Fadil Novalić

Novalić i Tulumović o infrastrukturnim projekti

TUZLA - Premijer Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović razgovarali su danas u Tuzli o prioritetima rada Vlade tog kantona, naglašavajući da federalna Vlada može biti od koristi u ralizaciji energetskih projekata i Bloka sedam Termoelektrane Tuzla i jačanju putnih komunikacija, posebno na Koridoru "Pet ce".

"Aluminij" će sigurno raditi, ali u drugom formatu

​MOSTAR - Mostarski "Aluminij" će sigurno nastaviti raditi, s tim da će morati promijeniti poslovni format, poručio je Fadil Novalić, predsjednik Vlade FBiH, nakon sjednice i sastanka s predstavnicima radnika.

Sindikat policije podnio krivičnu prijavu protiv Novalića i pet direktora banaka

SARAJEVO - Sindikat službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH (FBiH) podnio je danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo krivičnu prijavu protiv premijera ovog entiteta Fadila Novalića i još pet lica, direktora poslovnih banaka, zbog neizvršenja sudske odluke u vezi sa obustavljanjem isplata po pravosnažnim i izvršnim tužbama.

EBRD zainteresovana za sufinansiranje tri dionice Koridora "5C"

SARAJEVO - Direktor tima za infrastrukturu u Evropi pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) Suzan Geranson rekla je danas u Sarajevu da je EBRD zainteresovana za sufinansiranje dionica auto-puta na Koridoru "5C".

Novalić: Koliko su mediji slobodni, toliko je demokratije u društvu

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić čestitao je Svjetski dan slobode medija novinarima i medijskim kućama u BiH, ističući da stepen medijske slobode ukazuje koliki je nivo demokratije dosegla neka zemlja.

Novalić odgovorio Dodiku: Svako oružje jeste za ne daj Bože

SARAJEVO - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić komentarisao je jučerašnju izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o namjenskoj industriji gdje je rekao da navodno postoje informacije o ilegalnom planu prozivodnje oružja i municije u fabrikama u FBiH.

UO UIO se izjasnio o krivičnoj prijavi Novalića protiv Bevande i Milićevićeve

MOSTAR - Upravni odbor Uprave za indirektno (UIO) oporezivanje BiH na zahtjev Tužilaštva BiH izjašnjavao se na današnjoj sjednici o navodima kaznene prijave koju je podnio premijer Federacije BiH Fadil Novalić protiv predsjedavajućeg Upravnog odbora Vjekoslava Bevande i ministra finansija FBiH Jelke Milićević.

Novalić i Nelson o privlačenju stranih investitora

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić i američki ambasador u BiH Erik Nelson razgovarali su danas o stvaranju što povoljnijeg poslovnog okruženja izmjenom zakonskih rješenja, što bi omogućilo veće prisustvo stranih investitora, posebno onih iz SAD.

Novalić: Stiže investicija vrijedna dvije milijarde KM

SARAJEVO - Federalni premijer Fadil Novalić izrazio je zadovoljstvo što je danas Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH odobrio šest odluka u vezi izgradnje Bloka 7 Termoelektrana Tuzla.

Bradara predsjednica, Novalić ostaje premijer?

SARAJEVO - Nakon formiranja Doma naroda FBiH, u tom entitetu ostale su atraktivne fotelje predsjednika i premijera, a kako sada stvari stoje, u predsjedničku bi mogla da sjedne Lidija Bradara (HDZ BiH), dok bi Fadil Novalić (SDA) trebalo da ostane u premijerskoj.

Najčitanije