Facebook

Polovina zaposlenih u Fejsbuku radiće od kuće

LONDON - Generalni direktor Fejsbuka Mark Zukenberg najavio je da očekuje da će u narednih deset godina oko 50 odsto zaposlenih te kompanije obavljati svoje poslove od kuće.

Ostvarena najveća vrijednost Facebook-a u istoriji uvođenjem "Shops-a"

Facebook je ove sedmice predstavio Facebook Shops, a ta online trgovina unutar same društvene mreže mogla bi im donijeti 30 milijardi dolara prihoda.

Facebook kupuje Giphy za 400 miliona dolara

Facebook je objavio da kupuje popularnu aplikaciju za pravljenje i dijeljene GIF animacija, Giphy. Cijena po kojoj će ova kompanija biti prodata Facebooku iznosi 400 miliona dolara. Vijest o ovoj akviziciji prvi je objavio "Axios".

Facebook uklonio više od devet miliona objava s govorom mržnje

Kompanija Facebook izvijestila je o naglom porastu broja uklonjenih postova u kojima se promovišu nasilje i govor mržnje, što pripisuju poboljšanjima tehnologije za automatsko prepoznavanje teksta i slike, prenosi The Guardian.

Facebook i YouTube obrisali teorije zavjere o virusu korona

Nekoliko stranica, grupa i pojedinaca ili njihovih videa izbrisano je sa Facebook i YouTube platformi zbog širenja neistina od virusu korona.

Radnici Facebooka do kraja godine rade od kuće

Američki tehnološki gigant Facebook saopštio je da će dozvoliti svojim radnicima da do kraja godine rade od kuće pošto je američka administracija zbog pandemije virusa korona produžila blokadu.

Kako obrisati istoriju lokacije na Facebooku

Facebookova aplikacija na vašem pametnom telefonu vjerovatno pohranjuje hrpu podataka o tome kamo se krećete i gdje boravite.

Facebook preusmjerio 2 milijarde korisnika na SZO

SAN FRANCISKO - Facebook je saopštio da je preusmjerio preko 2 milijarde svojih korisnika, gotovo ukupan broj, na sajtove državnih organa zdravlja i Svjetske zdrastvene organizacije u cilju podrške kampanji protiv lažnih vijesti o pandemiji Covid-19.

Facebook dodao novu opciju "pažnja" i "kucajuće srce"

Epidemija virusa korona definitivno je dovela do povećanja izolovanosti i usamljenja velikog broja ljudi, s obzirom da je u većini zemalja svijeta na snazi mjera ograničenog kretanja i samoizolacije, kako bi se spriječilo širenje epidemije.

Facebook pokreće aplikaciju za igre dok traje epidemija

Facebook želi iskoristiti povećanje potrošnje za kućnu zabavu tokom epidemije Covid-19 lansiranjem aplikacije za igranje, izvještava New York Times.

Najčitanije