Fadil Novalić

Sutra počinje suđenje premijeru Federacije

SARAJEVO - U Sudu BiH sutra će početi suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalim optuženim za nabavku spornih respiratora iz Kine u FBiH.

Novalić: Pripremamo prijedlog raspodjele sredstava MMF-a

SARAJEVO - Federacija BiH još nije raspodijelila sredstva MMF-a koja su joj na račun banke uplaćena 3. juna i Vlada Federacije bi na narednoj sjednici trebalo da ponudi rješenje za raspodjelu kantonima i opštinama u paketu, rekao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Višković: Biće raspisan konkurs za prijem novih radnika Elektroprenosa

Premijeri Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Fadil Novalić i Radovan Višković, dogovorili su plan investicija Elektroprenosa BiH za ovu godinu "težak" oko 173 miliona KM, što će, osim novih projekata, omogućiti i stabilno snabdijevanje električnom energijom.

Novalić: Neće biti restriktivnih mjera u slučaju drugog talasa

SARAJEVO - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić rekao je da neće biti restriktivnih mjera ako dođe do drugog vala korona virusa u smislu privredne blokade i zatvaranja.

Predstavnički dom FBiH nije podržao smjenu Novalića i Vlade

SARAJEVO – Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine nakon cjelodnevnog zasjedanja sinoć nije prihvatio zaključak pet poslaničkih klubova kojima se traži od premijera Fadila Novalića i Vlade FBiH da podnesu ostavke.

Gadžo: SBB će glasati za smjenu Vlade FBiH i premijera Novalića

SARAJEVO - Savez za bolju budućnost (SBB) glasaće za smjenu federalne vlade i premijera Fadila Novalića, poručila je poslanik ove stranke u Predstavničkom domu parlamenta FBiH Sanela Prašović Gadžo.

Novalić došao na posao

SARAJEVO - Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, od jutros u sedam sati na svom je radnom mjestu i nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima.

I Washington Post pisao o aferi "Respiratori": BiH poznata po korupciji

Afera "Respiratori" stigla je do mnogih svjetskih medija. Prvi medij koji je pisao o sumnjivoj nabavci kineskih respiratora bio je The New York Times, a ovog puta o hapšenju Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića pisao je i Washington Post.

Osumnjičenima u aferi "Respirator" izrečene mjere zabrane

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je mjere zabrane osumnjičenima u aferi "Respiratori" federalnom premijeru Fadilu Novaliću, te Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću da se međusobno sastaju i kontaktiraju, kao i da se sastaju sa određenim osobama.

Novalić, Solak i Hodžić na slobodi

SARAJEVO - Sud BiH nije prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH da odredi jednomjesečni pritvor za Fadila Novaliča, premijera FBiH, Fahrudina Solaka, suspendovanog direktora FCUZ i Fikreta Hodžića, vlasnika firme "Srebrena malina".

Najčitanije