Fetulah Gulen

Incident u kući Fetulaha Gulena

HARISBURG - Policija je pozvana u kuću sveštenika Fetulaha Gulena u američkoj državi Pensilvaniji, koga Ankara krivi za vojni udar 2016. godine, nakon što je primijećena nepoznata naoružana osoba, rekao je portparol Gulena.

U Turskoj uhapšen student iz BiH, povezuju ga sa podrškom Gulenu

ANKARA - Turske bezbjednosne agencije uhapsile su 59 vojnih oficira širom zemlje, a privedeno je i više studenata. Među uhapšenima je i jedan student iz BiH, prenio je Daily Sabah.

Turska: Uhapšeno 65 osoba zbog veza sa Gulenom

Turska policija uhapsila je 65 članova turskog vojnog vazduhoplovstva, koji su optuženi za povezanost sa imamom Fetulahom Gulenom, prenijeli su turski državni mediji.

Sud BiH odbio da turskoj izruči pristalicu Gulena

SARAJEVO - Apelaciono odjeljenje Suda BiH donijelo je pravosnažno rješenje kojim se odbija zamolnica vlasti Turske da im BiH izruči Humejru Gokčen (25), koju Glavno republičko tužilaštvo iz Tire-Izmir sumnjiči da je član terorističke organizacije Fetulaha Gulena (FETO), čije je sjedište u SAD.

Otkazi za 3.000 turskih vojnika "gulenista"

ANKARA - Turske vlasti će u narednih nekoliko dana otpustiti 3.000 zaposlenih u vojsci, za koje se smatra da su povezani sa islamskim klerikom Fetulahom Gulenom, izjavio je turski ministar odbrane Nuretin Canikli.

Mektić: Molbe Turske ćemo ispuniti u skladu sa zakonom

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da BiH i Turska imaju komunikaciju u vezi sa izručenjem pojedinih turskih državljana koje Ankara smatra sljedbenicima Fetulaha Gulena, te da BiH postupa u skladu sa molbama i zahtjevima iz Turske.

Gulen o hapšenju Turaka na Kosovu: To je banditski potez

PRIŠTINA - Lider organizacije FETO, Fetulah Gulen, danas je po prvi put komentarisao hapšenje i deportaciju šest svojih ljudi, rekavši da je to banditski potez, prenosi prištinski portal Koha ditore.

Turski sud hapsi Gulena zbog ubistva ruskog ambasadora

ANKARA - Turski sud je izdao nalog za hapšenje opozicionog islamskog propovjednika Fetulaha Gulena, koji živi u SAD, i sedam njegovih pristalica zbog optužbi za umiješanost u ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova u decembru 2016. godine, javila je televizija "Haberturk".

Na Kosovu uhapšeni Gulenovi sljedbenici

PRIŠTINA - Kosovska policijska služba (KPS) uhapsila je u Prištini i Đakovici pet turskih državljana, za koje se sumnja da su sljedbenici Fetulaha Gulena.

Slovenija odbila izdavanje azila članovima Gulenovog pokreta

LJUBLJANA - Slovenija je nakon 17-mjesečnog postupka odbila zahtjeve za azil koji su podnijele tri porodice iz Turske, pristigle u Sloveniju u potrazi za međunarodnom zaštitom nakon neuspešnog vojnog udara u Turskoj, piše ljubljanski list "Dnevnik", prenosi Hina.

Najčitanije