5.271.670.271 KM.

Ponovo radi fabrika za proizvodnju složenih borbenih sistema

U Kuršumliji je danas zvanično počela da radi Fabrika za mašinsku obradu metala u koju je investirano 45 miliona evra i u kojoj će se proizvoditi vojna oklopna vozila "Miloš" i "Lazar".

Uskoro izgradnja fabrike kafe: Vrijednost investicije 2,3 miliona evra

Grad Požarevac ustupio je zemljište u "Sjevernom bloku industrijske zone", bez naknade kompaniji "Bambi Succes" koja će izgraditi fabriku za proizvodnju kafe.

Najčitanije