Falsifikovanje

Uhapšeno više osoba, pronađena droga i lažni dokumenti

SARAJEVO - Na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška službenici Jedinice granične policije su kod osoba M.Ž. i E.D. otkrili šest falsifikovanih dokumenata Bugarske.

Špediteri osumnjičeni za lažiranje carinske dokumentacije za vozila

GRADIŠKA - Policija u Gradišci podnijela je izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu protiv D.S. (38), G.J. (33), i D.S. (34), zbog sumnje da su falsifikovali dokumentaciju prilikom carinjenja motornih vozila.

Falsifikovanjem uplatnica oštetili budžet za više od 183.000 KM?

NOVI TRAVNIK - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Novog Travnika uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo "krivotvorenje isprave".

Dva lica uhapšena zbog falsifikovanja uvjerenja za vozila

BANJALUKA – V.S. i I.S. iz Gradiške uhapšeni su zbog sumnje da su falsifikovali uvjerenja za korišćenje uređaja za pogon vozila na tečni naftni gas, koja su prodavana i na osnovu njih su registrovana vozila.

Osumnjičen da je falsifikovanjem zapisnika počinio štetu od 86.000 KM

TREBINJE Policijska uprava Trebinje podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv direktora zvorničkog građevinskog preduzeća "Plans global INC BiH" Slavka Zekića zbog sumnje da je falsifikovao zapisnik, čime je jednom preduzeću iz Gradačca nanio materijalnu štetu od oko 86.000 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Državljani Hrvatske lažnim novcem kupovali robu u Srpcu i Derventi

GRADIŠKA - Četiri državljanina Hrvatske uhapšena su zbog sumnje da su na području opština Srbac i Derventa račune plaćali falsifikovanim novčanicama.

Falsifikovana roba sve češće stiže na granice BiH

BANJALUKA - U posljednje dvije godine u Bosni i Hercegovini primjetno je povećanje broja pokušaja uvoza falsifikovane robe, uglavnom poznatih svjetskih marki, a to je trend koji je zahvatio cijelu Evropu, u kojoj čak 6,8 odsto uvoza vrijednog 121 milijardu evra otpada na falsifikate.

Više "lažnjaka" od jedne KM nego od 100

SARAJEVO - U Centralnoj banci (CB) BiH u prošloj godini registrovano je više falsifikovanih kovanica od jedne marke nego novčanica od 100 KM, a pronađen je i veći broj "lažnjaka" stranih valuta, uključujući i - turske lire.

Lažni novac u mjenjačnici zamijenio za pravi

ZVORNIK - Nepoznata osoba predala je lažan novac u mjenjačnicu na području Zvornika, saopšteno je iz zvorničke Policijske uprave.

Još dvije falsifikovane diplome nastavnika

SLAVONSKI BROD- Dvoje nastavnika u školama u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu istragom je utvrđeno da su pri zapošljavanju falsifikovali diplome, a školski odbor novogradiške Gimnazije već je dao izvanredni otkaz 45-godišnjakinji, dok je 54-godišnjem muškarcu školski odbor brodske Industrijsko-obrtničke škole dao saglasnost za otkaz.

Najčitanije