Facebook

Facebook ove godine uklonio 5,4 milijarde lažnih profila

NJUJORK - "Facebook" je od početka ove godine ugasio 5,4 milijarde lažnih profila/računa na svojoj platformi, što je mnogo veća brojka od 2,5 milijarde mjesečno aktivnih korisnika.

Facebook sprema Facebook Pay

​Facebook je upravo najavio Facebook Pay, novi vid servisa za plaćanje koji će raditi na Messenger, Instagram, WhatsApp i Facebook aplikacijama.

Facebook i YouTube brišu sadržaj kako bi pomogli Trampu

Facebook i YouTube najavili su da će čistiti sav sadržaj i postove koji uključuju riječ "Ukrainegate", odnosno koji upućuju na sagu između Ukrajine i američkog predsjednika Donalda Trampa.

I Kalifornija istražuje Facebook

VAŠINGTON - Kalifornija istražuje otkrivanje korisničkih podataka kompanije Facebook kompaniji Kembridž Analitika i drugim partnerima, otkrile su vlasti te američke savezne države, koje zahtijevaju da gigant društvenih medija odgovori na sudski poziv.

"Poslovni model Facebooka ili Google-a je zlostavljanje!"

Poznati uzbunjivač i aktivista Edvard Snouden, koji je 2013. godine objavio tajne podatke američke Nacionalne bezbjednosne agencije o prisluškivanjima u nadziranjima širom svijeta, obratio se, u ponedjeljak, učesnicima konferencije Web Summit u Lisabonu.

Facebook ima novi logo - pogledajte kako izgleda

Facebook je svoje postojanje započeo kao aplikacija. Sada, 15 godina kasnije, kompanija nudi brojne proizvode koji ljudima pomažu da se povežu sa prijateljima i porodicom, ali i prošire svoj posao.

Facebook pokreće novi odjeljak sa vijestima

Facebook uvodi "Karticu za vijesti", novi odjeljak u svojoj mobilnoj aplikaciji koji će prikazivati naslove vijesti koje su izabrali novinari, a agencijama će biti plaćeno za taj materijal.

Četiri osobe poginule u neredima zbog objave na "fejsbuku"

DAKA - Najmanje četiri osobe su poginule, a desetine su povrijeđene kada je policija otvorila vatru na jugu Bangladeša kako bi rastjerala više stotina muslimana koji su protestovali zbog objave na društvenim mrežama u kojoj se navodno vrijeđa muslimanski prorok Muhamed, saopštila je policija.

Facebookova "libra" okupila 21 kompaniju

Projekat izdavanja Facebookove digitalne valute libre okupio je 21 kompaniju, uključujući Uber i Spotify, pokazuje povelja o osnivanju Libra association, objavljena nakon prvog sastanka u Ženevi.

Kako koristiti Tinder a da to ne vide vaši prijatelji na Facebooku

Postoji puno razloga zašto korisnici Tindera žele malo diskrecije, ali čini se da Facebook tome definitivno ne pomaže. Tim rečeno, postoji način kako zaobići Facebook pri prijavi na popularnu aplikaciju.

Najčitanije