Festival

Zbog Banjalučanke Selene Berić uvedena nova nagrada u Lazarevcu

BANJALUKA - Na ovogodišnjem 33. Međunarodnom festivalu humora za djecu, održanom u Lazarevcu, mlada banjalučka književnica Selena Berić osvojila je Prvu festivalsku nagradu za stvaralaštvo mladih.

Kako omladinu zadržati u BiH u fokusu samita u Tuzli

TUZLA - Festival mladih u Tuzli završen je 1. Samitom mladih u Kulturnom centru "Sveti Franjo", gdje su se okupili mladi, nevladine organizacije, predstavnici kantonalnih institucija te privrednici, a glavna tema je bila kako mladima omogućiti ostanak i opstanak u BiH.

Festival humora u Lazarevcu: Banjalučani pobrali nagrade

LAZAREVAC - Na 33. Međunarodnom festivalu humora za djecu "Lazarevac 2021", koji je održan od 13. do 16. septembra u gradskoj biblioteci "Dimitrije Tucović", glavna nagrada, "Zlatno Gašino pero", koja se dodjeljuje za cjelokupno književno djelo koje doprinosi vedrom duhu djetinjstva, uručena je banjalučkom književniku Jovi Čuliću.

Zapaženo sedmo izdanje Književnog festivala "Pero Živodraga Živkovića"

ZENICA - Iza nas je sedmo izdanje festivala "Pero Živodraga Živkovića" održano u zeničkom klubu "Plava paleta" u organizaciji književnika Emira Sokolovića, odnosno Udruženja građana "Armagedon" i u medijskom pokroviteljstvu "Nezavisnih novina" i "Oslobođenja".

Film banjalučkog režisera na "Beldocsu"

Film "Zemlja" banjalučkog reditelja Marka Šipke premijerno će biti prikazan večeras u takmičarskom programu 14. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Beldocs" u Beogradu.

Festival kamerne muzike: Studenti banjalučke Akademije na sceni sa najboljima

Festival kamerne muzike u Novom Sadu i ove godine će dati prostor mladim umjetnicima, a među njima će se naći i Anja Milutinović, Stefan Lopandić i Uroš Kostić, studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Viteški festival u Despotovcu: Vrbaski mač predstavljen u Srbiji

DESPOTOVAC - Na 7. Međunarodnom viteškom festivalu "Just Out 2021", koji se već tradicionalno održava podno zidina srednjovjekovnog manastira Manasija, zadužbini despota Stefana Lazarevića iz 15. vijeka, pred mnogobrojnom publikom iz Srbije i regiona predstavljena je replika Vrbaskog mača u kamenu iz Muzeja Republike Srpske.

Festival "Mess": Spektakularni "Moby Dick" na ulicama Sarajeva

SARAJEVO - Italijanska predstava "Moby Dick", u režiji Stefana Tea i produkciji "Teatra dei Venti", u subotu, 4. septembra, u 18 časova na Trgu Susan Sontag u Sarajevu najaviće 61. Internacionalni teatarski festival "Mess", koji će se ove godine održati od 1. do 7. oktobra pod generalnim sponzorstvom kompanije "Visa".

Glumci "Nečiste krvi" uzeli svu pažnju na crvenom tepihu

Svjetskom premijerom filma "Stvari vrijedne žaljenja", debitantskog ostvarenja mađarsko-rumunske rediteljke Kristine Grosan, u srijedu uveče u Narodnom pozorištu u Sarajevu zatvoren je takmičarski program u kategoriji igranog filma na 27. izdanju Sarajevo film festivala.

"Nektar OK fest": Pozitivne emocije i vrhunska atmosfera preplavili Tjentište

Pozitivna atmosfera, izvanredna muzika i nevjerovatan naboj pozitivne energije ponovo su se uselili u dolinu Sutjeske, gdje je "Nektar OK fest" napravio još jedno veče za pamćenje.

Najčitanije