Facebook

Tramp primio Cukerberga, u Kongresu oštri prema Facebooku

VAŠINGTON - Izvršni direktor Facebooka Mark Cukerberg sastao se sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, nakon što su ga poslanici američkog Kongresa oštro ispitivali o propustima te društvene mreže u zaštiti privatnosti korisnika.

Facebook predstavio Portal TV, dodatak za vaš televizor

​Facebook je objavio novi hardver i još jednog člana Portal porodice. U pitanju je Portal TV, dodatak za vaš televizor uz pomoć kojeg možete da veoma lako razgovarate i da se vidite sa vama dragim osobama.

Facebookova kriptovaluta ne može u Evropu

PARIZ - Facebookova kriptovaluta libra ne može biti puštena u opticaj u Evropi dok postoji zabrinutost zbog autonomije te kompanije, sistemskih finansijskih rizika i zloupotrebe njene dominantne pozicije na tržištu, rekao je danas francuski ministar finansija Bruno le Mer.

Stiže Facebook aplikacija za pronalaženje srodne duše

​Prva stranica za online dating u svijetu Match.com pojavila se još davne 1995. godine, popularni Tinder lansiran je 2012. godine, a postoji podatak da je danas svaki treći brak počeo upoznavanjem online.

Zbog lajka "guraju" djecu u kandže pedofila

BANJALUKA - Iako nema preciznih podataka o tome koliko fotografija djece iz Republike Srpske završi na sajtovima za pedofile, takve pojave nisu rijetkost, zbog čega policija apeluje na roditelje da ne objavljuju i ne šalju slike mališana putem interneta, pogotovo one bez odjeće, jer to predstavlja veliki bezbjednosni problem.

Facebook i Instagram blokirali neonacističke naloge u Italiji

Na društvenim mrežama Facebook i Instagram danas su blokirani nalozi dvema italijanskim neo-nacističkim grupama i pojedinim njihovim članovima, jer su prekršili pravilo neširenja mržnje, saopštila je kompanija Facebook u čijem vlasništvu je i Instagram.

Facebook potvrdio: Izloženi telefonski brojevi stotina miliona ljudi

Facebook je potvrdio da su telefonski brojevi stotina miliona korisnika ove društvene mreže bili ostavljeni na nezaštićenom serveru.

Facebook ukida softver za prepoznavanje lica

​Facebook je saopštio da ukida softver za prepoznavanje lica za identifikaciju lica prijatelja na fotografijama koje su postavili na zidu korisnika koji im automatski sugeriše da ih "taguje".

Facebook razmišlja o sakrivanju broja lajkova

Facebook bi mogao uskoro započeti fazu analiziranja i testiranja na osnovu koje će odlučiti da li bi trebao početi sakrivati broj lajkova ili ne.

Varao ljude s lažnih Facebook profila

ŽIVINICE - Protiv Mensura Hodžića iz Živinica Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu jer je početkom godine napravio lažni profil atraktivne žene na Facebooku, sa kojeg je dodavao razne ljude i nasumično u njihovim "prijateljima" birao ljude te pravio i njihove lažne, "klonirane" profile sa kojih ih je lažnim predstavljanjem navodio da uplaćuju novac.

Najčitanije