Fajzer

EMA: Još bez dokaza o potrebi za drugom buster dozom

​AMSTERDAM - Evropska agencija za lijekove (EMA) navela je da puna vakcinacija, a posebno buster doza, u značajnoj mjeri sprječavaju teške oblike bolesti izazvane infekcijom omikron sojem virusa korona, koji je trenutno dominantan u Evropi i većem dijelu svijeta.

Katar odobrio upotrebu vakcine Fajzer za djecu

DOHA - Katarsko Ministarstvo zdravlja odobrilo je upotrebu vakcine Fajzer-BioNTek za djecu od pet do 11 godina, saopštile su danas katarske vlasti.

EMA uslovno odobrila Fajzerovu pilulu protiv korone

BRISEL - Evropska Agencija za lijekove (EMA) danas je uslovno odobrila upotrebu pilule kompanije Fajzer"protiv kovida 19 za liječenje odraslih osoba ugroženih od težeg oboljenja.

U Americi odobrena upotreba lijeka za liječenje kovida

NJUJORK - Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) danas je oficijelno odobrila stavljanje u upotrebu tablete koja može spriječiti ozbiljne komplikacije od korona virusa.

Fajzer: Evo kada će pandemija biti iza nas

VAŠINGTON - Pandemija virusa korona neće biti iza nas sve do 2024. godine, predviđa kompanija Fajzer.

EU naručuje modifikovanu fajzerovu vakcinu

BRISEL - Članice EU dogovorile su se da iskoriste opciju za kupovinu više od 180 miliona doza vakcine od kompanija "Fajzer" i "Biontek" koje su prilagođene omikron varijanti virusa korona, saopštila je predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Završna analiza: Fajzerov lijek smanjuje rizik od hospitalizacije i smrti za 89 odsto

NJUJORK - Fajzer je saopštio danas da završna analiza njegove antiviralne pilule protiv kovida 19 pokazuje efikasnost od 89 odsto u sprečavanju hospitalizacije ili smrti kod pacijenata pod visokim rizikom, kao i dejstvo protiv omikron soja virusa korona.

Bebama greškom data fajzerova vakcina

SAO PAOLO - Dvije brazilske bebe završile su u bolnici nakon što je medicinska sestra pomiješala bočice i greškom im ubrizgala fajzerovu vakcinu protiv virusa korona umjesto one koja je predviđena za djecu.

Fajzer: Napravićemo 80 miliona doza antikovid lijeka do 2023.

NJUJORK - Farmaceutska kuća Fajzer očekuje da proizvede 80 miliona doza ekspirementalnog antikovid lijeka, što je povećanje u odnosu na prethodno predviđenih 50 miliona, izjavio je danas izvršni direktor američke kompanije Albert Burla za CNBC.

Panika u Fajzeru: Radnica ukrala podatke o vakcini protiv korone

Fajzer je tužio dugogodišnju radnicu zbog navodne krađe "velikog broja" povjerljivih dokumenata, uključujući i one povezane sa vakcinom protiv korone.

Izrael: Fajzer izuzetno efikasan kod djece od 12 do 18 godina

Vakcina kompanija fajzer/biontek izuzetno je efikasna u spriječavanju infekcije delta sojem virusa korona među mladima uzrasta od 12 do 18 godina, pokazalo je istraživanje iz Izraela.

Istraživanje: Koja vakcina je bolja - moderna ili fajzer?

Istraživači, predvođeni američkim Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), uporedili su dvije vakcine u studiji sprovedenoj na 5000 zdravstvenih radnika u 25 država.

Treća doza Fajzera efikasna 86 odsto

Fajzer je saopštio da su treću dozu u novoj studiji primile osobe koje su bile vakcinisane sa dvije doze u periodu od januara do februara.

EU ubrzava isporuku 10 miliona doza Fajzera

BRISEL - Evropska komisija i kompanija Fajzer/Biontek postigli su dogovor o ubrzanoj isporuci 10 miliona doza vakcina u drugom krvatalu 2021. godine.

U Srbiju stiglo još 16.380 doza Fajzer vakcine

BEOGRAD - U Srbiju je danas stigao novi kontigent vakcine Fajzer-Biontek, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.

Najčitanije