Film

Počinje Filmski kampus u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju večeras počinje 9. Filmski kampus na kojem će učestvovati dvadesetak studenata sa filmskih akademija iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Federacije BiH, kao i istaknuti filmski umjetnici.

Više od 90 filmova na Tuzla film festivalu

TUZLA - Prikazivanjem filma "Taxi Blues" Miroslava Stamatova u subotu veče je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli svečano otvoren 8. Tuzla film festival.

Kroz film ukazati na potrebe lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Deveti filmski festival "Uhvati film - Banjaluka" otvoren je večeras u ovom gradu, s ciljem da kroz 24 nova filmska ostvarenja ukaže na potrebe lica sa invaliditetom, promovišući njihove potencijale i mogućnosti.

Ustaški simboli na plakatu filma "Dnevnik Diane Budisavljević"

SPLIT - U splitskom kvartu Sućidar nepoznate osobe su ustaškim simbolom i natpisom "NDH" išarale plakat filma "Dnevnik Diane Budisavljević", o ženi koja je pokrenula akciju spasavanja 10.000 djece iz ustaških logora, javlja "Dalmacija danas".

Film sedmice: Džoker

Uvijek kada se desi situacija u kojoj je neki film proglašen najboljim filmom godine, a prije nego što je uopšte došao pred publiku, dođe do rapidne podjele između onih koji takvo mišljenje dalje podržavaju i naglašavaju i onih koji se takvom mišljenju strahovito odupiru.

Češki film otvorio V4 Filmski Festival

Projekcijom češkog filma "Jan Palach" režisera Roberta Sedlačka koji u toj drami istražuje kako se dvadesetogodišnji student pretvorio u ljudsku baklju i šta ga je na to navelo, otvoren je "V4 Film Festivala" u Sarajevu.

Gledanje filma na talasima okeana

​Njemački arhitekta Ole Šeren dizajnirao je i instalirao nevjerovatan plutajući bioskop na tajlandskom ostrvu Kudu.

Otvoren "Jahorina film festival"

PALE - Projekcijom filma "Taksi bluz" Miroslava Stamatova i svečanom ceremonijom večeras je na Palama otvoren Međunarodni festival dokumentarnog filma, turizma i ekologije "Jahorina film festival" tokom kojeg će biti prikazano 79 filmova iz 32 zemlje.

Ledi Gaga u novoj ulozi na velikom platnu

Pjevačica i glumica poslije horor serije i romantičnog filma opet u horor priči!

Film sedmice: "Za Samu"

Dokumentarac iz perspektive jedne žene koja se nalazi u prvim redovima borbe u Alepu je najkraći opis filma "Za Samu" (For Sama). Žena je nagrađivana novinarka Vad al Kateb (Waad Al-Khateab), a Samu njena kćerka, rođena usred horora ratom zahvaćene Sirije.

Najčitanije