Film

Kina isplivala na čelo filmske industrije

Dok se industrija zabave u SAD bavi pitanjima da li je pandemija načinila trajnu štetu svijetu sedme umjetnosti, Kina je isplivala na čelo globalne filmske industrije sa najvećim sedmičnim prihodima na kino-blagajnama.

Otvoren 13. Međunarodni festival animiranog filma "Banjaluka 2020"

BANJALUKA - Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma "Banjaluka 2020", koji se ove godine zbog poznate situacije sa pandemijom virusa korona održava online, počelo je u subotu uveče.

Nastavci velikih filmskih ostvarenja razočarali publiku

Filmska industrija se vrti oko novca i on diktira sve trendove koji će se ponavljati i na kojima će se insistirati, a jedan od trendova koji su oduvijek bili prisutni jeste pravljenje nastavaka popularnih filmova.

Počeo 14. Mostar Film Festival u formi autokina

MOSTAR - Prikazivanjem filma "Mater" započelo je 14. izdanje Mostar Film Festival, ovog puta u formi autokina na platou Sajma gospodarstva u Rodoču.

Projekcija filma "Otac" u petak sa autorima filma u Beogradu

Specijalna projekcija filma "Otac" Srdana Golubovića, uz prisustvo reditelja i glumaca, biće održana u petak od 19 čas, a razgovor sa publikom planiran je za 21 sat, poslije projekcije u Dvorani kulturnog centra u Beogradu.

Film "Južni vetar" najgledaniji u Srbiji u posljednjoj deceniji

Filmski centar Srbije je objavio listu gledanosti domaćih filmova u bioskopima od 2010. do 2019. godine, a ubjedljivo na vrhu liste je ostvarenje "Južni vetar" u režiji Miloša Avramovića, akcioni triler koji je privukao rekordnih 618.415 gledalaca, saopštili su iz FCS.

Dizni najavio nastavak "Kralja lavova"

Kompanija Dizni saopštila je da će snimiti nastavak filma “Kralj lavova” u 3D tehnici, a režija će biti povjerena Bari Dženkins koji je snimio ostvarenje “Mjesečina”.

Sofija Vergara je najplaćenija glumica na svijetu

Zvijezda serije "Moderna porodica" Sofia Vergara na vrhu je Forbsove liste najplaćenijih glumica na svijetu a zaradila je 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci.

Premijera novog Džejmsa Bonda odložena do aprila 2021.

Premijera najnovijeg nastavka filma o čuvenom agentu Džejmsu Bondu, "Nije vrijeme za umiranje", biće odložena za april iduće godine, najavili su producenti na Twitteru.

Festival u Velikoj Plani: Najbolji film "Nema heroja bez maske"

VELIKA PLANA - Dokumentarni film Radio-televizije Republike Srpske "Nema heroja bez maske" prema ocjeni žirija dobio je Gran pri za film i režiju na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija" u Velikoj Plani.

Najčitanije