Festival

Zeničkom književniku Emiru Sokoloviću nagrada u Italiji

RAGUZA - Poezija Emira Sokolovića, književnika iz Zenice, naći će se u antologiji koju upravo štampa organizator italijanskog književnog festivala "Città di Chiaramonte Gulfi", kulturna asocijacija "L'Arci Versi" iz Raguze na Siciliji.

Sedamnaesti Banjalučki horski susreti počinju u petak

BANjALUKA - Tradicionalna muzička manifestacija “Banjalučki horski susreti”, koja već godinama okuplja horove iz nekoliko država, svečano će biti otvorena u petak, a ove godine okupiće devet horova i ansambala.

Počeo 14. Mostar Film Festival u formi autokina

MOSTAR - Prikazivanjem filma "Mater" započelo je 14. izdanje Mostar Film Festival, ovog puta u formi autokina na platou Sajma gospodarstva u Rodoču.

Najbolja predstava festivala "Banjaluka 2020" "Na vukovom tragu"

BANJALUKA - Najbolja predstava u cjelini Međunarodnog festivala pozorišta za djecu "Banjaluka 2020" je "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih iz Novog Sada. Odluku je donio žiri u čijem su sastavu bili Branka Rudman, predsjednica, Vladan Đurković i Aleksandra Spasojević, članovi, a koji je u proteklom periodu u Dječijem pozorištu RS pogledao 12 predstava iz osam država.

Na Festivalu pozorišta za djecu klinci učili o suštinskim vrijednostima

BANJALUKA - Priča o malom jazavičaru Tobiji, koji nezadovoljan svojim izgledom ide u zoološki vrt da bi tražio savjete od ostalih životinja, izvedena je pred mališanima koji su u nedjelju veče posjetili Međunarodni festival pozorišta za djecu "Banjaluka 2020" u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci.

Pas Bak opčinio mališane

BANJALUKA - Drugog dana Međunarodnog festivala pozorišta za djecu "Banjaluka 2020" u Dječijem pozorištu RS izvedena je predstava "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih iz Novog Sada, a prikazana je i projekcija komada "Celeste" Pozorišta "Luz, micro y punto, Hihon" iz Španije.

Otvoren Međunarodni festival pozorišta za djecu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvorila je večeras u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci Međunarodni festival pozorišta za djecu na kome će se predstaviti pozorišta iz osam zemalja - Španije, Češke, Bugarske, Poljske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Exitov life stream vidjelo četiri miliona fanova širom svijeta

Snimke virtuelnih ili uživo nastupa najvećih svjetskih tehno zvijezda sa Life stream festivala koji je nedavno održan na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi vidjelo je čak četiri miliona fanova širom planete, saopštio je Exit tim, organizator festivala.

Festival u Velikoj Plani: Najbolji film "Nema heroja bez maske"

VELIKA PLANA - Dokumentarni film Radio-televizije Republike Srpske "Nema heroja bez maske" prema ocjeni žirija dobio je Gran pri za film i režiju na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija" u Velikoj Plani.

"Balkanska ruta - posljednja stanica" otvorila "Jahorina film festival"

Premijernim prikazivanjem filma "Balkanska ruta - posljednja stanica" italijanskog režisera Davida Ludovisija otvoren je 14. Međunarodni festival dokumentarnog i kratkog filma "Jahorina film festival", koji se ove godine održava u prilagođenom formatu zbog pandemije virusa korona.

Najčitanije