Facebook Messenger

Pao Facebook Messenger

Svjetski mediji prenose da aplikacija društvene mreže Facebook Messenger od ranih jutarnjih sati ne radi.

Facebook Messenger će uskoro prepoznavati poruke koje stižu od botova

Prema najnovijim izveštajima, Facebook testira sistem koji će moći da prepozna da li su direktne poruke (DM) došle od osobe koja je prava. Kompanija je sada i potvrdila da radi na ovoj funkciji.

Facebook Messenger dobija automatsko prevođenje poruka

Korisna opcija, a koja već neko vrijeme omogućava automatsko prevođenje komentara na platformi Facebook, stiže i na Messenger.

Facebook Messenger dobija video reklame koje se automatski puštaju

Facebook je izgleda odlučio da kompanijin Messenger servis nema dovoljno elemenata, pa je u aplikaciju za čatovanje dodao video reklame koje se automatski puštaju. Pristizanje funkcije korisnicima je već započelo, a može proći određeno vrijeme dok svi ne počnu da je primjećuju.

Aplikacije koje nude odličan kvalitet poziva

Ma koliko da su telefoni napredovali posljednjih godina, kvalitet poziva, to jest zvuka, nije u jednoj mjeri ispratio ovaj progres.

Messenger omogućava slanje videa i fotografija od 360 stepeni

Facebook donosi novo ažuriranje u svoju Messenger aplikaciju, koja korisnicima omogućava da drugima šalju fotografije od 360 stepeni i HD video.

Apel Facebooku: Povucite aplikaciju za djecu

Više od 100 stručnjaka koji se bave djecom apelovalo je na društvenu mrežu Facebook da povuče aplikaciju namijenjenu djeci mlađoj od 13 godina.

Facebook Messenger Lite instaliran preko 100 miliona puta

Facebook je Messenger Lite aplikaciju objavio u oktobru prošle godine, a prvo je bila dostupna na tržištima u razvoju, gdje se pokazala kao uspješna. Kompanija je kasnije proširila dostupnost aplikacije globalno, a sada se može pohvaliti sa preko 100 miliona Messenger Lite instalacija.

Facebook uvodi oglase i na Messenger

Nakon što je Facebook svoju mobilnu aplikaciju razdvojio u dvije - Facebook i Messenger, sad su odlučili iskoristiti Messenger kao još jedan kanal za plasiranje oglasa.

Facebook Messenger sada ima 1.2 milijarde korisnika

Kompanija Facebook u srijedu je saopštila da Facebook Messenger sada ima 1.2 milijarde korisnika u svijetu, što je 700 miliona korisnika više u odnosu na podatke iz 2014. godine.

Najčitanije