Filharmonija

Beogradska filharmonija slavi rođendan onlajn

Beogradska filharmonija na današnji dan puni 97 godina, a svoj rođendan obilježava onlajn, emitovanjem kratkog dokumentarnog filma sa Američke turneje iz 2014. godine, na svom Youtube kanalu.

Sarajevska filharmonija večeras nakon duže pauze pred publikom

Sarajevska filharmonija nakon duže pauze vraća se večeras na scenu Narodnog pozorišta za svoju publiku.

Beogradska filharmonija: Kad prođe sve, sviraćemo još bolje za vas

BANJALUKA - Mi muzičari nismo mnogo korisni za društvo - mi ne možemo da budemo u prvim borbenim redovima i da lečimo bolesne, ono što jedino možemo jeste da ponudimo duševni otklon putem zajedničke komunikacije u muzici.

Otašević za “Nezavisne”: Kada je najteže ljudi se okreću kulturi

Ovih dana više nego ikada spas od negativnih informacija potiskujemo relaksirajući se uz dobre filmove, muziku, online sadržaje pozorišta i muzeja.

Banjalučka filharmonija neće održati tradiocionalni koncert

Banjalučka filharmonija u protekloj 2019. godini održala je 13 koncerata te tako zabilježila najdinamičniju koncertnu sezonu od osnivanja.

"Slovenski marš" za publiku u Bijeljini

Beogradska filharmonija pred bijeljinskom publikom u Etno-selu Stanišići izvela je repertoar sastavljen od najljepših numera klasične muzike.

Skandal u Sava centru: Djeca pokradena dok su nastupala

BEOGRAD - Dok je sinoć u prepunoj dvorani Sava centra održan koncert dječije filharmonije, nepoznati počinilac je iz garderobe pokrao dječije novčanike i novac.

Njujorška filharmonija dobija novu salu

Jedan od najboljih simfonijskih orkestara na svijetu, a svakako najbolji u SAD, Njujorška filharmonija, već godinama čeka da joj se izgradi nova koncertna sala.

Devet premijera na koncertu Bečke filharmonije

BEČ - Najpoznatiji koncert klasične muzike na svijetu, koncert Bečke filharmonije 1. januara, donijeće prvoga dana 2020. godine devet premijera.

Gudački kvartet Beogradske filharmonije nastupio u Bratuncu

Gudački kvartet Beogradske filharmonije večeras je nastupio u punoj bioskopskoj sali Doma kulture u Bratuncu, u okviru manifestacije "Dani Srbije u Srpskoj".

Najčitanije