Fadil Novalić

Afera "respiratori": Novalić, Solak i Hodžić nisu došli na ročište

SARAJEVO - U Sudu BiH danas je počelo ročište premijeru Federacije BiH (FBiH) Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku firme "Srebrena malina" Fikretu Hodžiću zbog nabavke respiratora iz Kine u vrijednosti 10,5 miliona KM, ali se niko od osumnjičenih nije pojavio.

Novalić: Za ublažavanje posljedica pandemije paket od 440 miliona KM

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da je za ublažavanje negativnih efekata pandemije spreman paket od 440 miliona KM direktne podrške iz federalnog budžeta.

Novalić: Palmerov fokus bio na povratku ekonomskim reformama

SARAJEVO – Fadil Novalić, predsjednik Vlade Federacije BiH, kazao je danas da je fokus posjete Metjua Palmera, zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država i specijalnog izaslanika Stejt Departmenta za Balkan, bio povratak BiH ekonomskim reformama.

Višković: Novalić i ja smo rješavali probleme i dok smo imali koronu

SARAJEVO - Fadil Novalić, premijer FBiH, istakao je da mu je drago da su na sastanku sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom dogovorili strategije, a jedna od njih je da će održati budžete po svaku cijenu, da će pokrenuti investicionu potrošnju, i treće, da će donijeti zakone koji će poboljšati poslovno okruženje.

Novalić: Sve bolnice aktivirati kao izolatorijume

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić najavio je da će biti donesena naredba da se sve bolnice aktiviraju kao izolatorijumi za oboljele od virusa COVID-19.

Tužilaštvo BiH se žalilo na ukidanje mjera zabrane Novaliću, Solaku i Hodžiću

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH je u zakonom propisanom roku izjavilo žalbu Krivičnom vijeću Suda BiH protiv odluke sudije za prethodni postupak tog Suda kojim su ukinute mjere zabrane Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretui Hodžiću, u predmetu "Respiratori", a koje su izrečene od strane Suda BiH po službenoj dužnosti, a ne po prijedlogu Tužilaštva BiH.

Novaliću, Solaku i Hodžiću ukinute mjere zabrane

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je mjere zabrane koje su bile određene premijeru FBiH Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku firme "Srebrene maline" Fikretu Hodžiću, koji su osumnjičeni u predmetu "Respiratori".

Fadil Novalić izliječen od virusa korona, napušta bolnicu

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić oporavio se od virusa korona i danas izlazi iz izolatorija u Podhrastovima, potvrđeno je iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Zdravstveno stanje Fadila Novalića stabilno

SARAJEVO - Zdravstveno stanje premijera Federacije BiH (FBiH) Fadila Novalića, koji je obolio od virusa korona, stabilno je i on se subjektivno osjeća bolje, saopšteno je iz federalne Vlade.

Zdravstveno stanje Novalića jutros stabilno

SARAJEVO - Zdravstveno stanje premijera Federacije BiH Fadila Novalića jutros je stabilno, i još uvijek je pod ljekarskim nadzorom i terapijom radi dijagnosticirane upale pluća.

Najčitanije