Falsifikovanje

Instruktor osumnjičen da je lažirao vozačke ispite za najmanje 69 osoba

ČITLUK - Instruktor u autoškoli, I.Ć. (36) iz Međugorja, oština Čitluk, uhapšen je zbog sumnje da je za novac pravio krivotvorena uvjerenja o uspješno položenom vozačkom ispitu, na osnovu kojih je za najmanje 69 ljudi omogućio da dobiju važeće vozačke dozvole, uključujući i one za autobuse i kamione.

Slovenija zabrinuta zbog falsifikovanih kovid potvrda

LJUBLJANA - Direktor slovenačkog Instituta za javno zdravlje Milan Krek izrazio je danas u Ljubljani zabrinutost zbog epidemiološke situacije u zemlji, ali i pojave neodgovorne zloupotrebe, odnosno falsifikovanja kovid potvrda.

Ukrali mu podatke, pa dobijao kazne za prekršaje koje nije počinio

GRADIŠKA - Pet osoba iz Gradiške osumnjičeno je da su koristile lične podatke sugrađanina dok je boravio u inostranstvu na način da su njegove podatke upisivali u saobraćajne prekršajne naloge za prestupe koje su oni počinili.

Smanjen broj falsifikata konvertibilne marke

SARAJEVO - Centralna banka BiH saopštila je da je u prošloj godini registrovano manje krivotvorenih novčanica i kovanog novca konvertibilne marke u odnosu na 2019. godinu.

Banjalučanin uhapšen zbog falsifikovanja PCR testova i diploma

BANJALUKA - T.P. iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je falsifikovao PCR testove i diplome raznih školskih ustanova, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Banjalučanin osumnjičen za falsifikovanje PCR testova

BANJALUKA - Ž.Đ. iz Banjaluke priveden zbog sumnje da je falsifikovao PCR testove, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Vlasnik pekare osumnjičen za falsifikovanje

PRIJEDOR - Policija iz Prijedora nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu podnijela je izvještaj protiv Aleksanadra K. (26), vlasnika pekare iz Novog Grada, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave, povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje i povreda osnovnih prava radnika.

Kod Banjalučanina pronađeni lažni PCR testovi

BANJALUKA - M.P. iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je falsifikovao dokumenta, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Falsifikatori najviše "kuju" kovanicu od 1 KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Najviše krivotvorenih novčanica domaće valute koje su za 11 mjeseci prošle godine registrovane u Centralnoj banci (CB) BiH jesu one od 50 maraka, a kada je riječ o kovanicama, i dalje ubjedljivo prednjači - 1 KM.

Hapšenje u Banjaluci, pronađena oprema za falsifikovanje novca i dokumenata

BANJALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, uhapsili su četiri osobe i pretresli stan u Banjaluci, a tom prilikom je oduzet falsifikovan novac, pečati i drugi razni falsifikovani predmeti.

Falsifikovanim punomoćjem pokušali podići novac sa računa pokojnika

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je dvije osobe koje su pomoću falsifikovanog punomoćja pokušale da sa bankovnog računa preminule osobe podignu 50.000 evra.

Uhapšeno 120 osoba zbog prodaje falsifikovanih lijekova i maski

Više od 120 osoba uhapšeno je širom svijeta zbog prodaje falsifikovanih lijekova na internetu, izjavio je danas šef ruskog biroa Interpola pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Aleksandar Prokopčuk.

Potvrđena optužnica protiv kurira za pronevjeru 85.000 KM

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdilo je optužnicu protiv kurira u Službi za opšte poslove Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Amera Ćate zbog falsifikovanja službene isprave i pronevjere u službi, čime je oštetio ovu zdravstvenu ustanovu u iznosu od 85.816 KM.

Četiri falsifikatora PCR testova priznala krivicu

BEOGRAD - Četiri pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti da je od januara ove godine izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao lažne rezultate PCR testova na kovid-19 priznali su krivična djela na saslušanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, dok su dvojica negirala krivicu.

Racije zbog falsifikovanja dokumenata u Grčkoj i Njemačkoj

HAG - Njemačka i grčka policija su u saradnji sa Evropolom sprovele racije u 12 kuća u Njemačkoj i u brojnim kućama u Grčkoj i uhapsile jednu osobu u akciji povodom istrage o falsifikovanju dokumenata velikog obima.

Najčitanije