Fadil Novalić

Novalić: Kontratužbe između entiteta posljedice turbulentnog vremena

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da su tužbe i kontratužbe između FBiH i Republike Srpske posljedice turbulentnog vremena od izbora do formiranja vlasti, ali da sa predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem intenzivno sarađuje.

Novalić: Problem u vezi sa raspodjelom PDV-a riješiti vansudskim poravnanjem

SARAJEVO - Premijer FBiH Fadil Novalić rekao je da mu nije drago što je njegova vlada izabrala put kontratužbe protiv Republike Srpske zbog nesuglasica u vezi sa raspodjelom prihoda od PDV-a, ali da se nada da će problem biti riješen vansudskim poravnanjem.

Mektić i Novalić razgovarali o migrantskoj situaciji u BiH

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem sa kojim je razgovarao o saradnji i podršci u upravljanju migrantskom situacijom u BiH.

Novalić: Vlade RS i FBiH opredijeljene da se ubrza ekonomski rast

SARAJEVO - Vlade Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH), usvajanjem dokumenta Zajednička socio-ekonomska reforma za period od 2019. do 2022. godine, šalju poruku da su opredijeljene za reforme u ovoj oblasti, s ciljem ubrzanja ekonomskog rasta i poboljšanja životnog standarda građana, izjavio je danas federalni premijer Fadil Novalić.

Novalić i Tulumović o infrastrukturnim projekti

TUZLA - Premijer Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović razgovarali su danas u Tuzli o prioritetima rada Vlade tog kantona, naglašavajući da federalna Vlada može biti od koristi u ralizaciji energetskih projekata i Bloka sedam Termoelektrane Tuzla i jačanju putnih komunikacija, posebno na Koridoru "Pet ce".

"Aluminij" će sigurno raditi, ali u drugom formatu

​MOSTAR - Mostarski "Aluminij" će sigurno nastaviti raditi, s tim da će morati promijeniti poslovni format, poručio je Fadil Novalić, predsjednik Vlade FBiH, nakon sjednice i sastanka s predstavnicima radnika.

Sindikat policije podnio krivičnu prijavu protiv Novalića i pet direktora banaka

SARAJEVO - Sindikat službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH (FBiH) podnio je danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo krivičnu prijavu protiv premijera ovog entiteta Fadila Novalića i još pet lica, direktora poslovnih banaka, zbog neizvršenja sudske odluke u vezi sa obustavljanjem isplata po pravosnažnim i izvršnim tužbama.

EBRD zainteresovana za sufinansiranje tri dionice Koridora "5C"

SARAJEVO - Direktor tima za infrastrukturu u Evropi pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) Suzan Geranson rekla je danas u Sarajevu da je EBRD zainteresovana za sufinansiranje dionica auto-puta na Koridoru "5C".

Novalić: Koliko su mediji slobodni, toliko je demokratije u društvu

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić čestitao je Svjetski dan slobode medija novinarima i medijskim kućama u BiH, ističući da stepen medijske slobode ukazuje koliki je nivo demokratije dosegla neka zemlja.

Novalić odgovorio Dodiku: Svako oružje jeste za ne daj Bože

SARAJEVO - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić komentarisao je jučerašnju izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o namjenskoj industriji gdje je rekao da navodno postoje informacije o ilegalnom planu prozivodnje oružja i municije u fabrikama u FBiH.

Najčitanije