Federacija Bosne i Hercegovine

Kakvo vrijeme nas očekuje u naredna četiri dana

BANJALUKA - U naredna četiri dana očekuju se i dalje promjenjivi vremenski uslovi, sa jutarnjim temeraturama od pet do osam steoeni Celzijusovih, a dnevne do maksimalnih 26 stepeni.

U FBiH nema preminulih, zaražene još 32 osobe

SARAJEVO - U Federaciji BiH su u protekla 24 časa evidentirana 32 nova slučaja zaraze virusom korona, a preminulih nije bilo, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

U FBiH zaražene još 23 osobe

SARAJEVO - U Federaciji BiH su u protekla 24 časa evidentirana 23 nova slučaja zaraze virusom korona, a preminulih nije bilo, saopštio je danas federalni Zavod za javno zdravstvo.

Pogledajte kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša, a dnevna temperatura iznosi od 15 do 21 stepen.

U FBiH preminula jedna osoba, još 44 zaražene

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u protekla 24 časa registrovana su 44 lica pozitivna na virus korona od 628 testiranih, a prijavljen je i jedan smrtni slučaj.

U martu prosječna cijena dizela viša za 18,25 odsto u FBiH

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) prosječna maloprodajna cijena dizela u martu iznosila je 2,98 KM po litru i viša je za 18,25 odsto u odnosu na februar.

Počela isplata penzija u FBiH

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) jutros je počela isplata penzija za mart.

Kakvo vrijeme nas očekuje do kraja dana

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) za danas je najavljeno sunčano vrijeme sa temperaturama i do 24 stepena Celzijusa.

U FBiH zaražena još 121 osoba, tri preminule

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u protekla 24 časa virus korona potvrđen je kod 121 osobe, a zabilježena su i tri smrtna slučaja, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

U FBiH preminulo 10 lica, zaražena 123

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u protekla 24 časa od posljedica zaraze virusom korona preminulo je 10 lica, a registrovana su još 123 zaražena analizom 586 uzoraka, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

FBiH popustila mjere, nošenje maski više preporuka nego obaveza

SARAJEVO - Nošenje maski u FBiH ostaje obaveza u zdravstvenim, socijalnim i kazneno-popravnim ustanovama i u gradskom saobraćaju, a u svim ostalim zatvorenim i otvorenim prostorima ostaje samo preporuka.

U FBiH preminulo 17 osoba, još 811 novozaraženih

SARAJEVO - U Federaciji BiH u protekla 24 časa od pregledanih 2.958 uzoraka 811 bilo je pozitivno na virus korona, preminulo je 17 lica, a šest preminulih prijavljeno je retroaktivno.

Poslodavci iz RS i FBiH: Negativna politička retorika šteti privredi

BANJALUKA - Poslodavci iz Republike Srpske i Federacije BiH upozorili su da negativna politička retorika kojoj svjedočimo u posljednje vrijeme nanosi velike štete privredi i negativno utiče na životni standard građana, te pozvali najviše predstavnike političkih partija i institucije na svim nivoima u BiH da učine najveće napore sa ciljem stabilizacije političkih prilika.

U FBiH preminulo 17 osoba, više od 1.800 zaraženih

SARAJEVO - Virusom korona u Federaciji BiH (FBiH) zaraženo je 1.886 ljudi u protekla 24 časa, a 17 je preminulo od posljedica infekcije, saopštio je federalni Zavod za javno zdravstvo.

Novi rekord zaraženih u jednom danu od početka pandemije u BiH

BANJALUKA - Za posljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini virusom korona zaražene su 3.342 osobe, što predstavlja novi rekord zaraženih u jednom danu od početka pandemije.

Najčitanije