Fabrika

Vučić objavio snimak buduće srpske fabrike vakcina

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na Instagramu objavio video-snimak na kojem je prikazan izgled buduće srpske fabrike vakcina.

Fabrika čokolade "Simka" prodata za 1,6 miliona evra

BEOGRAD - Fabrika čokolade "Simka" iz Vranja prodata je za 187,9 miliona dinara (1,6 miliona evra) beogradskoj kompaniji Kandi kraš.

"Yumco" iz Drvara prkosi pandemiji: U planu nova zapošljavanja

DRVAR - Stamenko Korićanac, direktor "Yumca" iz Drvara, kaže da je uprkos pandemiji zadovoljan rezultatima poslovanja u ovoj firmi, čiji pogoni su otvoreni prije nešto više od godinu dana, te je najavio nova zapošljavanja i nada se da će krenuti izvoz u evropske zemlje.

Ford planira pohod na evropsko tržište, ulaže milijardu dolara

Ford planira pohod na evropsko tržište električnih automobila u okviru kojeg najavljuje veliko ulaganje u modernizaciju svoje fabrike u Njemačkoj.

Porsche gradi novu fabriku

Njemački proizvođač sportskih automobila Porsche će izgraditi pogon za montažu vozila u Maleziji, u partnerstvu sa automobilskim preduzećem trgovinskog konglomerata Sime Darby, prenosi Rojters pozivajući se na magazin Edž Vikli.

Sedam osoba poginulo u eksploziji u kineskoj fabrici

PEKING - Sedam osoba je poginulo, a jedna je povrijeđena u eksploziji fabrike u Pekingu.

U Skoplju otvorena najveća fabrika medicinskog kanabisa u Evropi

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji danas je otvorena fabrika sa najvećim kapacitetom za odgajanje medicinskog kanabisa u Evropi, prenose makedonski mediji.

Dvije nove fabrike u Bosanskoj Krupi uskoro otvaraju vrata

BOSANSKA KRUPA - U narednih mjesec i po dana u Bosanskoj Krupi biće otvorene dvije nove fabrike u kojima će se zaposliti značajan broj radnika, izjavio je Armin Halitović, načelnik ove općine.

Propala gradnja fabrike u Doboju, grad traži novog partnera

DOBOJ - Šest godina nakon što je na lokalitetu bivše kasarne u Ševarlijama položen kamen temeljac za izgradnju fabrike za preradu voća i povrća "Benkons", ovaj spektakularno najavljivani projekat je doživio potpuni fijasko jer će lokalna vlast tražiti povrat zemljišta koje je ustupljeno investitoru.

Veliki požar u fabrici plastike u engleskom gradu

Veliki požar u fabrici plastike nedaleko od Birmingema izazvao je paniku u Engleskoj.

Najčitanije