Facebook

Predaće se policiji ako dobije dovoljan broj lajkova na Facebooku

Bjegunac Hoze Sims postigao je dogovor sa američkom policijom da se preda vlastima ukoliko dovoljan broj korisnika društvene mreže Facebook bude "lajkovao" njegovu potjernicu.

Facebook pooštrava pravila Live prenosa

Facebook pooštrava pravila lajv prenosa za svoje korisnike uoči sastanka svjetskih lidera u cilju suzbijanja onlajn nasilja nakon masakra u Krajstčerču.

Kako sakriti Facebook objave?

Ako vam treba mala pauza od znatiželjnih očiju drugih članova Facebooka, postoji nekoliko metoda kako možete da ih izbjegnete.

Facebook ima redizajniran Messenger, u pripremi i desktop aplikacija

Počela je Facebook-ova F8 konferencija za developere, a za početak popularna kompanija ima nekoliko zanimljivih vijesti koje se tiču Messenger servisa.

Facebook će do kraja vijeka imati pet milijardi mrtvih profila

Prema najnovijem istraživanju sa univerziteta Oxford, Facebook bi do kraja vijeka, uzmemo li u obzir dosadašnji rast društvene mreže, imati pohranjen vrlo važan dio ljudske istorije, prenosi Guardian.

Facebook odlučno ulazi u borbu s "testovima ličnosti"

Prošlo je više od godinu dana od skandala s "Cambridgeu Analyticom" koji je pogodio Facebook, a najveća društena mreža sada se svim silama trudi da zaštiti korisničke informacije svojih klijenata.

Facebook prekršio zakon o privatnosti podataka

OTAVA - Kompanija "Facebook" ozbiljno je prekršila kanadski zakon o privatnosti i nije preuzela odgovornost za zaštitu ličnih podataka građana, izjavio je kanadski državni komesar za privatnost Danijel Terijen.

Facebooku zbog kršenja privatnosti prijeti kazna od pet milijardi dolara

Facebook bi uskoro mogao platiti kaznu koja bi mogla doseći iznos od pet milijardi dolara.

Potrebno klinički klasifikovati zavisnost od interneta

Nakon istraživanja koje sugeriše da društvene mreže kao što su Twitter, Instagram i Facebook potencijalno oštećuju mentalno zdravlje djece i mladih, članovi britanskog parlamenta su predložili da se zavisnost od društvenih mreža klinički definiše i klasifikuje kao bolest.

Facebook priznao da je bez dozvole prikupljao kontakte korisnika

Facebook je priznao da je bez dozvole prikupio imejl kontakte 1,5 miliona korisnika, javlja CNN.

Najčitanije