Festival

Festival klasične gitare "Ubuntu Guitarfest" uskoro u Banjaluci

Prvi internacionalni festival klasične gitare "Ubuntu Guitarfest" održaće se u Banjaluci u Banskom dvoru od 30. novembra do 2. decembra. Ovaj festival se organizuje prvi put, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada Banjaluka. Partneri festivala su Banski dvor, gdje će se održati svi koncerti, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Muzička škola "Vlado Milošević" i Muzej savremene umjetnosti RS.

Završen festival animiranog filma, gran pri "Maloj duši"

BANJALUKA - Glavna nagrada Festivala animiranog filma "Banjaluka 2019", koji je projekcijom nagrađenih filmova završen u ponedjeljak uveče u banjalučkom kinu "Palas", pripala je filmu "Mala duša" Barbare Rupik.

Zavrtjela se traka animacije

BANJALUKA, TREBINJE - Međunarodni festival animiranog filma "Banjaluka 2019" otvoren je u četvrtak veče u gradu na Vrbasu, ali i u Trebinju.

Počinje festival animiranog filma

BANJALUKA - Međunarodni festival animiranog filma "Banjaluka 2019" počinje večeras u 20 časova u Cineplexxu "Palas", a 12. izdanje održaće se prvi put bez ceremonije svečanog otvaranja.

"Istina" otvara "Zaplet"

Premijerom predstave "Istina" u subotu, 19. septembra, u Gradskom pozorištu "Jazavac" biće otvoren Međunarodni festival glumca "Zaplet".

Više od 90 filmova na Tuzla film festivalu

TUZLA - Prikazivanjem filma "Taxi Blues" Miroslava Stamatova u subotu veče je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli svečano otvoren 8. Tuzla film festival.

Gran pri Festivala pozorišta za djecu za predstavu "Palčica"

Predstava "Palčica" pozorišta "Pas lutalica" iz Sankt Peterburga osvojila je Gran pri za najbolju predstavu u cjelini na Festivalu pozorišta za djecu "Banjaluka 2019".

Devedeset ostvarenja na Tuzla film festivalu

SARAJEVO - Osmi Tuzla film festival (TFF) počeće sutra u Bosanskom kulturnom centru, a do 19. oktobra publika će imati priliku da pogleda više od 90 filmova u pet kategorija.

Nekoliko hiljada djece posjetilo Prokids festival

Koncertom mlade pjevačke zvijezde Sergeja Pajića sinoć je završen Prokids festival na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti u Banjaluci.

Otvaranje Međunarodnog festivala pozorišta za djecu

BANJALUKA - U Banjalucu će danas biti otvoren Međunarodni festival pozorišta za djecu, koji će okupiti glumačke trupe iz deset zemalja.

Najčitanije