Filipini

Snažan zemljotres na jugu Filipina

MANILA - Zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihterovoj skali dogodio se na jugu Filipina, saopštio je Američki institut za geološka istraživanja /USGS/.

Snažan zemljotres pogodio Filipine

MANILA - Snažan i plitak zemljotres jačine 6,5 stepeni pogodio je centralni deo Filipina, zbog čega su mnogi stanovnici ovog područja morali da napuste svoje domove, ali veća šteta i povrede za sada nisu prijavljeni.

Filipini zabranili uvoz smrznutog mesa peradi iz Brazila

Vlada Filipina uvela je danas privremenu zabranu uvoza mesa pernatih životinja iz Brazila, nakon što su u dva grada u Kini na tovaru sa uvezenom zamrznutom hranom, među kojima su i smrznuta pileća krilca brazilskog proizvođača, pronađeni tragovi Kovida-19.

Duterte želi prvi da primi Putinovu vakcinu na Filipinima

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte pohvalio je vakcinu protiv Covid-19, koju je razvio Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF), naglašavajući da je spreman da bude prvi subjekt za davanje vakcine u svojoj zemlji.

Zemoljotres jačine 6,4 stepena pogodio filipinsko ostrvo Mindanao

MANILA - Zemoljtres magnitude 6,4 stepena pogodio je danas ostrvo Mindanao na Filipinima, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Tajfun opustošio Filipine, korona otežava

MANILA - Vanredno stanje na Filipinima otežava napore da se pomogne žrtvama tajfuna "Vongfong", koji je u četvrtak pogodio istočni dio ove zemlje, izvijestio je BBC.

Snažan tajfun pogodio istočnu obalu Filipina

MANILA - Snažan tajfun pogodio je danas istočnu obalu Filipina, zbog čega je evakuisano desetine hiljada stanovnika.

Dječak dobio frizuru zbog koje će ostati kod kuće

Jedan otac s Filipina dosjetio se zanimljivog načina putem kojeg će zadržati svog sina u kući tokom širenja pandemije virusa korona.

Od virusa korona preminulo devet doktora na Filipinima

MANILA - Devet doktora preminulo je na Filipinima od virusa korona, saopšteno je danas iz Udruženja radnika medicinskih službi.

Virus korona uveo policijski čas tokom noći u Manili

MANILA - U Manili je zbog virusa korona uveden policijski čas tokom noći, a milionim ljudi na gusto naseljenim Filipinima da tokom dana napuštaju domove samo da bi odlazili na posao ili zbog hitnih slučajeva.

Najčitanije