Film

"Trebinje film festival" počinje u subotu

TREBINJE - Osmi "Trebinje film festival" počeće sutra uveče dodjelom nagrade "Zlatni platan" glumcima Vojislavu Brajoviću i Ani Sofrenović za izuzetan doprinos evromediteranskom filmu, a tokom Festivala koji će trajati do 12. avgusta biće prikazano 20 Filmova.

Počasno Srce Sarajeva Madsu Mikelsenu

SARAJEVO - Danski glumac Mads Mikelsen dobitnik je nagrade Počasno Srce Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala. Nagrada se dodjeljuje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Sarajevo film festival biće održan sa smanjenim kapacitetima kina

Sarajevo film festival biće održan uprkos pandemiji virusa korona, a kako su već ranije najavili organizatori, ova najznačajnija filmska smotra u regiji trajaće od 14. do 21. avgusta i to u novom, prilagođenom formatu i u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.

Ani Sofrenović i Vojislavu Brajoviću nagrada "Zlatni platan"

Osmi festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju počeće u subotu tradicionalnom dodjelom nagrade "Zlatni platan" glumcima Ani Sofrenović i Vojislavu Brajoviću za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu.

Objavljen trejler filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice

Objavljen je trejler novog filma bosanskohercegovačkog režisera Pjera Žalice "Koncentriši se, baba", čija će svjetska premijera otvoriti 26. Sarajevo Film Festival.

Sarajevo film festival u izmijenjenom formatu

Sarajevo film festival, 26. po redu, biće održan od 14. do 21. augusta u novom, prilagođenom formatu, u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama, najavili su danas organizatori.

Serija "Kosti" premijerno na Sarajevo film festivalu

SARAJEVO - Dugoočekivana domaća serija "Kosti" premijerno će biti prikazana 18. avgusta 2020. godine u 22 časa u Bosanskom kulturnom centru, u sklopu programa "Pretpremijere serije" ovogodišnjeg Sarajevo film festivala. Za festivalsku publiku i stručnu javnost ovo je jedinstvena prilika jer će ekskluzivno pogledati prve dvije epizode napetog trilera kojeg željno iščekuje cijela regija.

"Nadziračima" najveće šanse za "Emmy"

Serija "Nadzirači" (Watchmen) vodi ove godine sa 26 nominacija za televizijske "Emmy" nagrade. Distopijska superherojska drama u produkciji televizije HBO, bazirana na stripu, nominovana je za najbolju seriju u ograničenom trajanju, a dobila je i nominacije za glumačku postavu, uključujući Redžinu King i Džeremija Ajronsa.

U UKC RS prikazani inserti iz dokumentarnog filma "Nema heroja bez maske"

BANJALUKA - Svjedočenja 15 ljekara i medicinskog osoblja iz Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS) koji se već mjesecima nadljuskim naporima bore protiv virusa korona tema je dokumentarnog filma "Nema heroja bez maske", čiji su inserti danas premijerno prikazani u UKC RS.

U četvrtak premijera dokumentarnog filma "Nema heroja bez maske"

BANJALUKA - Dokumentarni film "Nema heroja bez maske" autorke Biljane Marić biće premijerno emitovan na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS) u četvrtak, u 21 čas, a kako naglašavaju iz pomenute medijske kuće, riječ je o ljudima koji su u prvim redovima u borbi protiv virusa korona.

Najčitanije