Fahrudin Radončić

Radončić: Nećemo glasati za imenovanja dok se ne napravi nova većina bez SBB

SARAJEVO – Ministri iz SBB-a neće glasati u Vladi FBiH ni za jedno imenovanje dok se ne napravi nova parlamentarna većina bez ove stranke, kazao je na konferenciji za medije Fahrudin Radončić, lider SBB-a.

Radončić: Džaferović da ode pred građane koji protestuju ili neka da ostavku

SARAJEVO - Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH pozvao je danas bosnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića da podnese ostavku, ako nije u stanju da ode pred građane koji protestuju zbog ilegalnih migranata ili ako ne proglasi pakistanskog ambasadora u BiH personom non grata.

Radončić: SDA danas može predložiti Bošnjaka

SARAJEVO - Fahrudin Radončić (SBB), koji je u utorak podnio ostavku na mjesto ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine, a jutros je prihvatio predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija (SNSD), danas se oglasio potencijalnim scenarijem o tome kako može biti imenovan njegov nasljednik.

Tegeltija zvanično prihvatio Radončićevu ostavku

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija zvanično je prihvatio ostavku Fahrudina Radončića na mjesto ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba.

Stenogram razgovora: Optužbe na račun Džaferovića

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić koji je podnio neopozivu ostavku na tu poziciju istakao je da je bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović objavio saopštenje u kome se ograđuje od njega i njegovih izjava kada je riječ o ambasadoru Pakistana u BiH.

Radončić potvrdio ostavku: Bio sam politički žrtvovan

SARAJEVO - Fahrudin Radončić, ministar bezbjednosti BiH, rekao je novinarima danas da će podnijeti ostavku na mjesto ministra u Vijeću ministara BiH.

Radončić: Istraživanje kriminala nije udar na jedan narod

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić izjavio je danas da je nedopustivo da neko misli da jedan eklatantan kriminal, gdje je neko pokrao i uništio 10,5 miliona KM pomoći, treba da se izvuče na bazi političke vike da je istraživanje korupcije udar na jedan narod.

Radončić: Bezbjednost glavnog tužioca ne smije biti ugrožena

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić potvrdio je danas u Sarajevu da je glavni tužilac BiH Gordana Tadić dobila ozbiljne prijetnje po život, zbog čega je od direktora za Koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića tražio da pojača njenu zaštitu.

Ambasador Poljske uručio Radončiću drugi dio pomoći

SARAJEVO - Ambasador Poljske u BiH Jaroslav Linderberg uručio je ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudinu Radončiću drugi dio poljske pomoći za borbu protiv epidemije virusa korona koja se sastoji od 100.000 hirurških maski, te 10.035 litara sredstva za dezinfekciju.

Radončić: Ispitati svaki slučaj zloupotrebe prema migrantima

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je da je uputio pismo premijeru, policiji i tužilaštvu Unsko-sanskog kantona sa zahtjevom da se ispita svaki slučaj zloupotrebe prema migrantima ili migrantima maloljetnicima.

Najčitanije