Facebook

Facebook pokreće aplikaciju za upoznavanje u Evropi

Kompanija Facebook je saopštila u srijedu uveče da pokreće aplikaciju za upoznavanje Facebook Dating u 32 evropske zemlje.

Irska služba pokrenula istragu protiv Facebooka

Irska Služba za zaštitu podataka korisnika (DPC) pokrenula je danas dvije istrage protiv kompanije Facebook, nakon što izrazila zabrinutost zbog upravljanja ove društvene mreže dječjim ličnim podacima na Instagramu.

Facebook uklonio Trampovu objavu o virusu korona

Facebook je izbrisao objavu u kojoj je predsjednik SAD Donald Tramp tvrdio da je kovid 19 "manje smrtonosan" od gripa.

Prijavljen da je pravio lažne naloge na Facebooku i varao građane

MODRIČA – Policija u Modriči podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini protiv S.P. iz ove opštine zbog sumnje da je pravio lažne naloge na Facebooku u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Facebook uklonio Trampovu objavu o koroni zbog dezinformacija

VAŠINGTON - Facebook je uklonio jedan od postova predsjednika SAD Donalda Trampa zbog kršenja pravila te platforme o dezinformacijama o virusu korona, javljaju američki mediji.

Facebook obrisao više od 6,500 militarizovanih grupa i stranica

Facebook je obrisao više od 6,500 stranica i grupa povezanih sa militarizovanim društvenim pokretima, otkako je kompanija najavila da će izvršiti akciju protiv takvih ljudi na svojoj platformi.

Facebook uklanja zdravstvene grupe zbog dezinformacija

Facebook neće više preporučivati korisnicima određene zdravstvene grupe na toj društvenoj mreži, saopštio je ovaj gigant u nastojanju da spriječi dezinformacije koje kruže u takvim grupama.

"Fejsbuk" plaća korisnicima da privremeno deaktiviraju nalog

EMENLO PARK - Kompanija "Fejsbuk" navodno će platiti pojedinim korisnicima da na neko vrijeme prestanu koristiti tu društvenu mrežu.

Facebook i Instagram korak bliže spajanju, testira se nova opcija

Korisnici društvene mreže Instagram već neko vrijeme mogu da dijele svoje storije i na svom Facebook nalogu. Sada je učinjen još jedan korak ka spajanju ove dvije platforme.

Facebook pravi naočare za sluh kao mačkin

Budućnost tehnologije Facebook vidi u AR tehnologiji (Augmented reality– proširena stvarnost), a naučnik Majkl Abraš i njegov tim FRL Research (od ranije poznati kao Facebook Reality Labs) su detaljno objasnili pojam "perceptual superpowers" (Perceptivne supermoći).

Najčitanije