Farbanje jaja

Farbanje jaja namirnicama iz kuhinje

Svake godine djeca i odrasli tradicionalno boje jaja na Vaskrs na različite načine, te svojim idejama zadivljuju mnoge.

Ofarbajte jaja u mermernu indigo boju

Za dekorisanje mermernih indigo jaja biće vam potreban lak za nokte indigo boje (možete koristiti i druge boje ukoliko nemate plavu), uz tehniku dekorisanja noktiju, zvanu water marbling. Iako ova tehnika sama po sebi sa sobom nosi dosta nereda, njen krajnji rezultat je toliko lijep, da možete da zanemarite nedostatke.

Mališani iz "Plavog čuperka" s ljubavlju ukrasili jaja

BANJALUKA - Šarena jaja, boje, korpice sa slamom, ukrasi, dekoracije, mnogo vrijednih ručica koje se trude da ukrase svoje jaje što ljepše, a uz to sve i mnogo osmijeha - bila je atmosfera pred Vaskrs u vrtiću "Plavi čuperak".

Ofarbajte jaja da svjetlucaju uz genijalni trik

Ako su vam dosadila klasična jaja za Uskrs, ove godine možete da probate nešto malo drugačije.

Tehnike farbanja: Vaskršnjem jajetu sve boje lijepo stoje

Vaskrs je najradosniji hrišćanski praznik, a najmlađe najviše raduju proces ukrašavanja jaja i tucanje jajima. Upravo ovo praznično vrijeme donosi puno boja u prirodu i naše domove, a evo kako da iskoristite jednostavne trikove i maštu i napravite najljepša šarena jaja.

DILEMA: Da li jaja treba farbati na Veliki petak?

U tradiciji Srba za Vaskrs farbana jaja se javljaju još u 16. vijeku. Međutim, postoji dilama oko toga da li jaja treba farbati na Veliki četvrtak, Veliki petak ili pak u subotu, dan pred Vaskrs?

Trebinjski mališani oslikali 6.000 jaja za vjernike

TREBINJE - U Eparhiji Zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj i Crkvenoj opštini Trebinje potvrdili su da su i ove godine pripremili oko 6.000 jaja, koja će na najveći hrišćanski praznik Vaskrs biti podijeljena vjernicima nakon liturgije u Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg u ovom gradu.

Kako ofarbati jaja na prirodan način?

Ako imate djecu ili vam za Uskrs dolaze gosti, iznenadite ih prirodno obojenim jajima.

Najčitanije