Facebook

Postoji mogućnost da saznate da li su hakeri objavili vaše podatke

Postoji mogućnost da saznate da li su hakeri objavili vaš broj telefona u javnosti - potrebno je da odete na sajt haveibeenpwned.com, na kojem je spisak svih brojeva telefona koji su procurili, prenio je londonski Independent.

Na internetu osvanuli lični podaci pola milijarde korisnika Facebooka

Na internetu su u subotu osvanuli lični podaci više od pola milijarde korisnika Facebooka, što je ukazalo na poteškoće ove kompanije da čuva osjetljive informacije, javlja Bloomberg.

Reporteri bez granica tužili Facebook u Francuskoj zbog govora mržnje

Organizacija "Reporteri bez granica" (RSF) podnijela je tužbu protiv američkog tehnološkog giganta Facebook u Francuskoj zbog govora mržnje i netačnih informacija, saopšteno je danas iz RSF-a.

Eskalacija spora, Facebook ne prenosi vijesti u Australiji

SIDNEJ - Facebook je danas blokirao informativne sadržaje na svojim stranicama u Australiji u dramatičoj eskalaciji spora s vlastima povodom plaćanja za prenošenje sadržaja.

Facebook: Suspendovaćemo politička djelovanja na mreži

SAN FRANCISKO - Kompanija Facebook je saopštila danas da će zaustaviti sve korisnike koji žele da se bave političkim djelovanjem najmanje do kraja prvog kvartala ove godine.

Full Fact izvještaj: Izazovi prilikom provjere istinitosti informacija

Full Fact, britanska nezavisna, dobrotvorna organizacija za provjeru činjenica i Facebookov nezavisni partner u borbi protiv lažnih vijesti, sprovela je istraživanje o glavnim izazovima s kojima se suočavaju fact-checkeri širom svijeta prilikom otkrivanja i provjere tvrdnji koje su plasirane online.

Merkelova blokade Trampovih naloga smatra problematičnim

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel smatra da su zabrane koje su Twitter i druge društvene mreže uvele američkom predsjedniku Donaldu Trampu problematične, pošto su sloboda govora i mišljenja ljudska prava od najvećeg značaja.

Facebook privremeno blokirao stranicu Srbi za Trampa

VAŠINGTON - Organizacija "Srbi za Trampa" objavila je da im je društvena mreža Facebook blokirala stranicu na 30 dana.

Fejsbuk i Instagram produžili zabranu Trampu još dve nedjelje

Fejsbuk i Instagram produžiće zabranu za naloge američkog predsjednika Donalda Trampa na najmanje naredne dvije nedjelje dok se ne završi prenos vlasti u SAD, saopštio je danas direktor kompanije Fejsbuk Mark Zakerberg.

Facebook optužuje Apple da će novim ajfonom smrviti mala preduzeća

"Fejsbuk" je započeo još jedan napad na "Epl" tvrdnjom da će najavljeno unapređenje ajfona, pod velom zaštite privatnosti korisnika, "ubiti" mala preduzeća, a povećati profite elektronskog giganta.

Najčitanije