Farmeri

Engleski farmeri prosipaju mlijeko

Zbog globalne krize uzrokovane virusom korona, brojni poljoprivrednici ostaju bez otkupa svojih proizvoda. Slučaj je to i s engleskim mljekarima koji su prisiljeni proliti hiljade litara svježeg mlijeka zbog poremećaja u lancu snabdijevanja.

Hiljade farmera blokiralo Pariz: "Makron, odgovori nam!"

PARIZ - Francuski farmeri ogorčeni vladinom politkom koja, kako kažu, prijeti njihovom poslu, danas su u Parizu konvojima traktora ometali putnički saobraćaj.

Farmeri prijete blokadom granica i uvoza junetine u BiH

SARAJEVO - Ukoliko sljedeće sedmice resorna ministarstva na nivou BiH i entiteta ne riješe problem izvoza junećeg mesa i tovne junadi iz BiH, farmeri iz oba entiteta blokiraće granice BiH i obustaviti uvoz junećeg mesa u BiH.

Dok izvoz stoji, farmerima dogorijeva do nokata

BANJALUKA, SARAJEVO - Farmeri u BiH se nalaze u velikom problemu i država mora reagovati kako bi ih zaštitila, jer je zbog neformiranja vlasti na nivou BiH stao izvoz junećeg mesa u Tursku, te bikovi postaju veći, meso je sve lošije, a prijete im zaraze i uginuća.

Podrška od pet feninga za pšenicu ogromna za farmere

BANJALUKA, BIJELJINA - Farmeri u Republici Srpskoj apeluju na nadležno ministarstvo da ne ukida podršku za proizvedenu pšenicu od pet feninga po kilogramu jer bi to moglo imati nesagledive posljedice u budućnosti.

Farmeri gase proizvodnju i odlaze u inostranstvo

KLJUČ - Proizvodnja mlijeka na području općine Ključ nalazi se pred gašenjem zbog sve većih problema s kojima se suočavaju ovdašnji farmeri, a samo tokom ove godine zatvoreno je sedam većih poljoprivrednih gazdinstava koja su se bavila tom proizvodnjom.

Farmeri kriju da su ovce zaražene

​DOBOJ - Da bi izbjegli eutanaziju zaraženih životinja, farmeri u RS često kriju da njihove ovce boluju od bruceloze, ugrožavajući na taj način ne samo svoja stada, nego i sopstveno zdravlje, rečeno je na stručnom predavanju u Doboju.

Farmeri traže pomoć države

HAMBURG - Njemački farmeri zatražili su pomoć od oko milijardu evra zbog štete na usjevima usljed suše i talasa vrućine.

Farmeri trljaju ruke: Živina vodeća u proizvodnji i na trpezi

BANJALUKA - Farmeri u RS koji se bave proizvodnjom mesa živine, goveda i svinja prošle godine uhvatili su blagi ohrabrujući rast, dok oni koji se bave proizvodnjom mesa koza i ovaca bilježe gubitke.

Najčitanije