Fakulteti

Mlade ne zanimaju agrar ni šumarstvo

BANJALUKA - Na Šumarski fakultet Univerziteta u Banjaluci prijavilo se tek 20 kandidata, iako je planiran upis 74 studenta u predstojećoj akademskoj godini.

Afera "elitni koledži" potresa SAD

BOSTON - Velika imena poput glumice Felisiti Hafman i Lori Laglin su na vrhu liste od 50 ljudi koji su podmićivali trenere na koledžu i ljude iz centara za testiranje kako bi pomogli njihovoj djeci da se upišu u najelitnije škole u SAD, saopštili su zvaničnici.

Nova rang-lista: Društvo najboljih bez naših univerziteta

BANJALUKA, SARAJEVO - Nijedan univerzitet iz BiH nije se našao na mapi 1.250 najboljih u svijetu, proizlazi iz najnovije rang-liste, koju je objavio "Times Higher Education", britanski list specijalizovan za visoko obrazovanje.

Banjalučki fakulteti nezakonito naplaćuju “obnovu“ apsolventskog staža

BANJA LUKA – Fakulteti na Univerzitetu u Banjaluci apsolventima nakon isteka prve godine apsolventskog staža naplaćuju “obnovu“ istog iako za to nema zakonskog osnova.

Šangajska lista bez univerziteta iz BiH

ŠANGAJ, BANJALUKA - Na Šangajskoj listi najboljih univerziteta u svijetu za ovu godinu nema nijednog iz BiH.

Za medicinu proširene kvote

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Premda je nakon prvog upisnog roka na fakultetima univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu ostalo slobodno čak 2.663 mjesta za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2017/2018, na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu zbog velike zainteresovanosti došlo je do proširenja lista pojedinih fakulteta.

Ostalo čak 300 mjesta za brucoše

BIHAĆ - Interesovanje studenata za upis na prvu godinu Univerziteta u Bihaću nikada nije bilo manje, pa se u novu akademsku godinu upisalo tek 406 studenata, što je najmanji broj u posljednjih desetak godina.

Najčitanije