Fadil Novalić

Sindikat policije podnio krivičnu prijavu protiv Novalića i pet direktora banaka

SARAJEVO - Sindikat službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH (FBiH) podnio je danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo krivičnu prijavu protiv premijera ovog entiteta Fadila Novalića i još pet lica, direktora poslovnih banaka, zbog neizvršenja sudske odluke u vezi sa obustavljanjem isplata po pravosnažnim i izvršnim tužbama.

EBRD zainteresovana za sufinansiranje tri dionice Koridora "5C"

SARAJEVO - Direktor tima za infrastrukturu u Evropi pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) Suzan Geranson rekla je danas u Sarajevu da je EBRD zainteresovana za sufinansiranje dionica auto-puta na Koridoru "5C".

Novalić: Koliko su mediji slobodni, toliko je demokratije u društvu

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić čestitao je Svjetski dan slobode medija novinarima i medijskim kućama u BiH, ističući da stepen medijske slobode ukazuje koliki je nivo demokratije dosegla neka zemlja.

Novalić odgovorio Dodiku: Svako oružje jeste za ne daj Bože

SARAJEVO - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić komentarisao je jučerašnju izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o namjenskoj industriji gdje je rekao da navodno postoje informacije o ilegalnom planu prozivodnje oružja i municije u fabrikama u FBiH.

UO UIO se izjasnio o krivičnoj prijavi Novalića protiv Bevande i Milićevićeve

MOSTAR - Upravni odbor Uprave za indirektno (UIO) oporezivanje BiH na zahtjev Tužilaštva BiH izjašnjavao se na današnjoj sjednici o navodima kaznene prijave koju je podnio premijer Federacije BiH Fadil Novalić protiv predsjedavajućeg Upravnog odbora Vjekoslava Bevande i ministra finansija FBiH Jelke Milićević.

Novalić i Nelson o privlačenju stranih investitora

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić i američki ambasador u BiH Erik Nelson razgovarali su danas o stvaranju što povoljnijeg poslovnog okruženja izmjenom zakonskih rješenja, što bi omogućilo veće prisustvo stranih investitora, posebno onih iz SAD.

Novalić: Stiže investicija vrijedna dvije milijarde KM

SARAJEVO - Federalni premijer Fadil Novalić izrazio je zadovoljstvo što je danas Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH odobrio šest odluka u vezi izgradnje Bloka 7 Termoelektrana Tuzla.

Bradara predsjednica, Novalić ostaje premijer?

SARAJEVO - Nakon formiranja Doma naroda FBiH, u tom entitetu ostale su atraktivne fotelje predsjednika i premijera, a kako sada stvari stoje, u predsjedničku bi mogla da sjedne Lidija Bradara (HDZ BiH), dok bi Fadil Novalić (SDA) trebalo da ostane u premijerskoj.

Novalić prekinuo sjednicu zbog neslaganja ministara

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić prekinuo je današnju sjednicu zbog neslaganja ministara SDA sa ministrima SBB-a i HDZ-a o dnevnom redu.

Fadil Novalić za "Nezavisne": Vladi vezane ruke za penzije i plate

Ne bude li budžet Federacije BiH za 2019. godinu usvojen, neće biti moguće isplatiti niti jednu obavezu koja se finansira iz budžeta, a to znači da već u februaru neće biti plata, dodataka, invalidnina. Svi građani koji primaju novac iz budžeta FBiH već u februaru neće ga dobiti, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Fadil Novalić, predsjednik Vlade Federacije BiH.

Najčitanije