Filmski festival

Gledaoci napuštali salu tokom projekcije filma "Obojena ptica"

Češki autor Vaclav Mohul izazvao je šok na Venecijanskom festivalu tročasovnim crno-bijelim filmom "Obojena ptica", tokom kojeg su neki gledaoci napuštali salu, dok su brojni kritičari dali ovom ostvarenju najviše ocjene.

Skorseze, Alen, Soderberg učesnici Venecijanskog filmskog festivala

"Hollywood reporter" tvrdi da su Vudi Alen, Martin Skorseze, Džejms Grej, Stiven Soderberg i Hirokazu Kore-eda izgledni učesnici ovogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala, koji će biti otvoren 28. avgusta.

Almodovarov "Bol i slava" i Mendozin "Noćna lasta" novi favoriti u Kanu

Kanski festival ušao je u drugu polovinu, a filmovi Kena Louča "Izvinite, nedostajete nam" i Klebera Mendoze File "Noćna lasta", te ostvarenja Pedra Almodovara "Bol i slava" i DŽima DŽarmuša "Mrtvi ne umiru" najbolje su primljeni među publikom i kritičarima.

19 filmova u trci za Zlatnu palmu

Ukupno 19 filmova će ove godine biti u trci za glavnu nagradu, Zlatnu palmu, 72. Medjunarodnog filmskog festivala u Kanu, saopštili su organizatori.

Dodjelom nagrada završen 9. Bosifest

Dodjelom nagrada u Amfiteatru Sava Centra, sinoć je završen 9. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom - "Bosifest", na kome je tokom tri dana prikazano 15 dokumentarnih filmova po izboru selektora Gorana Radovanovića.

Počeo 9. Bosifest

BEOGRAD - Deveti Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom "Bosifest", pod sloganom "Rampa!", otvoren je sinoć u Amfiteatru Sava centra.

Počeo 55. Međunarodni filmski festival u Antaliji

ANTALIJA – Gala ceremonijom i dodjelom počasnih priznanja sinoć je počeo 55. Međunarodni filmski festival u Antaliji.

Venecija uzima primat Kanu?

VENECIJA - Filmski kritičari imaju mnogo veća očekivanja od ovogodišnjeg Venecijanskog festivala u odnosu na filmove viđene u Kanu, a mnogi ukazuju da je tokom posljednjih godina Venecija preuzela prvo mjesto na listi festivala A kategorije po kvalitetu filmova.

Počinje filmski festival u Kanu

KAN - Filmski festival u Kanu počinje danas uz određene izmjene u odnosu na ranije godine, a u konkurenciji za "Zlatnu palmu" naći će se 21 film.

Među takmičarima u Kanu i politički disidenti

Ovogodišnje, 71. izdanje Filmskog festivala u Kanu okupiće globalna imena iz svijeta sedme umjetnosti koji će se takmičiti za prestižnu nagradu "Zlatna palma".

Najčitanije