Facebook

Facebook počeo sa širenjem novog updatea

Facebook je još prije Nove godine najavio korisnicima da će im pružiti novi, brži i bolji izgled, koji će biti dostupan uz dark mode.

Neovlašteno pristupili Facebooku pa ukrali 200 KM

TREBINJE - Policijskoj stanici Nevesinje jedno lice je prijavilo da mu je nepoznata osoba neovlašteno pristupila profilu na društvenoj mreži Facebook, te u ime vlasnika profila tražila od prijatelja da joj pošalju bankovnu karticu sa obje strane, što je jedan od njih i učinio, nakon čega mu je sa kartice otuđeno 200 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Na Facebooku napisao da ima koronu i da želi zaraziti ostale

BIHAĆ - Pripadnici Policijske stanice u Bihaću priveli su 25-godišnjeg muškarca zbog toga što je uznemiravao javnost pisanjem poruke preko društvenih mreža i protiv njega je podnesena prekršajna prijava.

Facebook i Instagram smanjili brzine protoka video sadržaja

Kompanija Facebook objavila je da je u cilju izbjegavanja zagušenja Interneta u Evropi, privremeno smanjila brzine protoka video sadržaja na svojim društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Facebook greškom uklanjao korisne informacije

Facebook je pronašao veliku grešku kada su u pitanju filteri za lažne vijesti, zbog koje su mnogi linkovi sa korisnim informacijama bili zabranjeni za dijeljenje.

Facebook redizajnirao web stranicu, dodao tamnu temu

Facebook je prije tri mjeseca, odnosno 8. decembra prošle godine obavijestio da sprema redizajn svoje web stranice i uvođenje tamne teme.

Australijski regulator privatnosti tužio Facebook

Australijski regulator privatnosti podnio je tužbu protiv Facebooka, optužujući društveni medijski gigant zbog dijeljenja ličnih detalja više od 300.000 ljudi, bez njihovog znanja.

"Facebook" zatvorio kancelariju u Londonu

LONDON - Kompanija "Facebook" zatvorila je kancelariju u Londonu nakon što je kod jednog radnika utvrđen virus korona, piše list "Indipendent".

Facebook omogućio opciju za pravljenje 3D slike

​Društvena mreža Facebook omogućila je svim korisnicima da fotografije pretvore u živopisne 3D slike.

Facebook se pridružuje borbi protiv virusa korona

Kompanija Facebook će besplatno emitovati reklame Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) najavio je danas Mark Cukerberg, osnivač i vlasnik kompanije.

Najčitanije