Film

U Banjaluci završna prezentacija studentskih filmskih scenarija

Studentski radovi pristigli na konkurs za najbolji studentski scenario predstavljeni su u Banjaluci, a žiri će sutra proglasiti tri najbolja scenarija za koje su predviđene nagrade od 3.000, 4.000 i 5.000 KM.

Gosti novog Postfestovog postcasta Miloš Biković i Jasna Đuričić

SARAJEVO - Postcast je podcast koji je pokrenuo studentski pozorišni festival Postfest iz Sarajeva. Ideja postcasta je promocija i afirmacija performativne i audio-vizualne umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Film sedmice: "Biće krvi"

Pravljenje lista je često nezahvalan posao. Ipak, liste su neizostavni dio savremene kulture, posebno one koja se tiče filmova i serija. Jer kako drugačije izdvojiti najbolja dostignuća?

Dvije nagrade za film "Asimetrija" u Sjevernoj Karolini

Nakon nedavne Nagrade za najbolji film na Festivalu svjetskog filma u Sidneju, "Asimetrija", cjelovečernji igrani prvenac rediteljke Maše Nešković, osvojio je i dvije nagrade na ovogodišnjem izdanju Međunarodnog filmskog festivala RiverRan u Vinston-Salemu u Sjevernoj Karolini, u SAD.

Sia predstavlja novi singl "Together"

Sia, koja je oduševila novim albumom "This Is Acting", i globalnim hitom "Cheap Thrills" i iza koje je devet nominacija za nagradu Grammy, predstavlja prvu od deset pjesama koje će se naći na soundtracku filma "Music" koji režira.

Vraća se Toni Montana: Snima se remake filma "Scarface"

Nema kraja holivudskoj pomami za snimanjem novih verzija poznatih filmova iz prošlosti.

Najavljen nastavak "Mad Max: Fury Road", ali bez glavne zvijezde

Postapokaliptični akcioni film u režiji Džordža Milera "Mad Max: Fury Road", jedan je od najrelevatnijih filmova koji su se pojavili u novijoj istoriji kinematografije.

Biković kupio imanje na selu

Glumac Miloš Biković, koji već godinama živi na relaciji Beograd-Moskva, navodno je kupio veliko imanje u unutrašnjosti Srbije, u blizini Valjeva, koje je 40 kilometara udaljeno od manastira Jovanja u kojem je njegov brat Mihailo starješina.

Počela prijava filmova za Pulski festival

Pulski filmski festival pozvao je producente da prijave filmove za program 67. izdanja koje će biti održano od 18. do 26. jula 2020. godine.

Sarajevo Film Festival najbolji u programu Kreativne Evrope

Sarajevo Film Festival je sedmu godinu zaredom dobio podršku programa Kreativna Evropa putem poziva "Podrška filmskim festivalima".

Najčitanije