Fetulah Gulen

Slovenija odbila izdavanje azila članovima Gulenovog pokreta

LJUBLJANA - Slovenija je nakon 17-mjesečnog postupka odbila zahtjeve za azil koji su podnijele tri porodice iz Turske, pristigle u Sloveniju u potrazi za međunarodnom zaštitom nakon neuspešnog vojnog udara u Turskoj, piše ljubljanski list "Dnevnik", prenosi Hina.

Erdoan: Nećemo izručiti nikoga ako nam SAD ne daju Gulena

ANKARA - Turska neće Amerikancima izručiti nijednog osumnjičenog za terorizam ako joj Vašington ne bude predao imama Fetulaha Gulena, koga Ankara optužuje da stoji iza neuspjelog vojnog puča 2016. godine, izjavio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Košarkašu Niksa prijeti zatvor jer je uvrijedio Erdoana

Košarkaš Njujork Niksa Enes Kanter više nikad ne smije da se vrati u domovinu Tursku, jer će u suprotnom završiti u zatvoru.

Trampovom savjetniku nuđeni milioni da uhapsi Gulena?

VAŠINGTON - Specijalni istražitelj Robert Miler utvrđuje da li je prvi savjetnik Donalda Trampa Majkl Flin bio umiješan u plan da uhapsi Fetulaha Gulena i izruči Turskoj.

Erdoan Americi: Dajte nam Gulena, daćemo vam Bransona

ANKARA - Turski lider Redžep Tajip Erdoan ponudio je SAD razmjenu pastora Endrjua Bransona pritvorenog u Turskoj za imama Fetulaha Gulena koji živi u Pensilvaniji.

U Turskoj produženo vanredno stanje

ANKARA - Vanredno stanje u Turskoj produženo je za još tri mjeseca, skoro godinu dana nakon što su uvedene zbog pokušaja državnog udara 15. jula prošle godine.

Erdoan: Njemačka štiti teroriste

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da će Ankara smatrati Njemačku zemljom koja štiti teroriste sve dok njemačke vlasti Turskoj ne izruče pristalice muslimanskog propovjednika Fetulaha Gulena.

Turska: Ruski ambasador ubijen po nalogu Gulenovih ljudi

ANKARA - Iz kancelarije turskog Državnog tužilaštva u Ankari danas je saopšteno da je ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov ubijen po nalogu pristalica Fetulahove terorističke organizacije (FETO), na čijem čelu se nalazi turski vjerski propovjednik nastanjen u SAD Fetulah Gulen, objavila je turska televizija NTV, prenosi TASS.

Tursko tužilaštvo traži da Gulen bude osuđen na 3.600 godina robije

ANKARA - Tursko tužilaštvo zatražilo je da opozicioni islamski sveštenik Fetulah Gulen, zbog ukupnog broja optužbi, bude osuđen na 3.600 godina zatvora, prenosi list „Hurijet“.

Najčitanije