Facebook

Facebook prati korisnike koji prijete zaposlenima i samoj kompaniji

Facebook aktivno prati da li se na ovoj društvenoj mreži pojavljuju prijeteći komentari upućeni zaposlenima i osoblju kompanije.

Facebooku zabranjeno da gomila podatke o korisnicima

BERLIN - Njemačka antimonopolska agencija zabranila je društvenoj mreži "Facebook" da kombinuje podatke o korisnicima iz različitih izvora.

Facebook greškom blokirao slike statua za promociju izložbe

Uprava američke društvene mreže Facebook saopštila je danas da je greškom zabranila Muzeju umjetnosti i istorije u Ženevi da koristi slike statua kao dio promocije predstojeće izložbe.

Facebook slavi rođendan

Društvena mreža Facebook danas slavi 15 godina od nastanka.

Facebook zaposlio svoje najoštrije kritičare

Facebook je zaposlio svoje kritičare, aktiviste za zaštitu privatnosti korisnika. Riječ je stručnjacima koji su bili među najglasnijim kritičarima Marka Zakerberga. Da li Facebook želi da unaprijedi svoj odnos prema korisnicima ili pokušava da ućutka kritičare?

Naučnici savjetuju: Deaktivirajte Facebook i sačuvajte mentalno zdravlje

Deaktiviranje Facebooka na samo četiri nedjelje može da dovede do poboljšanja mentalnog zdravlja ljudi, pokazuje nova studija.

Facebook ukinuo 783 lažna profila povezana sa Iranom

NJUJORK - Kompanija Facebook saopštila je danas da je na toj društvenoj mreži ukinula 783 stranica, naloga i grupa povezanih sa Iranom zbog "koordinisanog neautentičkog ponašanja", a riječ je o lažnim profilima otvorenim s namjerom da se poremete politika i izbori.

Facebook plaća tinejdžerima za pristup privatnim telefonima

Facebook je pokrenuo program u okviru kojeg prikuplja privatne podatke od plaćenih dobrovoljaca, a proces traje već tri godine. Ciljna grupa obuhvata korisnike od 13 do 25 godina, koji su u zamenu za podatke dobijali po 20 dolara mesečno, a od njih se očekivalo samo da na svoje uređaje instaliraju aplikaciju Facebook Research.

Facebook pooštrava propise o političkim reklamama u EU

BRISEL - Kompanija Facebook saopštila je danas da pooštrava propise o političkim reklamama u Evropskoj uniji uoči izbora za Evropski parlament, zakazanih za maj, u najnovijem pokušaju da se izbori sa dezinformisanjem i poveća transparentnost na svojim platformama.

Facebook gasi Moments foto aplikaciju

​Da li koristite Facebook Moments, aplikaciju za manipulisanje i djeljenje vaših fotografija sa društvenih mreža? Ako ste odgovorili negativno, vaše mišljenje se poklapa sa većinom korisnika Facebook-a. Upravo to je i razlog zašto je ova kompanija najavila gašenje Moments aplikacije, a taj trenutak desiće se 25. februara.

Najčitanije