Fernando Alonso

Alonso se vraća u Formulu 1 sljedeće sezone

Iz Red Bulla su potvrdili da je španski vozač Fernando Alonso (37) spreman za povratak u Formulu 1 sljedeće sezone.

Fernando Alonso doživio stravičan sudar

Legendarni španski vozač Fernando Alonso doživio je stravičan sudar na treningu uoči trke Indy 500.

Fernando Alonso u Sajncovom bolidu

Nekadašnji dvostruki šampion svijeta u Formuli 1, Fernando Alonso, kao timski savjetnik testiraće novi McLarenov bolid naredne sedmice.

Alonso postaje amabasador Meklarena

Dvostruki šampion Formule 1, Fernando Alonso, postaće i zvanično ambasador ekipe u kojoj je proveo posljednje F1 sezone, ekipe Meklarena.

Alonso Šumaherovom sinu: Prvo nauči hodati

"Sretan sam što sam sin najvećeg vozača svih vremena. Divim mu se. No ponekad je teško slijediti njegove korake. Biti njegov sin ima dobre i loše strane", rekao je Mik Šumaher o tome kako je biti sin slavnog Mihaela.

Fernando Alonso naredne godine definitivno u Indy 500

Dvostruki šampion Formule 1, Fernando Alonso, takmičiće se 2019. godine na trci Indy 500.

Sajnc junior mijenja Alonsa u Meklarenu

Španac Karlos Sajnc junior od naredne sezone voziće za Meklaren kao nasljednik Fernanda Alonsa, objavio je engleski tim iz Formule 1.

Alonso se povlači iz Formule 1

Jedan od najboljih vozača naše generacije u Formuli 1 je najavio da nakon 17 godina stavlja tačku na svoju karijeru u „najbržem cirkusu na svijetu“. Riječ je o Fernandu Alonsu.

Završena trka 24 sata Le Mana, Toyoti pobjeda

Mazda više nije jedina japanska automobilska kompanija koja je trijumfovala na jedinstvenom francuskom klasiku, jer je Toyota konačno stigla do najvišeg podijuma na 86. izdanju trke 24 sata Le Mansa. Za upućene pirova pobjeda, zbog činjenice da hibridne LMP1 Toyote ovaj put nisu imale adekvatnu konkurenciju.

Alonso: Razmišljao sam da napustim F1

Dvostruki šampion Fernando Alonso priznao je da je razmišljao o odustajanju od Formule 1 kako bi se posvetio osvajanju triple krune, koja pored trijumfa u F1 podrazumijeva pobjede u trkama "Indijanapolis 500" i "24 sata Le Man".

Najčitanije