Federika Mogerini

Vučić: Hašime, Federika najviše voli s tobom da se ljubi

Konstataciju predsjednika Aleksandra Vučića da su na večeri sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini lideri Zapadnog Balkana pokazali spremnost za jaču međusobnu saradnju, najavila je, čini se, i atmosfera pred početak večere u Briselu.

Lideri zapadnog Balkana na večeri sa Mogerinijevom: Region ostaje na putu EU

BRISEL - Lideri zapadnog Balkana izrazili su na večeri, koju je povodom odlaska sa funkcije organizovala visoka predstavnica za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Federika Mogerini, žaljenje zbog odluke Savjeta Unije da ne otvori pristupne pregovore sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, ali su se saglasili da region ostaje čvrsto privržen evropskoj budućnosti.

Lideri zapadnog Balkana danas u Briselu: BiH na klupi za rezerve

BRISEL, BANJALUKA - Evropski savjet, najviše tijelo EU koje je nedavno vetom Francuske Sjevernoj Makedoniji i Albaniji stavilo rampu za početak pregovora o članstvu, u martu naredne godine će najvjerovatnije odobriti narednu fazu pregovora barem jednoj od ove dvije zemlje, i to je poruka koju će lideri zapadnog Balkana dobiti danas u Briselu, rečeno je "Nezavisnim".

Članovi Predsjedništva BiH kod Mogerinijeve

SARAJEVO – Članovi Predsjedništva BiH putuju danas u Brisel, gdje će danas i sutra imati razgovore s evropskim zvaničnicima o putu zapadnog Balkana u EU.

Mogerini priredila večeru za lidere Zapadnog Balkana

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je tradicionalnoj neformalnoj večeri koju je za lidere sa Zapadnog Balkana, na marginama 74. zasjedanja Generalne skupštine UN, organizovala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini.

Mogerini danas sa liderima Zapadnog Balkana u Njujorku

NJUJORK - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini sastaće se danas u Njujorku sa liderima Zapadnog Balkana.

EU šalje Kolumbiji 30 miliona evra za migrante iz Venecuele

BOGOTA - Evropska unija uputiće 30 miliona pomoći Kolumbiji kako bi joj pomogla da se izbori s prilivom migranata iz Venecuele koji bježe od ekonomske i političke krize, izjavila je danas u Bogoti šef evropske dilpomatije Federika Mogerini.

Mogerini umjesto Hana?

BRISEL - Da li će se Federika Mogerini ubuduće baviti pitanjem evropskih integracija zemalja zapadnog Balkana, umjesto dijalogom Beograda i Prištine - pitanje je podstaknuto najnovijim, zasad nezvaničnim, informacijama da je italijanska političarka među potencijalnim imenima za sastav nove Evropske komisije, koji će njena šefica, Ursula fon der Lajen, saopštiti pocetkom sljedeće sedmice.

Mediji: Mogerinijeva spremila zamku Srbiji pozvavši Pacolija u Helsinki

BEOGRAD - Odlazeći šef evropske diplomatije Federika Mogerini spremila je zamku Srbiji u vezi sa Kosovom i Metohijom kada je na predstojeći sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica EU i zemalja kandidata za članstvo krajem avgusta u Finsku pozvala i predstavnike Prištine, pišu današnje "Večernje novosti".

Han: Programi EU donijeće opipljive koristi ljudima na zapadnom Balkanu

BRISEL - Na samitu o zapadnom Balkanu u Poznanju, Evropska unija je potvrdila predanost saradnji s tom regijom setom konkretnih mjera usmjerenih na ključne oblasti - saobraćaj i energetiku, digitalnu ekonomiju, bezbjednost i dobrosusjedske odnose, saopšteno je u petak iz Evropske komisije (EC).

Najčitanije