Festival

Filmski festival u Kanu otvoren video-obraćanjem Zelenskog

Sedamdesetpeti filmski festival u Kanu počeo je danas pogledom uprtim ka ratu u Ukrajini i direktnim satelitskim video-obraćanjem ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji je pozvao novu generaciju filmskih stvaralaca da se suprotstave diktatorima kao kao što je to učinio Čarli Čaplin u svom filmu "Veliki diktator" u kojem je glumio Adolfa Hitlera.

Filmovi iz programa "Sarajevo grad filma" dostupni besplatno do 24. maja

SARAJEVO - Program kratkih filmova snimljenih u Sarajevu - ekskluzivan izbor filmova iz projekta "Sarajevo grad filma", kako je saopšteno iz Sarajevo film festivala (SFF), biće dostupan besplatno i idućih sedam dana, do 24. maja.

Završen festival dječijeg pozorišta "Zvono"

ZVORNIK - Nastupom Amaterskog pozorišta "Branislav Nušić" iz Šida sa predstavom "Hvala Vuku za azbuku", danas je u zvorničkom Domu omladine završen Festival dječijeg pozorišta "Zvono" na kome su učestvovala pozorišta iz Republike Srpske i Srbije.

Počinje 9. Međunarodni festival dječjeg pozorišta "Zvono"

Deveti Međunarodni festival dječjeg pozorišta "Zvono" na kome nastupaju pozorišta iz Srbije i Republike Srpske počeće sutra u Zvorniku nastupom Osnovne muzičke škole "Vojin Komadina" i predstavom "Mala princeza" Studija "BIS" iz Beograda.

Harmonikaš Petar Marić održao koncert u Istočnom Sarajevu

Osmostruki svjetski prvak na harmonici Petar Marić održao je večeras koncert u Kulturnom centru u Istočnom Sarajevu u okviru Festivala klasične muzike "Orfej".

Počeo festival klasične muzike "Orfej"

U Sarajevu je večeras počeo trodnevni festival klasične muzike "Orfej".

Moćne muzičarke predvode ovogodišnji "Sea Star"

Ovogodišnje izdanje "Sea Star" festivala biće održano u Umagu 27. i 28. maja i pokrenuće ljetnu festivalsku sezonu, nakon dvogodišnje pauze, nošeno programom čiju većinu čini sjajna međunarodna i regionalna selekcija muzičarki.

Izabrane kompozicije za "Đurđevdanski festival", pogledajte način glasanja

Ovogodišnji, 28. međunarodni "Đurđevdanski festival" biće održan 13. maja, a selekciona komisija ove godine odabrala je 18 kompozicija, koje će biti premijerno izvedene u Banjaluci.

Festival klasične muzike "Orfej" od 5. do 7. maja u Sarajevu

SARAJEVO - U Svečanom salonu Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 5. maja, s početkom u 19 časova, održaće se svečanost povodom otvaranja Festivala klasične muzike "Orfej".

Proljećno izdanje prestižnih filmskih festivala online od 6. do 15. maja

SARAJEVO - Pobjednički filmovi Sarajevo film festivala (SFF), Zagreb film festivala (ZFF), Festivala autorskog filma (FAF) i Filmskog festivala Herceg Novi (FFHN) biće prikazani na proljećnom izdanju ovih festivala online, na platformi Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Film "Presuda" Dore Jun na festivalu Ca'Foscari u Veneciji

U okviru zvanične selekcije venecijanskog Festivala kratkog filma Ca'Foscari, koji se ove godine održava od 3. do 7. maja, biće prikazan film "Presuda" Dore Jung, autorke iz Srbije, saopštili su producenti.

Odabrane predstave za "Mostarsku lisku": Uloga komedije i smijeha višestruka

MOSTAR - Na 19. Međunarodni festival komedije "Mostarska liska" prijavilo se 35 predstava iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, od kojih je sedam predstava za ovo izdanje festivala odabrala selektorka Tina Laco, univerzitetska profesorica, glumica i teatrologinja.

Objavljena lista filmova 75. Kanskog festivala

Međunarodni filmski festival u Kanu otvoriće 17. maja projekcija zombi komedije "Z" francuskog reditelja Mišela Azanavisijusa, saopštili su danas organizatori jedne od najvećih filmskih smotri koja će se održati 75. put na francuskoj rivijeri.

"Nišvil u Trebinju": Sadržajnije kulturno ljeto na jugu Srpske

U Trebinju će 20. i 21. avgusta biti održan džez festival "Nišvil u Trebinju", sa ciljem da postane promoter kulturnog turizma Republike Srpske i regiona, dogovoreno je u ovom gradu na jugu Srpske na sastanku gradonačelnika Mirka Ćurića sa Ivanom Blagojevićem, osnivačem i direktorom džez festivala "Nišvil" iz Niša i Tanjom Đaković, pomoćnikom ministra prosvjete i kulture Republike Srpske.

Kanski festival: U konkurenciji braća Darden, Džejms Grej, Kristijan Mundžiju

Na ovogodišnjem Kanskom festivalu u trci za "Zlatnu palmu" naći će se novi filmovi Dejvida Kronenberga, braće Darden, Džejmsa Greja, Park Čan-vuka, Kristijana Mundžijua, Kirila Srebrenikova, Kler Deniz...

Najčitanije