Facebook

Facebook i Instagram prate korisnike čak i kada im se kaže da to ne rade

Kada posjetite veb sajt koji ste vidjeli na Facebooku i Instagramu, vjerovatno ste primijetili da niste preusmjereni na pretraživač po vašem izboru, već na pregledač u aplikaciji.

Novi malver koristi LinkedIn kako bi inficirao naloge Facebook korisnika

Istraživači kompanije WithSecure (ranije F-Secure) otkrili su detalje nove spear fišing kampanje koja cilja Facebook poslovne naloge. Kampanja je aktivna bar od jula 2021.

Neovlašteno snimili razgovor o policiji i objavili na Facebook

​GRADIŠKA - Mladen D., Srđan B. i Dragan S. svi iz Gradiške osumnjičeni su da su neovlašteno snimali razgovor o policiji sa jednom osobom te ga objavili na društvenoj mreži, potvrđeno je za "Nezavisne novine".

Dvojnik Kijanua Rivsa dobio presudu protiv Facebooka

Markos Dživs, Brazilac koji likom neodoljivo podsjeća ne Kijanua Rivsa, dobio je presudu protiv Facebooka nakon što mu je kompanija ugasila korisnički nalog.

Prijavljen jer je prijetio uredniku magazina Buka

BANJALUKA - Banjalučka policija prijavila je tužilaštvu Marka.G. jer je sa Facebook profila postavio neprimjerene komentare na stranici magazina "Buka", čime je uputio ozbiljne prijetnje oštećenom Aleksandru Trifunoviću, uredniku ovog magazina.

Facebook planira veliki redizajn kako bi se takmičio sa TikTok-om

Facebook radi na velikom redizajn glavnog fida koji bi značajno isticao preporučeni sadržaj, kreatore i ljude koje korisnik ne prati.

Broj ljudi koji svakodnevno koriste Facebook ponovo raste

U prvom kvartalu ove godine, koji je završen u martu, broj dnevnih aktivnih korisnika ove gigantske društvene mreže porastao je na 1,96 milijardi sa 1,93 milijarde koliko su imali u prethodnom kvartalu, saopštila je kompanija juče.

Ukoliko vam stižu lažna Faceboook upozorenja, ne nasijedajte na njih

Istraživači sajber bezbjednosti iz firme Abnormal Security upozorili su na fišing napade na korisnike Facebooka, koji za cilj imaju krađu lozinki od korisnika društvene mreže, uključujući administratore Facebook stranica.

Meta navodno sprema Zuck Bucks tokene

Iako djeluje da je američka kompanija Meta odustala od svoje kriptovalute Diem, kompanija i dalje istražuje finansijske proizvode, prenosi Financial Times u svom najnovijem izvještaju. Prenosi se da Meta ima nekoliko opcija, a jedna od njih je i virtuelna valuta koju zaposleni u ovoj matičnoj kompaniji Facebooka i Instagrama počeli da nazivaju "Zuck Bucks".

Facebook želi da objavljujete Reels i iz aplikacija koje nisu Instagram

​Kompanija je predstavila novu funkciju "dijeljenja na Reels" (sharing to Reels) kako bi omogućila korisnicima aplikacija trećih strana da objavljuju direktno na Instagram Reels.

Facebook Messenger dobija poboljšanja

Za one koji koriste Facebookovu platformu za razmjenu poruka, stižu lijepe vesti. Prema navodima kompanije Meta, u čijem je vlasništvu Facebook, Messenger dobija ažuriranje u vidu prečica.

Sud odlučio: Pod ovim uslovima Rusi mogu da koriste Facebook i Instagram

Građani Rusije mogu da koriste Facebook i Instagram ukoliko na tim mrežama ne sprovode ekstremističke aktivnosti, odlučio je Tverski sud u Moskvi.

Facebook i Instagram u Rusiji "zabranjene organizacije"

Rusko medijsko regulatorno telo Roskomnadzor je utvrdilo posljedice odluke o proglašavanju kompanije Meta, vlasnice Facebooka i Instagrama, za ekstremističku organizaciju i propisalo medijima kako moraju da se ponašaju u slučaju korišćenja njihovih logotipa.

Sud u Rusiji zabranio Facebook i Instagram

​Kao što je ranije nagoviješteno, Rusija je sada i formalno zabranila rad Facebook i Instagram društvenih mreža.

Problemi za one koji nisu aktivirali Facebook Protect opciju?

Početkom marta, gomila korisnika Facebooka dobila je misteriozni e-mail nalik na neželjenu poštu pod naslovom "Vaš nalog zahtjeva naprednu bezbjednost od Facebook Protect-a" i u kojoj im je rečeno da moraju da uključe funkciju Facebook Protect (što su mogli da urade pritiskom na vezu u e-poruci) do određenog datuma, ili bi im se zaključao nalog.

Najčitanije