Film

Film sedmice: "Long Day's Journey into Night"

Još jedan mladi reditelj (prošli put smo pisali o Balagovu) autor je djela koje se nalazi na mojoj godišnjoj listi najboljih filmova iz 2019. godine. U pitanju je je Bi Gang (1989. godište), čije je djelo "Putovanje dugog dana u noć" (Long Day's Journey into Night), nastalo pod snažnim uticajem Dejvida Linča (David Lynch), Vong Kar-Vaija (Wong Kar-Wai) i Afikatponga Virasetakuna (Apichatpong Weerasethakul), više halucinacija, više san, više meditacija, više poezija nego što je film.

Počeo jubilarni 70. Međunarodni film festival u Berlinu

U glavnom gradu Njemačke, Berlinu, večeras je počeo jubilarni 70. Međunarodni film festival (Berlinale).

Megan Foks u filmu srpskog reditelja Lazara Bodrože

Holivudska zvijezda i jedna od najljepših žena na svijetu Megan Foks igraće u novom filmu srpskog reditelja Lazara Bodrože pod nazivom "Aurora", prenosi holivudski "Verajeti" (Variety).

Golubovićev "Otac" večeras osvaja Berlin

BERLIN - Film "Otac" reditelja Srdana Golubovića biće premijerno prikazan večeras u okviru takmičarskog programa "Panorama" jubilarnog 70. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu - "Berlinala", koji takođe počinje večeras, a koji će trajati do 1. marta.

Nijemci snimanju film o Šabanu Šauliću

Šaban Šaulić poginuo je prije godinu dana u Njemačkoj, u okolini Bilefelda kada se vraćao sa nastupa, ali njegov lik i djelo i dalje živi.

"Beanpole" savremeno djelo klasičnog filma

Izrazito savremeno djelo klasičnog filma je možda najbolji opis "Divke" (Beanpole u prevodu znači žena-div), visceralnog djela Kantemira Balagova (Kantemir Balagov) koje ostavlja ožiljke. Kako je riječ o savremenom ruskom filmu, a savremeni ruski film se sve više manifestuje samo u dva oblika - akcioni film (poput onih sa Bikovićem koji se mahom ugledaju na američku produkciju) i teška socijalna tegoba - jasno je da "Divka" pripada ovom drugom ekstremu.

Objavljena lista najgorih filmova, godina počela razočaranjima

Iako je filmska industrija donijela mnoga ostvarenja na početku godine, pored onih koja su vrijedna gledanja i koja su zaokupila gledalačku publiku, u kino-salama su se našla i ona koja je trebalo zaobići.

Film ''P.S. Volim te“ dobija nastavak

Fanovi hit filma "P.S. Volim te", radujte se! Pomenuti film dobija podjednako emotivan nastavak.

Biković na premijeri filma "Led 2" u Moskvi, alarm prekinuo projekciju

BEOGRAD - Svjetska premijera dugo očekivanog nastavka ledene bajke "Led 2", koja će se od 14. februara naći pred domaćom publikom, održana je 10. februara u Moskvi uz prisustvo srpskog glumca Miloša Bikovića saopštili su producenti.

Tom i Džeri slave 80. rođendan

Popularni crtani junaci mačak i miš Tom i Džeri, slave 80 godina postojanja ove nedjelje.

Najčitanije