Fabrike

Erdoan otvorio 46 fabrika u jednom gradu

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan danas je otvorio 46 novih fabrika u industrijskoj zoni u gradu Eskisehiru i poručio da će Turska i dalje biti stabilna i sigurna zemlja za ulaganje.

Direktoru Fabrike duvana Sarajevo uslovna kazna

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu je, nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice, izrekao uslovnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci direktoru Fabrike duvana Sarajevo Edinu Mulahasanoviću, kao i novčanu kaznu.

Fabrike automobila u Turskoj nastavljaju sa radom

ISTANBUL - Sve fabrike za proizvodnju automobila u Turskoj nastaviće sa radom 11. maja, izjavio je turski ministar industrije Mustafa Varank.

Evropske fabrike se zatvaraju zbog virusa korona

TULUZ - Evropski proizvođač aviona Airbus odlučio je u naredna četiri dana obustaviti proizvodnju i aktivnosti montaže u svojim francuskim i španskim pogonoma, kako bi spriječio širenje virusa korona.

Zbog pepela i dima zatvorene škole i fabrike širom Manile

MANILA - Zbog dima i pepela koji je izbacio vulkan Tal škole i fabrike širom Manile danas su zatvorene i seizmolozi upozoravaju da bi u svakom času moglo doći do erupcije i cunamija.

Adidas fabrike iz Njemačke i SAD-a prebacuje u Aziju

BERLIN - Njemački proizvođač sportske opreme Adidas planira da zatvori visoko-tehnološke robotizovane fabrike u Njemačkoj i SAD i da prebaci dio tehnologije u Aziju.

Kompanija "Alumina" dobila pozitivno mišljenje nezavisnog revizora

ZVORNIK - Kompanija "Alumina" iz Zvornika dobila je pozitivno mišljenje nezavisnog revizora koji je kontrolisao finansijske izvještaje ovog privrednog društva u 2016. godini, saopštila je danas Služba za odnose s javnošću ove kompanije.

Kineske fabrike posustale u aprilu

PEKING - Proizvodnja u kineskim fabrikama i radionicama naglo je posustala u aprilu zbog pooštravanja uslova kreditiranja u drugoj najvećoj ekonomiji svijeta, ali i zbog slabije tražnje, pokazuju danas objavljeni podaci.

Najčitanije