Fadil Novalić

Novalić ponudio pomoć Njemačkoj

SARAJEVO – Fadil Novalić, premijer FBiH, pisao je ambasadoru Njemačke u BiH, čiju zemlju su pogodile katastrofalne poplave, ponudivši mu pomoć u angažovanju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Prepiska na suđenju: Hodžić se oslonio na Novalića za dobijanje dozvole za uvoz

SARAJEVO - Na današnjem suđenju Fadilu Novaliću i drugima zbog afere u vezi s nabavkom respiratora, državni tužilac Džermin Pašić je izveo niz dokaza s ciljem potkrepljivanja tvrdnje da su optuženi sinhronizovano djelovali prilikom sporne nabavke te da su bili podijeljeni po ulogama.

Nastavlja se suđenje Novaliću i ostalima u aferi "Respiratori"

SARAJEVO - U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM.

Tužilaštvo: Novalić bio upućen u detalje nabavke respiratora

SARAJEVO - U nastavku suđenja federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima pred Sudom BiH u vezi s nabavkom 100 respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, tužilac Džermin Pašić je izveo materijalne dokaze s ciljem potkrepljivanja tvrdnje da je optuženi Fikret Hodžić sve vrijeme obavještavao Novalića o procesu i detaljima nabavke respiratora iz Kine za potrebe Vlade FBiH.

Novalić: Od 27.000 ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije, danas ih je 7.000

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i zamjenica premijera i federalna ministatka finansija Jelka Milićević danas su razgovarali s novoimenovanom šeficom Misije Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Alinom Iancu.

Skočibušić: Imamo tri slučaja delta soja, moramo ubrzati cjepljenje u FBiH

SARAJEVO - U Vladi FBiH počeo je sastanak o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH, najavljenom četvrtom talasu korona virusa i imunizaciji.

Novalić i Sijarto: Spremnost za nastavak saradnje

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto danas su istakli spremnost za nastavak i unapređenje saradnje u mnogim oblastima privrede, a posebno u oblasti industrije.

Krivokapić i Novalić: Neophodna bolja putna povezanost BiH i Crne Gore

SARAJEVO - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Izneseni dokazi o direktnim pregovorima Novalića i Hodžića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH danas je na suđenju federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ostalim optuženim u vezi sa nezakonitom nabavkom respiratora nastavilo da izvodi dokaze o tome kako su Novalić i vlasnik firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić vodili direktne pregovore o nabavci respiratora.

Na suđenju Novaliću i drugima objavljena prepiska: "Solak ograničen k'o balkon"

SARAJEVO - Na današnjem suđenju premijeru FBiH Fadilu Novaliću i drugima zbog nabavke respiratora, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je iznijelo dio glavnih dokaza iz optužnice.

Najčitanije