Fetulah Gulen

Trampovom savjetniku nuđeni milioni da uhapsi Gulena?

VAŠINGTON - Specijalni istražitelj Robert Miler utvrđuje da li je prvi savjetnik Donalda Trampa Majkl Flin bio umiješan u plan da uhapsi Fetulaha Gulena i izruči Turskoj.

Erdoan Americi: Dajte nam Gulena, daćemo vam Bransona

ANKARA - Turski lider Redžep Tajip Erdoan ponudio je SAD razmjenu pastora Endrjua Bransona pritvorenog u Turskoj za imama Fetulaha Gulena koji živi u Pensilvaniji.

U Turskoj produženo vanredno stanje

ANKARA - Vanredno stanje u Turskoj produženo je za još tri mjeseca, skoro godinu dana nakon što su uvedene zbog pokušaja državnog udara 15. jula prošle godine.

Erdoan: Njemačka štiti teroriste

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da će Ankara smatrati Njemačku zemljom koja štiti teroriste sve dok njemačke vlasti Turskoj ne izruče pristalice muslimanskog propovjednika Fetulaha Gulena.

Turska: Ruski ambasador ubijen po nalogu Gulenovih ljudi

ANKARA - Iz kancelarije turskog Državnog tužilaštva u Ankari danas je saopšteno da je ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov ubijen po nalogu pristalica Fetulahove terorističke organizacije (FETO), na čijem čelu se nalazi turski vjerski propovjednik nastanjen u SAD Fetulah Gulen, objavila je turska televizija NTV, prenosi TASS.

Tursko tužilaštvo traži da Gulen bude osuđen na 3.600 godina robije

ANKARA - Tursko tužilaštvo zatražilo je da opozicioni islamski sveštenik Fetulah Gulen, zbog ukupnog broja optužbi, bude osuđen na 3.600 godina zatvora, prenosi list „Hurijet“.

Reklame

Najčitanije