Filmoteka

"Filmoteka" posvećana glumici Meril Strip

Kinoteka Republike Srpske organizovaće od sutra dvodnevnu "Filmoteku" posvećenu jednoj od najpriznatijih glumica holivudskog i svjetskog filma - Meril Strip.

Počela aprilska "Filmoteka" na Palama

PALE - Filmom američkog reditelja Elija Kazana "Na dokovima NJujorka", koji govori o mafijaškom nasilju i korupciji, sa Marlonom Brandom u glavnoj ulozi, večeras je na Palama počela trodnevna "Filmoteka" koju organizuje Kinoteka Republike Srpske.

"Filmoteka" počinje na Palama

PALE - Kinoteka Republike Srpske organizovaće od sutra na Palama trodnevni program "Filmoteka" koji će biti posvećen komedijama Miloša Formana, Pitera Bogdanoviča i Vudija Alena.

"Filmoteka" posvećena Mileni Dravić na Palama

PALE - U znak sjećanja na nedavno preminulu divu srpskog i jugoslovenskog glumišta Milenu Dravić na Palama večeras počinje "Filmoteka" - dvodnevni program u organizaciji Kinoteke Republike Srpske.

U utorak "filmoteka" posvećena Mileni Dravić

PALE - Kinoteka Republike Srpske organizuje dvodnevni program u znak sjećanja na nedavno preminulu divu srpskog i jugoslovenskog glumišta Milenu Dravić.

Prikazan film "Ljubavi jedne plavuše" Miloša Formana

PALE - Projekcijom filma "Ljubavi jedne plavuše", na Palama je večeras počela trodnevna "Filmoteka" posvećena poznatom čehoslovačkom i američkom režiseru Milošu Formanu, koju organizuje Kinoteka Republike Srpske.

"Filmoteka" posvećena Feliniju, Bergmanu, Fasbinderu na Palama

Kinoteka Republike Srpske organizuje na Palama od večeras "Filmoteku", koja je posvećena velikanima režije - Federiku Feliniju, Ingmaru Bergmanu i Rajneru Verneru Fasbinderu.

Filmovi Dušana Makavejeva na programu "Filmoteke"

PALE - Kinoteka Republike Srpske večeras će na Palama otvoriti "Filmoteku" na čijem će se programu naći najpoznatiji filmovi Dušana Makavejeva, jednog od začetnika crnog talasa i jednog od najistaknutijih, ali i najkontroverznijih autora u istoriji jugoslovenske kinematografije.

Najčitanije