Filharmonija

Bečka filharmonija otkazala koncerte zbog omikrona

Talas omikron soja virusa korona utiče i na kulturne institucije, jer je sve više umjetnika zaraženo.

Narodno pozorište Srpske od proljeća bogatije za Filharmoniju

BANJALUKA - Ministar prisvjete i kulture Natalija Trivić izjavila je da će Narodno pozorište Republike Srpske od proljeća 2022. godine biti bogatije za Filharmoniju.

Otašević: Program sastavljen od bisera muzike srpskih kompozitora

BEOGRAD - U punoj sali Narodnog pozorišta, veliki simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije izveo je koncertni program sastavljen od najpoznatijih kompozicija domaćih i stranih kompozitora i time je manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" otvorena u Beogradu.

Dirigent Beogradske filharmonije Hans Graf: Mocartova muzika liječi

BEOGRAD- Beogradska filharmonija pod upravom slavnog dirigenta Hansa Grafa večeras u Kolarcu zatvara 52. Bemus u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, a maestro za Tanjug kaže da umjetnost, naročito Mocartova muzika, liječi ljude.

Beogradska filharmonija pripada koliko Beogradu toliko i Srpskoj

Beogradska filharmonija, kao najbolji orkestar u Srbiji, pripada koliko Beogradu - toliko i Republici Srpskoj, koliko bilo kom gradu u Srbiji - toliko i bilo kom gradu u Republici Srpskoj, jer naša publika se nalazi apsolutno svuda, izjavio je posljednjeg dana manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Ivan Otašević za "Nezavisne": Naši umjetnici će ostajati u RS

Ivan Otašević je violinista koji je rođen u Beogradu, a danas sa banjalučkom adresom. Na čelu je Banjalučke filharmonije i vanredni je profesor na smjeru violina na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Beogradska filharmonija priredila koncert u Knez Mihailovoj

BEOGRAD - Beogradska filharmonija priredila je danas iznenadni koncert u Knez Mihailovoj ulici povodom početka svoje koncertne sezone, a kako je poručio direktor Filharmonije Ivan Tasovac, ovim nastupom otkrili su ovogodišnju poruku - "muzika svuda".

Njujorška filharmonija zbog korone postala putujući orkestar

Zbog pandemije virusa korona, Njujorška filharmonija, najstariji orkestar tog tipa u Sjedinjenim Američkim Državama, u martu je zatvorila vrata svoje koncertne dvorane, čuvenog "Linkoln centra", a u nastojanju da dopre do svoje publike, prije nekoliko dana je postala - putujući orkestar.

Beogradska filharmonija slavi rođendan onlajn

Beogradska filharmonija na današnji dan puni 97 godina, a svoj rođendan obilježava onlajn, emitovanjem kratkog dokumentarnog filma sa Američke turneje iz 2014. godine, na svom Youtube kanalu.

Sarajevska filharmonija večeras nakon duže pauze pred publikom

Sarajevska filharmonija nakon duže pauze vraća se večeras na scenu Narodnog pozorišta za svoju publiku.

Beogradska filharmonija: Kad prođe sve, sviraćemo još bolje za vas

BANJALUKA - Mi muzičari nismo mnogo korisni za društvo - mi ne možemo da budemo u prvim borbenim redovima i da lečimo bolesne, ono što jedino možemo jeste da ponudimo duševni otklon putem zajedničke komunikacije u muzici.

Otašević za “Nezavisne”: Kada je najteže ljudi se okreću kulturi

Ovih dana više nego ikada spas od negativnih informacija potiskujemo relaksirajući se uz dobre filmove, muziku, online sadržaje pozorišta i muzeja.

Banjalučka filharmonija neće održati tradiocionalni koncert

Banjalučka filharmonija u protekloj 2019. godini održala je 13 koncerata te tako zabilježila najdinamičniju koncertnu sezonu od osnivanja.

"Slovenski marš" za publiku u Bijeljini

Beogradska filharmonija pred bijeljinskom publikom u Etno-selu Stanišići izvela je repertoar sastavljen od najljepših numera klasične muzike.

Skandal u Sava centru: Djeca pokradena dok su nastupala

BEOGRAD - Dok je sinoć u prepunoj dvorani Sava centra održan koncert dječije filharmonije, nepoznati počinilac je iz garderobe pokrao dječije novčanike i novac.

Najčitanije