Fadil Novalić

Novalić: Ostao bih premijer ako bi se dogovorila skladna koalicija

SARAJEVO - Federalni premijer Fadil Novalić izjavio je za bh. izdanje “Večernjeg lista” da nije isključeno da odradi još jedan mandat na čelu Vlade FBiH.

Novalić: Nećemo dozvoliti da se "Aluminij" ugasi

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, je po okončanju sjednice entitetske vlade poručio da se neće dozvoliti da se mostarski "Aluminij" ugasi.

Novalić: Stvorili smo sve pretpostavke da se nastavi s gradnjom autoputa

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić naglašava da je Vlada FBiH u ovom mandatu uspjela ostvariti rast prihoda za 24 posto, a da je prvi put akumuliranu dobit javnih preduzeća i sredstva naplaćena po osnovu klirinškog duga Ruske Federacije u ukupnom iznosu od gotovo 289 miliona KM usmjerila u važne infrastrukturne projekte.

Bevanda demantuje Novalića: FBiH nije oštećena za 32 miliona KM

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda poručio je danas federalnom premijeru Fadilu Novaliću da je "prešao svaku mjeru", tvrdeći da je Federacija BiH (FBiH) oštećena za 32 miliona KM godišnje kada je riječ o prihodima na ime putarine.

Novalić: FBiH oštećena za 32 miliona godišnje od putarina

SARAJEVO - Zbog Odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od putarine za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva, koju je Upravni odbor uprave za indirektno oporezivanje donio u julu ove godine Federacija BiH oštećena je za 32 miliona KM na godišnjem nivou i to samo od putarina - ističe federalni premijer Fadil Novalić.

Novalić za "Nezavisne": Topli obrok nismo ukinuli, samo smo ga oporezovali

Nismo ukinuli topli obrok, mi smo ga oporezovali, a to je bitna razlika, kaže u blic intervjuu za "Nezavisne" Fadil Novalić, premijer Federacije BiH.

Povećane najniže penzije u FBiH

SARAJEVO - Vlada FBIH donijela je odluku o povećanju najnižih penzija u FBiH za 3,1 odsto, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Novalić: Fokus Vlade FBiH donošenje novih zakonskih rješenja

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić istakao je danas u razgovoru sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da će u fokusu djelovanja federalne Vlade u narednom periodu biti donošenje novih zakonskih rješenja zacrtanih u Reformskoj agendi, kao što su zakon o porezima i doprinosima i zakon o porezu na dohodak.

Novalić i Vigemark: Od posebnog značaja deblokada rada federalnog parlamenta

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark saglasili su se danas da je od posebnog značaja aktiviranje rada federalne Vlade i deblokada rada Parlamenta FBiH, te izrazili nadu da će to uskoro biti riješeno.

Novalić: Predložiću da se o imenovanjima ne govori do kraja mandata

MOSTAR - Premijer FBiH Fadil Novalić /SDA/ spreman je ponuditi partnerima u Vladi FBiH iz SBB-a i HDZ-a BiH da se do kraja njihovog mandata uopšte ne razgovara o imenovanjima, već da se fokus stavi samo na rješavanje problema građana, imajući u vidu da su trenutno na Vladi zakočene 164 odluke.

Najčitanije