Festival

Pred nama je najvažniji SoMo Borac - "SoMo Borac 2020"

ZAGREB - I ove godine održat će se najvažnija dodjela nagrada u regiji - SoMo Borac 2020. Kao i do sada, nagrada će se dodijeliti za vrijeme Weekend Media Festivala koji se ove godine održava od 24. do 27. rujna u Rovinju.

Na današnji dan prije 20 godina održan prvi Exit

Nastupima Urbane gerile, Ð Fakira i Dee Fejsa, na današnji dan 2000. godine u parku Univerziteta u Novom Sadu pokrenut je EXIT Noise Summer Fest.

"Otac" Srdana Golubovića u programu Pulskog festivala

Film "Otac" Srdana Golubovića biće Prikazan u Pulskoj Areni u okviru programa tamošnjeg filsmkog festivala koji se održava od 18. do 26 jula, najavili su danas organizatori.

Počeo Festival animiranog filma u Neumu u online izdanju

Online izdanje Festivala animiranog filma u Neumu (NAFF) 2020. započelo je u subotu i prve noći održavanja prikazano je 13 filmova, koji su ušli u takmičarski program.

Novi film Vudija Alena otvara festival u San Sebastianu

SAN SEBASTIAN - Nova romantična komedija Vudija Alena "Rifkin’s Festival" otvoriće Međunarodni filmski festival u San Sebastianu u septembru, a to će takođe biti njegova međunarodna premijera, saopštili su organizatori.

"Festival festivala" bez takmičenja

TREBINJE - Ovogodišnji 63. "Festival festivala" u Trebinju će, ukoliko dozvoli epidemiološka situacija, biti održan krajem jula ili početkom avgusta, ali neće biti takmičarskog karaktera.

Festival u Kanu mijenja program: Filmove će spasiti virtuelni marketi

Poznati market koji nudi distributerima nove filmske naslove u sklopu festivala u Kanu ove godine neće biti održan, ali će filmovi svakako biti u virtuelnoj ponudi. Razlog za ovakvu odluku organizatori su donijeli zbog pojave pandemije virusa korona te dodaju da će ovo biti jedna vrsta eksperimenta.

Dvanaest predstava iz osam zemalja u Dječijem pozorištu RS

BANJALUKA - Dvanaest predstava iz osam zemalja Evrope čini selekciju 19. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu Banjaluka 2020, koji će biti održan od 4. do 8. oktobra tekuće godine u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DPRS).

Nagrada "Aleksandar Lifka" za Mirjanu Karanović

Festival evropskog filma Palić tradicionalno dodjeljuje nagrade "Aleksandar Lifka" istaknutim domaćim i inostranim filmskim stvaraocima, koji su svojim angažmanom dali izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji ostavivši neizbrisiv trag, a ovogodišnja dobitnica u kategoriji domaćih stvaralaca je legendarna glumica Mirjana Karanović, saopštili su iz organizacije festivala.

Weekend Media Festival ove godine u Rovinju od 24. do 27. septembra

Weekend ide dalje! I ove će godine od 24. do 27. septembra u Rovinju Weekend Media Festival okupiti vodeće stručnjake medijske industrije. Pod sloganom "I love Weekend" festival će obilježiti ljubav, povezanost i prijateljstvo koje je u 2020. godini bilo potrebnije nego ikad.

Najčitanije