Filmovi

15 klišea koje redovno gledate u filmovima, ali nikad u stvarnosti

Svi znaju da filmovi nisu uvijek realni u prikazivanju stvarnog života, ali da li vam se ikad dogodilo da gledate neki film i okrećete očima jer su baš pretjerali?

Sedma umjetnost broji milionske gubitke

Proteklih mjeseci ljubitelji sedme umjetnosti navikli su na iste vijesti koje dobijaju od filmskih studija, odnosno nova filmska ostvarenja dobijaju datume premijera, nakon čega pandemija virusa korona odgađa te iste premijere i postavlja nove datume.

Par putuje svijetom i kopira poznate scene iz filmova

Robin Lahajn (31) i Džudit Šnajder (30), par iz Njemačke, imaju veoma zanimljiv hobi - putuju svijetom kako bi kopirali poznate scene iz filmova na lokacijama na kojima su snimljene.

Netflix pružio podršku rasnoj borbi: Napravili kolekciju filmova

Netflix je objavio kolekciju filmova pod nazivom "Black Lives Matter" kako bi ukazao na iskustva koja imaju ljudi tamnije boje kože.

Filmovi koji su dočekali bolja vremena

​Postepenim ublažavanjem mjera, koje su na snazi zbog pojave pandemije virusa korona, vlasnici bioskopa i filmski distributeri spremaju nove naslove koje će publika moći da pogleda tokom ljeta i jeseni.

Filmski klišei od kojih publika zazire

Filmska ostvarenja sa svakom novom premijerom nastoje publici da prikažu što realističnije događaje na velikom platnu. Ipak preveliki trud filmskih tvoraca da likovi i događaji prenesu pravu sliku dovodi do klišea koji iritiraju publiku.

Vratili se drajv-in bioskopi u Iran poslije 40 godina

Pandemija virusa korona vratila je u Iran nešto što nije viđeno još od Islamske revolucije 1979. godine, drajv-in bioskope.

Romani koje je kamera vinula u neslućene visine

Od nastanka kinematografije pa do današnjeg dana popularni romani su bili jedan od glavnih izvora filmskih priča.

Kodovi za "Netflix", gledajte filmove do kojih ne možete lako doći

Možda mislite da ste odgledali sve što je vrijedno kada je u pitanju "Netflix". Međutim, vjerovatnije je da postoji veliki broj filmova i serija do kojih još niste došli, niti ćete doći uobičajenom pretragom.

10 romantičnih filmova za opušteno popodne

Romantični filmovi možda nisu svima omiljeni žanr, ali su za dosadna poslijepodneva savršen izbor.

Najčitanije